Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.12.2016

Slavia po Vánocích nadělila Frýdku-Místku kanára!

36. kolo, středa 28.12.2016, Slavia - Frýdek-Místek
Slavia
6:0
2:0, 2:0, 2:0
Frýdek-Místek

Branky a nahrávky: 11. Schleiss (Kubica, Krliš), 17. Jankovský (Rys, Bača), 24. Holý (J. Novák, Kubica), 27. Kubica (J. Novák), 51. Jankovský (Rys), 55. Müller (Kružík, Andrlík). Rozhodčí: Luczków – Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 4:5, navíc Schleiss (SLA) a Matyáš (FRM) 10 min. OT. Využití: 2:0. Diváci: 1068.

Sestavy

Slavia

Frodl – Bača, J. Novák, Kolařík, Holý, Knot (C), A. Růžička – Jankovský, Šafránek, Rys – Schleiss, Kubica, Krliš – Tejral, Müller, M. Kadlec – Šmerha, Andrlík, Kružík.

Frýdek-Místek

Šimboch – Kania, Bartko, Zahradníček, Matyáš, Haman, Adámek, D. Stránský – Půhoný, Rufer, Klimša – M. Kovařčík, Pechanec, O. Kovařčík – Samiec, Jaroš, Flok – Chmielewski, Kaukič.

Sešívaným vyšel první zápas po Vánocích skvěle. V utkání s Frýdkem-Místkem totiž od prvních minut dominovali a na tabuli v Edenu přibýval jeden gól za druhým. Po čtyřiceti minutách bylo prakticky rozhodnuto, neboť domácí vedli 4:0, přesto přidávali další góly. Po druhého Jankovského trefě pečetila domácí výhru nová posila – Jan Müller.

Skvělý Frodl a efektivita v zakončení – to byly pilíře, o něž se mohli slávisté po celých šedesát minut opřít a díky kterým zvítězili nad svým sokem jednoznačným výsledkem.

Pohodu v zakončení paradoxně dokumentoval již úvodní gól vršovického celku. Po pěkné kombinaci na jeden dotek totiž Kubica posunul kotouč Janu Schleissovi, který z levého kruhu trefil přesně odkrytou branku.

Oproti tomu navýšení vedení přišlo zčistajasna. Po několika nepřesnostech na obou stranách sebral Václav Jankovský kotouč mezi kruhy a zápěstím ho poslal přesně pod horní tyčku. Hosté mohli snížit těsně před první sirénou, kdy se dostali do přečíslení dva na jednoho, Frodl ale zakončujícího Michala Kovařčíka dokázal vychytat.

Ve druhé periodě se obraz hry neměnil. Frodl zdatně odrážel možnosti hostí a Pražané využívali své šance. Ve 24. minutě zužitkoval přesilovou hru Jan Holý, který rozvlnil síť dělovkou od modré čáry. O tři minuty později se navíc diváci v Edenu mohli radovat z další využité početní převahy, neboť z pravého kruhu byl střelou nad lapačku úspěšný také Zdeněk Kubica.

Frodl nepřekonán, Schleiss vyhrál i pěstní souboj

Frýdeckomístečtí měli rovněž své příležitosti, Frodl ale předváděl jeden jistý zákrok za druhým a všechny gólové šance Moravanů dokázal zneškodnit. Na slávistické straně byl velmi aktivní Šmerha, ani jeden ze dvou individuálních úniků ale osmnáctiletý forvard nedokázal přetavit v branku a tak se již skóre v prostřední části neměnilo.

V závěrečné dvacetiminutovce se zápas v podstatě jen dohrával, skóre se ale přesto měnilo. V 51. minutě našel Rys mezi kruhy Václava Jankovského, jenž přidal svůj druhý a celkové pátý gól.

Ani to nebylo vše, sešívaným se totiž podařilo dokonat tenisového kanára. Jako poslední se z hráčů v bílých dresech prosadil Jan Müller, nová posila domácích, který zužitkoval Kružíkův pas zpoza branky a pečetil tak slávistické vysoké vítězství. Závěr duelu okořenila pěstní potyčka mezi Schleissem a Matyášem a i toto malé vítězství si připsala Slavia.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Jsme moc rádi za tu vysokou výhru. Od začátku jsme podali dobrý výkon, měli jsme dobrý pohyb, tlačili jsme se do branky. Vyšly nám přesilovky, ale i oslabení, opravdu se nám dařilo. Výborný výkon pak podpořil bezchybný Frodo v brance a skvělá divácká kulisa, o to více to vítězství těší."

Marek Malík (HC Frýdek-Místek): „S naším výkonem jsme hrubě nespokojení. Naše hra byla opravdu špatná. Byla hodně laxní, nebojovali jsme. Kluci k tomu vůbec nepřistoupili dobře a budou si opravdu muset uvědomit, že bez bojovnosti a herního systému to zkrátka nejde."

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více