Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
30. prosince 2016

Sedmý ročník Memoriálu Josefa Lánského 5.tříd ovládli hráči ročníku 2007

Sedmička je sice šťastné číslo, ale letošní Memoriál Josefa Lánského příliš šťastně nezačal. Teplý prosinec vždy hrozí chřipkovou epidemií a ta se letos bohužel dostavila v nejméně vhodný okamžik. Díky ní krátce před zahájením turnaje zrušil svou účast tým HC Litvínov a sehnat na poslední chvíli jiné podobně zvučné hokejové mužstvo již nebylo možné. Proto se trenéři ročníku 2006 rozhodli, že sílu svého mužstva rozloží do dvou týmů. Den před turnajem se však epidemie prohnala i slávistickou kabinou a hráči se z nominované sestavy začali odhlašovat jeden po druhém tak dlouho, až bylo nakonec možné z jinak početné soupisky sestavit mužstvo pouze jediné.

Ve svízelné situaci tak organizátorům turnaje nezbylo nic jiného, než požádat o pomoc hráče 4. třídy ročníku narození 2007. Ti však doposud hráli své soutěžní zápasy pouze na malém kluzišti a tak nebylo vůbec jisté, zda výzvu zahrát si turnaj se staršími soupeři a ještě k tomu na hřišti velkých rozměrů vůbec přijmou. Naštěstí však čtvrťáci prokázali velkého sportovního ducha a pod vedením trenéra Petra Macka velkou výzvu přijali. V obavě o to, aby svůj křest ohněm zvládli se ctí, jim pak na oplátku byli z 5. třídy na výpomoc zapůjčeni tři stejně staří hráči, kteří již se staršími kluky hrají pravidelně, Vašík Nestrašil, Matouš Kucharčík a Tomáš Lorenz.

Turnaj se uskutečnil za podpory hlavního města Prahy.

Hned první zápas turnaje pak proběhl ve znamení derby slávistických páťáků a čtvrťáků a světe div se, benjamínci ho s výrazným přispěním zapůjčených kamarádů vyhráli 9:1! Nezůstalo však jen u tohoto překvapení. Nejmladší účastníci turnaje po úvodním vítězství získali potřebné sebevědomí a nadále pokračovali ve skvělých výkonech. Ve svém druhém zápase nejprve porazili tým PZ Kladno 14:3, a když pak v závěrečném utkání zvítězili nad Kobrou Praha 10:1, bylo o vítězi turnaje rozhodnuto!

Naštěstí starší slávisté se z překvapivé úvodní prohry rychle oklepali a i oni pod vedením kondičního trenéra Jirky Lorenze své další dva zápasy vyhráli, díky čemuž pak v turnaji skončili na druhém místě. Velkou zásluhu na tom měl především Patrik Němeček, který po úvodním nezdaru zvedl prapor mužstva a svými góly mužstvu vystřílel stříbrné medaile.

Červeno-bílí tedy nakonec celý turnaj dokonale ovládli, což se muselo odrazit i na udílení individuálních ocenění. Nejlepším střelcem turnaje se stal čtvrťák Vašík Nestrašil, který nastřílel ve třech zápasech úctyhodných 14 gólů a nejlepším útočníkem turnaje byl pak vyhlášen jeho stejně starý parťák z útoku Matouš Kucharčík, který mu na většinu gólů nahrával. Z mužstva 5. třídy Slavie Praha byl titulem nejlepšího obránce oceněn Martin Švec a tak jen titul nejlepšího gólmana nezůstal doma a z Prahy si ho do Kladna odvezl Jan Opálka.

Autor Lucie Nestrašilová
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více