Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
20.1.2017

Grim vystřelil starším dorostencům dva body na boleslavském ledě

B9, pátek 20.1.2017, M. Boleslav - Slavia
M. Boleslav
2:3p
0:0, 1:1, 1:1 - 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 25. Moravčík (Křížek, Jirásek), 59. Flynn (Dvořák, Nepokoj) - 35. Všetečka, 49. Janča (Furch, Macek), 65. Grim. Rozhodčí: Smitka - Maštalíř, Svoboda. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1 Diváci: 45. Střely na branku: 20:39. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Sestavy

M. Boleslav

Haas - Beneš, Novák, Dlabola, Jirásek, Imlauf, Nepokoj, Červenka - Foerster, Čermák, Dvořák, Křížek (C), Dobša, Hrachovec, Šípek, Havelka, Flynn, Moravčík, Kučera

Slavia

Vecka - Melovič, Erben, Vobořil (C), Zderadička, Macek, Holý, Stark - Brož, Všetečka, Grim, Hradil, Vaniš, Šilhan, J. Marek, Martínek, Furch, Janča

Těžký zápas mají za sebou mladí slávisté. Ještě dvě minuty před koncem základní hrací doby o gól vedli nad Mladou Boleslaví. S vítěznými oslavami však museli sešívaní borci nakonec počkat o chvíli déle, protože domácím se povedlo srovnat a poslat klání do prodloužení. V něm ale bíločervení proměnili v gól přesilovou hru a do Edenu tak odjíždějí s cenným bodem navíc.

Během prvního dějství se oba celky spíše oťukávali a vyložená gólová šance k vidění nebyla. Výraznější příležitost si za celých dvacet minut vytvořil pouze sešívaný Damien Hradil, který však neuspěl tváří v tvář boleslavskému Haasovi.

Ve druhé třetině hra ožila a do šancí se v jejím úvodu dostávali především domácí bruslaři, kterým se následně také povedlo otevřít skóre zápasu. Do střelecké listiny se po důrazu před Veckovou svatyní zapsal Andrej Moravčík. Slavii ale obdržená branka nepoložila a svého soka začala brzy přehrávat. Brožův samostatný únik sice ještě gólem neskončil, nájezd a parádní klička Robina Všetečky však již srovnala průběžný stav svítící na světelné tabuli.

Závěrečná část hry se nesla v podobném duchu jako druhá půle prostředního dějství. O něco více ze hry měli stále bíločervení, oba týmy se ale především snažily neinkasovat, pětačtyřicet návštěvníků tedy nepozorovalo příliš atraktivní podívanou. A to až do chvíle, kdy se k puku před boleslavskou klecí dostal Jakub Janča a pohotovou dorážkou překonal bezmocného Haase.

Když už to vypadalo, že sešívaní odjedou domů se třemi body, srovnal skóre v čase 58:31 Oscar Flynn a poslal zápas do prodloužení. V něm tři vteřiny před jeho koncem přisoudil parádní střelou k tyči bonusový bod Slavii Jan Grim.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Myslím si, že jsme celý zápas byli lepším mužstvem, ale dostali jsme nešťastný gól na 2:2 krátce před koncem. Vítězství jsme si ale zasloužili.

Ladislav Kolner (BK Mladá Boleslav): Utkání se nehodnotí dobře. Opět se nám prokázalo, že nejsme vyzrálý tým a nejsme schopní dodržovat to, co si řekneme, celých šedesát minut. Vždy se tam bohužel najdou nějaké, mnohdy i opakující se chyby. Vážím si toho, že jsme za stavu 1:2 nesložili zbraně a šli jsme si za vyrovnáním, jenže o to větší škoda je, že v prodloužení, ve kterém jsme si věřili, jsme udělali chybu a následkem toho jsme inkasovali. Bylo to kvalitní utkání, myslím si, že to hráčům něco dalo, bohužel jsme získali jen jeden bod. O to lépe se nyní musíme připravit na Letňany, které přijedou v sobotu.

Autor Adam Nejedlý
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více