Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. ledna 2017

Šagátův zápas po pauze: Chválil náboj a litoval nevyužitých šancí

Proti Kladnu bojoval. K soutěžnímu zápasu naskočil poprvé od začátku ledna. „Měl jsem tam delší pauzu způsobenou nemocí. Nejsem ještě stoprocentně ve formě,“ říkal Martin Šagát po zápase s Kladnem. Jeho snaha o znovu nalezení formy mu ale pořádně zhořkla. Sešívaní v závěru základní hrací doby přišli o slibné vedení a nakonec brali jen bod. „Do prodloužení jsme šli s tím, že ten druhý bod získáme. Šance byly, zase jsme byli herně o něco výraznější. Znovu to nevyšlo. Nájezdy už pak jsou vabank,“ hlesl slávista.

Slavia z duelu s Kladnem vytěžila bod. Měla ale na víc. Jak moc porážka mrzí?
Samozřejmě mrzí hodně. Začali jsme výborně, měli jsme více ze hry. Dali jsme první gól, druhý gól… Vedli jsme rychle 2:0. Do třetí třetiny jsme asi nenastoupili úplně tak, jak jsme si představovali. Bylo tam dost faulů a po těch jsme dostali ty dvě branky.

Do duelu s Kladnem Pražané vstoupili dobře. O výhru je ale soupeř připravil ve třetí třetině.

Jak moc přesilovky zápas ovlivnily? Všechny čtyři branky základní hrací doby padly právě při nerovnoměrném počtu hráčů na ledě…
Dali jsme my dva, oni dva. Takže to určitě byla klíčová část zápasu.

Na začátku druhé třetiny jste v oslabení museli zvládnout téměř čtyři minuty. Kolik sil to stálo?
Kluci, kteří na oslabení chodí, vědí, že to stojí dost sil. Naštěstí máme mezi sebou dost kluků, co na ta oslabení chodí. Protočilo se to tam dobře. Síly to stojí. Pokud je ale přesilovka soupeře dobře ubráněná, tak to tým kolikrát i nakopne.

57
Necelá minuta chyběla sešívaným k tomu, aby ze šlágru kola získali tři body. Kladno vyrovnalo až v čase 59:03.

Kladno mělo do třetí třetiny rychlejší vstup. Čím byste ztrátu dvoubrankového vedení v poslední třetině vysvětlil?
Těžko říct. Možná jsme do ní vstoupili poněkud ustrašeně. Až moc jsme se báli, že uděláme nějakou chybu. Oni začali víc bruslit, z čehož pramenily naše fauly.

V závěru jste marně ostřelovali prázdnou branku a po náporu se nakonec soupeř radoval z vyrovnání. Jak těžké bylo bránit vedení v posledních minutách?
Člověk už to na konci nevnímá – kolik zbývá do konce. Snaží se to prostě jen vyhodit a čeká na závěrečnou sirénu. Mohli jsme dát do prázdné, měli jsme dvě šance. Nepadlo to tam. Následně se to u nás odrazilo před branku a soupeř dala na 2:2. Do prodloužení jsme šli s tím, že ten druhý bod získáme. Šance byly, zase jsme byli herně o něco výraznější. Znovu to nevyšlo. Nájezdy už pak jsou vabank.

S čím do dalších zápasů? Hrát stejně a méně chybovat

Asi jen těžko hledat ve WSM Lize zápas s větším nábojem, než ten proti Kladnu…
Mělo to velmi dobrý náboj. Oba týmy hrály velmi dobře. Bruslilo se, hrálo se do těla. Jak pro diváky, tak ale i pro hráče a trenéry to musel být dobrý zápas.

Je tedy něco co byste do příštích zápasů potřebovali zlepšit?
Stačí hrát stejně jako proti Kladnu. Odehráli jsme ten zápas dobře. Když nebudeme tak často chybovat a budeme hrát tak jako na začátku tohoto duelu, tak to vyjde.

K dalšímu klání vyrazíte do Litoměřic. Co tam očekáváte?
Rychlý, silný soupeř. Budou si to nahazovat a hodně nás dohrávat.

Koukáte v kabině nebo i vy osobně na tabulku – na pozici Slavie?
Já osobně na tabulky nekoukám. Jsem si ale vědom toho, že jsou v kabině určitě kluci, co to sledují pravidelně.

Vy jste příliš často v posledních zápasech nenastupoval. Čím to bylo způsobené?
Měl jsem tam delší pauzu způsobenou nemocí. Nejsem ještě stoprocentně ve formě.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více