Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
17. ledna 2017

Bitva na druhém konci republiky, Slavia jede do Havířova

Do konce základní části WSM Ligy zbývá posledních jedenáct kol. Jednotlivé celky se proto budou zuby nehty rvát o poslední porce bodů, aby si zajistily co nejlepší umístění v tabulce. Nejinak tomu bude i u sešívaných. Ti zavítají v rámci další ligové zastávky na půdu Havířova. Slezané sice okupují až 12. příčku, na favority ale umí. Jejich sílu naposledy pocítilo Kladno, které s AZetem prohrálo 5:1. Slávisté mají mužstvu z opačné strany republiky co vracet, na konci listopadu totiž museli přímo v Edenu před vlastními fanoušky polykat slzy zklamání za prohru 0:4. I červenobílá letka však má výhru v zádech, a tak nebude duel ve vzdáleném Slezsku rozhodně postrádat potřebný náboj.

42. kolo: AZ Havířov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
12. místo (51 b.)
Postavení v tabulce
4. místo (72 b.)
95:97
Skóre
106:106
David Štumpf (9+12)
Nejproduktivnější hráč
David Šafránek (16+13)
Tomáš Gřeš a Michal Hlinka (10 gólů)
Nejlepší střelec
David Šafránek (16 gólů)
Marcel Petran (7+7)
Nejproduktivnější obránce
Jan Pohl (5+11)
Marek Laco 92,24 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 94,82 %
Kladno - Havířov 1:5
Poslední zápas
Slavia– Benátky 2:1

„Nečeká nás vůbec nic lehkého. Přestože je Havířov ve spodní části tabulky, má v sestavě několik šikovných hokejistů, na které si musíme dát pozor,“ vyjádřil se obránce Jan Pohl o nadcházejícím soupeři, se kterým Slavia změří síly na jeho domovském stadionu.

A slávistický zadák věděl, o čem mluví, AZ sice letos neoplývá nijak dobrou formou, na favority se však dokáže zkoncentrovat a pravidelně je obírat o body. Kladno, Ústí nebo právě Slavia by o tom mohly vyprávět. Všechny tyto celky z vyšších pater tabulky totiž Havířovští dokázali v dosavadním průběhu sezony alespoň jednou porazit.

2+1
Tolik gólů a asistencí si připsal David Šafránek v duelech s Havířovem.

Poslední cenný skalp Slezané získali v sobotním utkání na Kladně, kde domácí Rytíře rozstříleli v poměru 5:1. A překvapivý výsledek určitě budou chtít zopakovat i proti dalšímu soupeři z první čtyřky.

Do téměř jistě zaplněné K&K Pneu Arény totiž nepřijede nikdo jiný než Slavia. Červenobílým se po prohře s Motorem další duel vydařil a z bitvy s Benátkami vyšli vítězně. Góly zajistili triumf Jan Pohl a Zdeněk Kubica. Výkon z mače se Středočechy budou chtít sešívaní hokejisté nejméně zopakovat.

„Chtěli bychom navázat na výkon proti Benátkám a pokud budeme hrát minimálně stejně dobře, máme šanci si odvézt všechny body,“ uvažoval střelec první sobotní branky, jenž se do sestavy Slavie vrátil po otřesu mozku.

Poslední prohra může strašit, jinak slávisté na AZ umí

Pražané mají k zisku tří bodů papírově silnější předpoklady, Havířov ale představuje celek, s nímž svádí souboje o každý centimetr ledu. První dvě utkání soutěžního ročníku byla co do výsledku hodně těsná. V půlce září slávisté AZ přetlačili o jedinou branku, když vyhráli 2:1. Zhruba o měsíc později připsali triumf i v Havířově, kde opět rozhodoval jediný gól. Tentokrát se však skóre zastavilo na výsledku 3:2 pro vršovické mužstvo.

Předchozí boje s Havířovem byly hodně vyhecované, své o tom ví i Jiří Rys.

Zatím poslední bitva však jasně vyzněla pro slezský tým. Eden totiž Havířovští na samotném konci listopadu doslova vyloupili – brali nejen všechny body, sešívané navíc ještě potupili čtyřmi trefami v Polívkově síti.

Domácí ale bude strašit jedno jméno - David Šafránek. Slávistický snajpr proti Havířovu zajistil většinu branek svého týmu a pomoci určitě bude chtít i tentokrát. Obzvlášť proto, že se po návratu z nucené zdravotní pauzy prosadil pouze jednou.

V utkání půjde oběma týmům o hodně. AZ je sice až na 12. příčce, na osmé místo ztrácí „jen“ šest bodů a v případě správné konstelace se ještě může probít na lepší příčky. Slavii chybí stejný počet bodů k tomu, aby se dotáhla na třetí Kladno. Půjde tedy o pikantní souboj, ve kterém nechají oba celky na ledě všechno. Zápas začíná na slezském zimním stadionu v 18:00. Kdo se bude radovat ze „zlatých“ bodů?

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více