Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. prosince 2016

Poslední utkání roku na venkovním ledě. Slavia jede do Ústí

Vršovičtí hokejisté zregenerovali přes svátky přímo skvěle. V prvním povánočním utkání roznesli na domácím ledě Frýdek-Místek 6:0 a teď se třesou na ústecký Slovan. Na jeho ledě odehrají slávisté poslední zápas v kalendářním roce, který by určitě chtěli zakončit výhrou. Navážou Pražané na výborný výkon proti Frýdku?

37. kolo: HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
6. místo (53 b.)
Postavení v tabulce
4. místo (64 b.)
109:114
Skóre
96:93
Zdeněk Doležal (12+14)
Nejproduktivnější hráč
David Šafránek (15+10)
Zdeněk Doležal (12 gólů)
Nejlepší střelec
David Šafránek (15 gólů)
Martin Vágner (3+14)
Nejproduktivnější obránce
Jan Pohl (4+11)
Jakub Soukup 91,91 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 94,71 %
Kladno - Ústí nad Labem 3:2p
Poslední zápas
Slavia - Frýdek-Místek 6:0

Sešívaní dali v prvním utkání po vánoční přestávce zapomenout na prosincové výkyvy ve výsledcích a nadělili svým fanouškům ten nejlepší možný dárek v podobě tří bodů.

Zápas s Frýdkem-Místkem se vůbec vyvíjel pro domácí hokejisty velmi jednoznačně. Vždyť v každé periodě dostali kotouč za záda hostujícího gólmana dvakrát a celkem tedy Slezanům nasázeli hned šest branek.

Frodl chytil proti Frýdku skvělou formu

Skvělý výkon navíc podal za zády svých spoluhráčů i brankář Dominik Frodl, který si připsal druhé čisté konto v sezoně. Ani útočník Jan Schleiss neopomněl po zápase slávistickou jedničku pochválit. „Dominikovi jsme nepomohli tolik, jak bychom si představovali, tu nulu si fantastickým výkonem vychytal sám,“ měl jasno.

Jan Müller bojoval v Edenu naposledy jako junior, teď si plní sen v A-týmu

Pozitivním faktem jsou i dvě využité přesilové hry. „Pracujeme na nich každý trénink, kluci už začínají být sehraní a vědí, jak to mají hrát. Je super, že se nám povedlo dvě přesilovky využít,“ pochvaloval si odchovanec Jan Müller.

Ten zažil po více než čtyřech letech snový návrat. Zatloukl totiž poslední hřebíček do frýdecké rakve a mohl slavit s vršovickými fanoušky svůj první gól v dresu slávistického áčka. A v posledním zápase kalendářního roku bude určitě chtít přidat další.

Pražané zavítají v posledním kole roku 2016 na ústecký led. Tamní Slovan ovšem patří mezi jejich oblíbené soupeře. V prvním vzájemném utkání si sešívaní odvezli do Prahy dva body za výhru v prodloužení. Zato Ústí naposledy odjelo z Edenu s prázdnou.

114
Tolik branek obdrželi hokejisté Slovanu v dosavadním průběhu sezony

Slovan je však na domácím ledě hodně nepříjemným soupeřem. Ještě před Vánoci si Ústí doma hravě poradilo se dvanáctým Havířovem a v posledním hraném utkání navíc pořádně potrápilo i kladenské Rytíře, z jejichž ledu si odvezlo bod za prohru v prodloužení.

Ústečtí se mohou pyšnit jednou z nejlepších ofenziv v lize, zároveň však také mají veliké mezery v obranných řadách. Víc gólů dostala už jen předposlední Kadaň a poslední Most.

Celkově padá v zápasech Ústeckých hodně branek, a tak určitě neprohloupí žádný fanoušek, který zavítá v páteční odpoledne na Zimní stadion v Ústí nad Labem. Úvodní buly bude vhozeno v rovných 16 hodin.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více