Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
13. ledna 2017

Do Edenu zavítají Benátky. Slavia chce odčinit prohru s Motorem

Začátek nového roku se sešívaným povedl. Po dvou vyrovnaných bitvách s moravskými soupeři Přerovem a Prostějovem se mohli Pražané radovat ze dvou výher. Na sympatický a bojovný výkon z těchto zápasů bohužel nedokázali navázat v Českých Budějovicích proti suverénnímu lídrovi tabulky. Z prohry na jihu Čech se musí slávisté rychle oklepat, protože je čeká domácí utkání s Benátkami nad Jizerou. Jelikož s nimi mají kladnou bilanci, pokusí se znovu nabýt sebedůvěru, kterou oplývali po prvních dvou letošních zápasech.

41. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Benátky nad Jizerou

Porovnání týmů
4. místo (69 b.)
Postavení v tabulce
8. místo (57 b.)
104:105
Skóre
99:110
David Šafránek (16+11)
Nejproduktivnější hráč
Josef Mikyska (12+14)
David Šafránek (16 gólů)
Nejlepší střelec
Josef Mikyska (12 gólů)
Jan Pohl (4+11)
Nejproduktivnější obránce
Petr Kolmann (1+11)
Dominik Frodl 94,74 %
Úspěšnost brankářů
Lukáš Hosnedl 96,43 %
Motor - Slavia 5:1
Poslední zápas
Benátky - Havířov 2:1

První dva letošní zápasy přinesly podobné scénáře. Slávisté pokaždé získali dvoubrankové vedení, které však zase záhy ztratili. V Edenu pak rozlouskl vyrovnaný mač až při samostatných nájezdech útočník Beránek. V Prostějově zase rozhodl o slávistické výhře za pět minut dvanáct Václav Jankovský, jenž v čase 59:23 dělovkou od modré propálil Kantora.

Do jižních Čech vyrazili slávisté v dobrém rozpoložení a chystali se odčinit poslední prohru z Budvar arény 0:3. Město piva je však letošní sezónu pro sešívané zřejmě prokleté. Slavia nedokázala navázat na disciplinovaný výkon z předchozích utkání a zápas přinesl mnoho trestných minut na obou stranách. Červenobílé navíc dlouhodobě trápí přesilovky, což se potvrdilo i proti Motoru - ze sedmi nabídnutých nevyužili ani jednu, zatímco Motor byl v jejich exekuci úspěšnější. Sešívaní proto utrpěli vysokou porážku 1:5.

Soupeř je nevyzpytatelný, Slavia ale ví jak na něj

Slávisté si moc dobře uvědomují, jak důležité jsou body v této fázi sezóny. Nezbývá tedy nic jiného než na prohru rychle zapomenout a vrátit se ke své hře. „My jsme teď jednou prohráli, mrzí nás to, ale s tím se nedá nic dělat. V sobotu nás čeká další zápas a my se pokusíme dál sbírat body, jako jsme je získávali doteď,“ komentoval situaci slávistický kapitán Ronald Knot.

V sobotu bude mít sešívaný kapitán společně se svými spoluhráči velkou příležitost svá slova naplnit, protože do Prahy přijede celek, se kterým si mužstvo z Edenu umí poradit, přesto nesmí svěřenci Milana Razýma své soupeře podcenit. Benátky slouží jako farmářský celek hned několika extraligovým mužstvům, takže jsou pro častou rotaci hráčů značně nevyzpytatelným soupeřem.

Benátečtí momentálně okupují osmou příčku tabulky WSM ligy a rozhodně si taktéž nemohou dovolit ztrácet body, které v této části sezóny nutně potřebují. V Edenu se tak očekává příjezd houževnatého a bojovného soupeře.

Bilance hovoří jasně, navrch mají slávisté

V letošní sezóně se sešívaní utkali s Benátkami již třikrát. Slávisté se představili na sever od Prahy hned v druhém utkání sezóny. Pražský celek tehdy musel dotahovat, ale během perfektní třetí třetiny dokázal dvěma góly vyrovnat. V prodloužení rozhodl o výhře sešívaných Šafránek.

Ve druhém společné utkání, které se hrálo ve Vršovicích, potrápil červenobílé střelce vynikající gólman se zkušeností z NHL Roman Will, jenž nepustil za svá záda jediný gól. Benátečtí tudíž po výhře 3:0 oloupili Slavii o všechny tři body. Nutno podotknout, že zápas probíhal bezprostředně po odchodu mnoha klíčových hráčů. Nová sestava se tedy teprve sehrávala.

To už ale neplatilo během dalšího střetnutí na ledě Benátek. Přestože sešívaným chyběli důležití hráči jako Kverka, Endál, Beránek, Kadlec, Tejral nebo Bača, ukázali svůj potenciál jiní, kteří si s chutí zastříleli a přivezli domů vítězství 6:3. Tehdy se slávisté nacházeli paradoxně v podobné situaci jako dnes, protože si taktéž zvyšovali sebevědomí po prohře s Motorem.

Slavia se ve čtvrtém a posledním vzájemném utkání základní části této sezóny utká s Benátkami nad Jizerou ve vršovickém Edenu v sobotu 14. 1. 2017 od 15:00. A stařičkou halu jistě čeká atraktivní hokejová podívaná.

Autor Vojtěch Šeliga
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více