Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
25. ledna 2017

Sešívaní a hokejová klišé: Jiří Rys a Martin Kadlec

Je tolik věcí, které se o hokejistech obecně prohlašují: Berou nesmyslně velký plat, chodí jen s modelkami a podobně. Jiří Rys a Martin Kadlec se jako první podrobili výslechu a pokoušeli se najít odpovědi na neobvyklé otázky. „Lidi si myslí, že když někam jdeme, tak se kolem nás stále točí holky, nepřijde mi to tak,“ říká například Rys. A jaké další předsudky, lži nebo charakteristické vlastnosti hráči o sobě samých našli?

„Chlapi, máte ještě chvilku na pár otázek?“ Dobíhám na poslední chvíli do auta směřující dvojici Jiří Rys, Martin Kadlec. Rozhovor jako obvykle není problém, a tak můžeme začít. Oba hráče ale tentokrát čekají mnohem složitější otázky, než je klasické hodnocení zápasu nebo popis rozhodující branky.

„Nejčastější věta, kterou slyší hokejista? Tak záleží od koho. Od trenéra je to asi, že musíme makat celých šedesát minut,“ odpovídá po krátkém přemýšlení útočník Rys. Jeho kolega Kadlec na něj okamžitě navazuje: „Když beru v potaz jenom ty slušné věty, tak nejčastěji slyším nějakou výčitku, co jsem udělal špatně,“ směje se.

Každý hráč vloží do celého utkání všechny své síly, někdy ale ani to nestačí a zkrátka se prohraje. Co po porážce hokejisté slyší nejméně rádi? „Bylo to dobrý, ale měli jsme smůlu,“ vypálí okamžitě Rys. Kadlec také odpovídá téměř bez váhání: „Mohlo to být lepší.“ Zatím oba borci odpovídají poměrně jistě, zapeklitější otázky je ale teprve čekají.

Nejsme žádné primadony, ale tvrdí chlapi

Předsudků o hokejistech je spousta, Rys i Kadlec se ale tentokrát po delším přemýšlení shodují: „Lidi si myslí, že když někam jdeme, tak se kolem nás stále točí holky, nepřijde mi to tak,“ říká Rys. „Jo, musím souhlasit s Jirkou,“ přikyvuje Kadlec.

A jaká je vůbec největší lež, která se o hokejistech tvrdí? Další váhání utne opět Rysova odpověď: „Že bereme hrozně velký peníze.“ Kadlec si zase všímá rozdílu mezi hokejisty a kolegy z fotbalu: „Jirka má pravdu s těmi penězi, to bývá výjimečně. Rozhodně ale nejsme takové primadony, jak spousta lidí tvrdí. Opravdu nejsme žádní stylisti jako fotbalisté,“ myslí si.

Poslední otázka už mnoho potíží oběma zpovídaným nenadělala. „Co se o nás říká a je to pravda? Že jsme tvrdí chlapi,“ míní Rys a Kadlec očividně souhlasí: „Jojo, přesně tak, nejsme žádní posránkové,“ uzavírá.

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více