Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
12.1.2017

Těžké utkání s Táborem mladší dorostenci zvládli a berou dva body

D9, čtvrtek 12.1.2017, Slavia - Tábor
Slavia
3:2sn
1:0, 0:1, 1:1
Tábor

Branky a nahrávky: 19. Švec (Kižlin, Hovorka), 53. Labuzík (Kižlin), rozh. náj. Švec – 28. Lang (Chocholoušek, Čech), 42. Čížek (Chocholoušek, Čech). Rozhodčí: Pilný – Potůček, Špringl. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 65:21. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Sestavy

Slavia

Němeček J. (32. Dusil) – Srdínko J., Kučera, Klapka (C), Hovorka, Čapka, Mareček – Martinec, Vojinovič, Havrda – Vlček, Kubánek, Křenek – Kižlin, Petrák, Švec – Jágr, Labuzík, Urych – Burda

Tábor

Baloun – Pavlát, Čížek, Volčík, Černošek, Šedivý, Hubata (C) – Knobloch, Ledecký, Lang, Bouška, Čech, Chocholoušek, Barták, Berka, Kovařík, Petřík

Nelehké utkání mají za sebou mladí slávisté. V zápase sice byli od začátku lepším týmem a hostující svatyni ostřelovali ze všech stran, v počtu vstřelených branek s nimi však Táborští drželi krok až do samého konce prodloužení. O vítězi klání tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých přiřkl Slavii bonusový bod Libor Švec.

První třetina začala zvolna, úvodní minuty se oba soupeři víceméně oťukávali. Jedinou výraznější šanci si připsali slávisté, kteří se na hostujícího gólmana Jakuba Balouna řítili hned ve třech mužích. Labuzíkovo řešení celé situace ovšem nebylo ideální a z celé akce tak nakonec nic nebylo. Postupem času přebírali domácí iniciativu a dostávali soupeře pod tlak, Kubánek ani Klapka však před soupeřovou brankou neuspěli. Změnu skóre tak musel obstarat až Libor Švec, který v závěru první dvacetiminutovky tečoval nahození Hovorky od modré a usměrnil puk do táborské sítě.

Druhé dějství se neslo v podobném duchu jako úvodní třetina. Na ledě byl k vidění velice bojovný hokej, ve kterém měli domácí o něco více ze hry. Nebylo jim to ale moc platné, protože ve dvacáté sedmé minutě srovnal šikovnou kličkou skóre táborský Kryštof Lang. Sešívaní se z této trefy sice rychle oklepali, jejich snaha o vyrovnání byla ovšem komplikována značnou nedisciplinovaností a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Vstup do závěrečné třetiny byl pro Pražany lehkým šokem. Necelé dvě minuty po jejím startu se totiž beznadějně poslední celek tabulky dostal do vedení. Zcela osamocen se před Dusilem zjevil Adam Čížek a forhendovou kličkou poslal puk do domácí klece. Sešívaní se okamžitě začali hnát za vyrovnáním stavu a po celý zbytek třetiny prakticky nepustili soupeře ke své kleci. Velkou šanci spálil Maxim Kubánek, který minul zcela prázdnou táborskou klec. Nakonec se Slavii přeci jen vyrovnat podařilo, postaral se o to díky důrazu v brankovišti Tomáš Labuzík. Ve zbytku třetiny už ale další branka nepadla a v Edenu tak přišlo na řadu prodloužení.

V pětiminutové nadstavbě i přes značný tlak a vyložené šance sešívaných borců gól nepadl a utkání tak rozluštily až samostatné nájezdy. V nich byl jediným úspěšným střelcem Libor Švec, který ve čtvrté sérii nájezdů rozhodl o výhře Slavie povedenou bekhendovou kličkou.

Bylo to celkově takové zvláštní utkání, hodnotil Švec

Úvodní a závěrečný gól zápasu si dnes připsal důrazný útočník pražské Slavie Libor Švec. „Začátek utkání byl z naší strany vcelku povedený, Tábor nebyl moc hokejový, hrál spíše defenzivně. Měli jsme díky tomu mnoho šancí, ale náš největší problém byl, že jsme je neproměňovali. Já jsem například jel sám na bránu a nedal jsem to,“ litovala sešívaná osmička.

„Nakonec jsme to ale dotáhli do vítězného konce, za což jsme rádi. Celkově to bylo takové zvláštní utkání,“ hodnotil talentovaný forvard, který si během zápasu třikrát nuceně odskočil na trestnou lavici: „Párkrát jsem tam dohrál soupeře lehce na hraně a rozhodčí mi to bohužel pískl, s tím se nedá nic dělat. Neřekl bych ale, že to byly nějaké zbytečné fauly,“ měl jasno Švec.

No a vítězný nájezd? „Když jsem se rozjížděl, viděl jsem, že tam gólman má místo, tak jsem potáhl puk do bekhendu a dal jsem mu to pod víko," popisoval vítěznou trefu mladý útočník. „Jsem rád, že jsem to proměnil, že jsme urvali alespoň dva body,“ dodával Libor Švec na závěr.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (HC Slavia Praha): Utkání se v první třetině vyvíjelo dobře, dali jsme gól na jedna nula, ale pak nás sráželo příliš mnoho nepřesností, nedůrazu a tak dále. Výčet těch věcí, které kluci měli dělat a nedělali, by byl dlouhý. Z našeho pohledu je tedy výsledek zklamáním, utkání jsme měli zvládnout daleko lépe a kluci můžou být rádi, že to dotáhli alespoň k vítězství v nájezdech.

René Skalický (HC Tábor): Odehráli jsme poměrně dobré utkání, kluci makali, bojovali. Podali jsme podobný výkon, jaký jsme zde v Edenu předvedli minule, kdy jsme také těsně prohráli. Myslím si, že kluci byli Slavii důstojným soupeřem a získaný bod si zasloužili. Nájezdy už jsou taková loterie, bohužel pro nás se v nich ukázala větší zkušenost domácích, kteří nakonec rozhodli a já jim gratuluji k vítězství.

Autor Adam Nejedlý
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více