Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
27.1.2017

Statečný boj zůstal nedotažen. Junioři padli s Motorem

37. kolo, pátek 27.1.2017, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
6:3
2:1, 1:0, 3:2
Slavia

Branky a nahrávky: 2. Káník (Doktor, Tejko), 9. Káník (Doktor, Tintěra), 33. Guman (Radoš, Bárta), 49. Guman (Sloboda), 52. Sloboda (Tintěra, Guman), 60. Tejko – 12. Kolouch (Heldák, Furch), 42. Matějka (Mareček, Kolouch), 60. Matějka (Kolouch). Rozhodčí: Valenta – Jílek, Šperl. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:0. Diváci: 65. Střely na branku: 31:46. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Sestavy

Č. Budějovice

Patera (Provazník) – Tintěra, Farka, Kubeš, Michal (A), Benda, Radoš – Rolínek, Matys, Doktor (C), Krcho, Guman, Káník, Sloboda, Tejko, Bárta

Slavia

Vacula (Šorf) – Zderadička (C), Novák (A), Valík, Melovič, Chvála – Matějka, Netolický, Šteiner, Heldák, Kolouch, Šergl, Šmerha, Mareček, Kohút (A), Furch, Patočka

Sešívaní mladíci nezachytili start do zápasu a dvoubrankové manko se jim až do závěrečné sirény nepovedlo úplně smazat. Po celé utkání nenechali svého soka oddychnout, nakonec však prohráli každou ze tří třetin a z Budvar arény odjíždí bez bodového zisku.

Úvod zápasu se sešívaným nepovedl. Někteří diváci ještě ani neusedli na svá místa když Jakub Káník přebruslil hostující beky a vymetl horní růžek Vaculovy klece. Razítko na úspěšný vstup do zápasu poté dali Jihočeši v deváté minutě. První přesilovka a ihned gól, Jakub Káník znovu našel recept na překonání Vaculy.

Slávistický brankář se však z dvou inkasovaných branek nepoložil a v další akci domácího Gumana famózně podržel svůj tým. Ovoce to přineslo brzy, konkrétně v čase 11:04 se povedlo Slavii snížit. Daniel Kolouch využil volného kotouče po střele Heldáka a nekompromisně zametl hrací předmět za brankovou čáru.

Začátek druhé třetiny se nesl v duchu vyloučení na obou stranách, největší šanci nevyužil slávista Matějka. A jeho tým brzy litoval. Druhou přesilovkou trefu domácích obstaral Tomáš Guman tvrdým projektilem pod víko.

Zápletku duelu přinesla 42. minuta. Mareček se protáhl podél mantinelu do útočného pásma budějovických a přesným pasem vyzval ke skórování Davida Matějku, který se tak vykoupil ze své neproměněné příležitosti ve druhé periodě.

Pražany snížení nakoplo a hráči Motoru si občas museli připadat jako na kolotoči. Ofenzivní hra s sebou však přinášela okénka v obraně, kterých soupeř využíval. Vaculovi se podařilo zlikvidovat šanci Tejka, vzápětí však neudržel střelu Tomáše Gumana a ve 49. minutě to bylo opět o dvě branky.

Obrovská šance ke kontaktnímu gólu se vršovickým naskytla v 51. minutě. Šmerha byl v samostatném úniku faulován, a tak bylo nařízeno trestné střílení. Forvard červenobílých však nájezd neproměnil a brzy bylo ještě hůře. Marek Sloboda tečoval před Vaculou Tintěrovu přesilovkovou ránu a bylo to 5:2.

Konečnou podobu výsledku určila poslední minuta. Nejprve se podruhé v zápase prosadil útočník červenobílých David Matějka, čtyři sekundy před koncem pak na druhé straně uspěl Miroslav Tejko.

Autor Tomáš Vogl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více