Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.12.2016

Slavia šla v Ústí do rychlého vedení, nakonec se radoval Slovan

37. kolo, pátek 30.12.2016, Ústí nad Labem - Slavia
Ústí nad Labem
3:1
1:1, 2:0, 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 18. Melka (Roubík), 25. Přindiš (Z. Doležal), 35. Vrdlovec (Kasík, Z. Doležal) – 1. Šafránek (Endál, Jankovský). Rozhodčí: Přikryl – Lučan, Kis. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 1536. Střely na branku: 37:26. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Sestavy

Ústí nad Labem

Soukup – Husák, M. Vágner, Kasík, Vl. Brož, Macek, Přindiš, M. Zdvořáček – Melka, Roubík, Poulíček – Z. Doležal, Vrdlovec, D. Merta – Dalecký, Gengel, Moučka – Markulinec, Komárek, Navarra.

Slavia

Polívka – J. Novák, Bača, J. Holý, Andrlík, A. Růžička, Knot – Endál, Šafránek, Jankovský – Krliš, Kubica, Schleiss – Rys, J. Müller, Tejral – Kružík, Šteiner, Šmerha.

ÚSTÍ NAD LABEM - Slavia šla do zápasu na ledě Ústí namlsaná z výhry nad Frýdkem - Místkem. Po deseti vteřinách hry a prvním gólu sešívaných to vypadalo na podobnou jízdu, jenže ve zbytku zápasu se prosazovali jen Ústečtí, a tak odjíždí Slavia ze severu Čech bez bodu.

Slavia začala zápas na jedničku. Už po deseti vteřinách hry překonal zaskočeného Soukupa David Šafránek, který stál mezi kruhy, kam dostal parádní pas zpoza branky od Endála. Pražský tým měl v úvodu více ze hry a ústecký gólman musel být na pozoru. Postupně se osmělili i severočeští honci puku a otáčet se musel i Polívka. Ten necelé tři minuty před první sirénou také inkasoval. Antonín Melka sice po první střele slávistickému gólmanovi spílal nejhoršími jmény, následně však svou dorážkou z prostoru mezi kruhy srovnal.

Sešívaní v úvodu druhé části nevyužili přesilovku, se kterou měli problémy i v úvodní části. Krátce po jejím skončení se radovali domácí hokejisté. Petr Přindiš vystřelil z vrcholu kruhů skrze hlouček těl a Polívka na jeho skryté zakončení nestačil. Slávistický brankář poté předvedl několik vynikajících zákroků, kterými držel těsný stav. Soukup v brance Slovanu pak musel likvidovat spíše střely z větší vzdálenosti, jelikož Slovan dobře bránil.

Trpělivá obrana domácím nakonec přinesla ovoce. Pět minut zbývalo do konce druhého dějství, když se prosadil bývalý forvard týmu s hvězdou ve znaku. Daniel Vrdlovec stál na konci parádní kombinace, kdy se na levém křídle po narážce na jeden dotek uvolnil Kasík, jenž pak naservíroval kotouč před prázdnou branku. Ve zbytku periody Polívka zavřel svoji klec a nedovolil hráčům ze severních partií naší země další gól.

Třetí třetina byla na obě strany bojovná. Domácí mužstvo hrálo to, co potřebovalo. Vycházelo ze zabezpečené obrany a Slavii do šancí příliš nepouštělo. I přesto se našly momenty na obou stranách, které zaváněly gólem, ale oba maskovaní muži drželi své týmy nad vodou. Dvě minuty před koncem se Milan Razým odhodlal ke hře bez brankáře. Sešívaní měli několika šancí, ale maskovaného muže Slovanu ne a ne překonat. Zápas tedy skončil díky dobré defenzivní činnosti domácích ze třetí části výhrou Ústí nad Labem.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): „Dnes jsme čekali těžké utkání, chtěli jsme se rozloučit ze starým rokem výhrou a to se nám podařilo. Jsme maximálně spokojení, i když utkání pro nás nezačalo vůbec dobře. Inkasovali jsme gól již v desáté vteřině, poté jsme sice vyrovnali na 1:1, ale první třetina se nám nepovedla. Myslím si, že po druhé třetině jsme byli lepší, Slavia byla těžký soupeř, ale my jsme se s tím vypořádali dobře. Jsme šestí a chtěli bychom se tam udržet i po novém roce."

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Povedl se nám vstup do utkání, ale to bylo bohužel to poslední, co jsme v zápase udělali. Nicméně musím říct, že kluci dnes oproti ostatním venkovním zápasům hráli dobrý hokej. Podali jsme bojovný výkon, ale domácí nám dali lekci z produktivity. Ve druhé třetině jsme měli herní převahu, ale udělali jsme dvě hrubé chyby v obranném pásmu, domácí toho dokázali využít a odskočit od dvě branky. Ve třetí třetině si už Ústí skóre zkušeně pohlídalo, takže zaslouženě vyhrálo. Znovu ale říkám, že i když jsme dnes nezískali tři body, tak jsme prohráli se ctí."

Autor Richard Wagner
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více