Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
11. ledna 2017

Prohra mrzí, ale chceme dál sbírat body. Uděláme pro to všechno, velí obránce Knot

Slavii se na jihočeském ledě v této sezoně příliš nedaří. I ve druhém zápase v domovském stánku Motoru totiž nedokázali uzmout ani jeden bod a budějovická Budvar aréna mohla znovu jásat nad vítězstvím svých oblíbenců ve žlutočervenomodrých dresech. Zápas podle kapitána Ronalda Knota rozhodly přesilovky. Zatímco sešívaní žádnou z nabízených šancí nepřetavili v gól, Jihočeši červenobílé oslabení zužitkovali dvakrát. „Vlastní přesilovky jsme nedokázali využít, to byla velká chyba. Naše oslabení soupeř naopak potrestal,“ řekl o klíčových momentech mladý zadák.

Slavia prohrála s Motorem o čtyři branky a na utkání asi nebudete vzpomínat v dobrém. Hodnocení nejspíš nebude příliš kladné.
Přesně tak. Prohráli jsme a navíc dostali pět gólů, takže ten zápas rozhodně nemůžeme hodnotit dobře.

Rozhodl podle vás o vývoji výsledku už úvod, ve kterém jste hned dvakrát inkasovali? V prvním případě navíc ve dvojnásobném oslabení?
Pro výsledek to byl hodně zásadní moment. Když už ve druhé minutě hrajete ve třech a dostanete jednu branku a za chvíli další, není to nic příjemného. Stejně tak je náročné muset od páté minuty dohánět gólové manko. Ale i za takové situace se s tím potom určitě dalo ještě něco dělat. Místo toho jsme dostali další góly a výsledek už nedokázali otočit.

7
Tolik přesilovek daroval Motor Slavii svými fauly. Sešívaní ale nedokázali ani jednu využít.

Mohla být příčinou porážky slávistická nedisciplinovanost? Vyloučení se nakupilo vcelku hodně a Motor toho dokázal využít.
Je pravda, že vyloučení z naší strany byla hodně zbytečná. Měli jsme tam hned několik oslabení a soupeř je potrestal. My jsme naše přesilovky naopak nedokázali využít, což je z naší strany velká chyba.

Nemůže vám vysoká prohra z pohledu bodové ztráty i bojů o postavení v tabulce směrem k dalším zápasům uškodit?
Stále ještě zbývá dost zápasů. Myslím, že bodů se dá uhrát ještě hodně. My jsme teď jednou prohráli, mrzí nás to, ale s tím se nedá nic dělat. V sobotu nás čeká další zápas a my se pokusíme dál sbírat body, jako jsme je získávali doteď.

Základní část ligy dospěla do závěrečné čtvrtiny. Jaké jsou ambice na celkové umístění v tabulce před následujícím play-off?
Samozřejmě chceme být co nejvýš. Ideálně bychom určitě chtěli zůstat v první čtyřce, abychom měli jisté play-off a mohli začít doma. Budeme se snažit udělat všechno pro to, aby to tak zůstalo.

Autor Martina Kramerová, Filip Kortus
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více