Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
13.1.2017

Vítkovická tvrz odolala, favorit nedovolil starším dorostencům ani gól

B7, pátek 13.1.2017, Vítkovice - Slavia
Vítkovice
3:0
1:0, 2:0, 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 17. Beránek (Mrva, Ficek), 28. Konečný (Fridrich), 37. Smička (Fridrich, Gřesík). Rozhodčí: Mikula - Bartek, Dohnal. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 120. Střely na branku: 34:33. Průběh utkání: 3:0.

Sestavy

Vítkovice

Malík – Ficek, Takáč, Kučera, Smička, Šulák, Vacula, Kunc – Gřesík, Žemba, Fridrich, Urban, Beránek, Mrva, Kylnar, Konečný, Věntus, Lewandowski

Slavia

Kodad – Melovič, Erben, Vobořil, Zderadička, Macek, Holý, Stark – Brož, Všetečka, Grim, Hradil, Vaniš, Šilhan, Marek, Martínek, Furch, Janča

V sedmém kole nadstavbové části zavítali červenobílí borci na východ na led vedoucích Vítkovic. Svěřenci trenérů Miloše Pecky a Petra Vyskočila se silného soupeře nezalekli a srdnatě bojovali. Na výbornou vítkovickou obranu ale nenašli po šedesát minut recept, a tak zůstaly všechny tři body v Ostravě. Už zítra ale čeká sešívané dorostence duel s Havířovem, ve kterém půjde o přímý souboj o pozici zajišťující play-off, jelikož právě Havířov ztrácí na momentálně postupující Slavii dva body.

První zahrozili hosté z Vršovic. Melovič se prokličkoval domácí obranou až ke gólmanovi Malíkovi, zakončení mezi betony se však hostujícímu forvardovi nepovedlo podle představ. A když se před prázdnou brankou nedokázali prosadit Hradil s Martínkem, udeřili Vítkovičtí.

Dlouho to vypadalo, že slávisté urputný vítkovický tlak ubrání. Pak ale dostal v předbrankovém prostoru výbornou nahrávku od Mrvy Adam Beránek a poslal kotouč přesně nad lapačku Kodada.

Krátce nato mohli domácí slavit znovu. Lewandowski ale neudělal svému slavnému fotbalovému jmenovci a vyhlášenému kanonýrovi radost a nastřelil ve velmi dobré příležitosti jen tyč.

A hlasité cinknutí odstartovalo i druhou periodu. Po změně stran zatlačili Vítkovičtí slávisty v jejich pásmu a Kodada musela zachránit až branková konstrukce.

Lídr tabulky udeřil v oslabení

Skoro v polovině základní hrací doby už se ale Vítkovice prosadily, a to ve vlastním oslabení. Fridrich nejprve vyhrál vhazování v útočném pásmu. Puk se dostal k Viktoru Konečnému, který si najel osamocen před branku, počkal na pohyb Kodada a chladnokrevně zdvojnásobil vedení domácích.

Hostující brankář Kodad musel být neustále ve střehu a předváděl jeden zákrok za druhým. Chytil dokonce i trestné střílení, ale nakonec znovu kapituloval. Fridrich poslal křižnou přihrávku najíždějícímu Petru Smičkovi, jenž si najel do výhodné střelecké pozice a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Na začátku závěrečného dějství to u branky Slavie vypadalo jako v boxerském ringu. Domácímu Gřesíkovi se nelíbil faul Meloviče, a tak se do slávistického útočníka pustil. Pro oba dva nakonec znamenala tahle „zábava“ dvouminutový trest za hrubost.

Ve zbytku utkání se slávisté snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale byli to domácí, kteří se dostávali do větších šancí. Branka už ale nepadla, a tak si Vítkovice připsaly tři body.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více