Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
28.1.2017

Zápas zvratů starší dorost nezvládl, Vsetínu podlehl o dva góly

B12, sobota 28.1.2017, Slavia - Vsetín
Slavia
3:5
1:1, 2:2, 0:2
Vsetín

Branky a nahrávky: 9. Grim (Brož), 24. Martínek (Všetečka, Hradil), 34. Šilhan (Macek, Janča) – 8. Matiaško (Půček), 28. Půček (Kovacs, Matiaško), 29. Půček (Matiaško, Klímek), 47. Půček, 60. Klímek (Krupa, Kuboš). Rozhodčí: Hodač – Kettner, Špringl. Vyloučení: 10:7. Využití: 0:1. Diváci: 39. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:5.

Sestavy

Slavia

Vecka – Vobořil, Macek, Holý, Stark, Zderadička, Erben – Grim, Marek, Brož – Všetečka, Hradil, Martínek – Šilhan, Vaniš, Janča – Furch

Vsetín

Sachr – Ondračka, Paroušek, Kuboš, Kollár, Nadymáček, Pařízek – Lašák, Hrňa, Klímek, Matiaško, Zetocha, Jenáček, Kovacs, Půček, Krupa, Najvar

V duelu se Vsetínem se skóre několikrát přehouplo na jednu nebo druhou stranu. Nakonec byli úspěšnější hokejisté z Valašska, kteří díky dvěma gólům ve třetí části vybojovali všechny body. Slávisté si tak lehce zkomplikovali cestu za postupem do play-off. V následujících utkáních v Havlíčkově Brodu a Písku tak musí bodovat.

Sešívaní nezačali podobně jako proti Olomouci příliš dobře. Po střele od modré si vzal puk Michal Matiaško a bekhendovou střelou po ledě poprvé překonal Vecku. Slávisté ovšem zvládli velmi rychle zareagovat a po půl minuty srovnat. Jan Grim se dostal do úniku, ve kterém si položil brankáře a v klidu zasunul kotouč do sítě.

Ve zbytku třetiny se hrál vyrovnaný hokej s minimem šancí. Změnilo se to až na začátku druhého dějství, kdy si puk na modré čáře vzal Viktor Martínek, dostal se s ním na střed útočného pásma a parádní ranou ke vzdálenější tyči otočil skóre.

Následně si červenobílí vybojovali poměrně dlouhou přesilovku pěti proti třem, která se jim ovšem vůbec nevydařilo. Kromě jedné příliš nepovedené střely Sachra vůbec neprověřili a těsně po jejím skončení navíc inkasovali.

Vsetín se rychle dostal do přečíslení tří proti jednomu, které zakončil Roman Půček přesnou ranou nad Veckovu lapačku. Neuběhly ani dvě minuty a z vedení se radovali hosté. Matiaško zatáhl kotouč do útočného pásma a v pravý moment ho poslal Romanu Půčkovi, který se z blízka před odkrytou klecí nemýlil.

Pražané nechtěli do kabin za nepříznivého stavu, a tak se tlačili do zakončení. Nakonec se jim povedlo ve 34. minutě vyrovnat. Macek zatáhl kotouč až za branku soupeře, následně našel Jakuba Šilhana, který udělal kličku do bekhendu a zametl puk do sítě.

Ani po čtyřiceti minutách tak k výhře neměl nikdo blíže, jasné tedy bylo, že rozhodla třetí dějství. V něm se dařilo více hostům, kteří se ve 47. minutě vrátili zpět do vedení. Roman Půček sebral puk, stahovačkou se zbavil obránce a po rychlé kličce dovršil hattrick. Červenobílí se s tím ovšem nechtěli smířit a přidali v aktivitě.

Šest minut před koncem přišel zřejmě klíčový okamžik celého utkání. Martínek díky své dravosti dotlačil kotouč do sítě, a když se rozsvítilo světlo za brankou, odjel se spoluhráči slavit. Hlavní rozhodčí ale po chvilce rozpažil a přes protesty všech slávistů už své rozhodnutí nezměnil.

Další vyloženou brankovou příležitost si už domácí nevypracovali a v závěrečné minutě museli skousnout ještě jeden vsetínský gól. Od pravého mantinelu prostřelil Vecku Daniel Klímek, čímž určil definitivní podobu výsledku.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha):„Věděli jsme, že oproti včerejšku to bude se ještě daleko těžší utkání, protože Vsetín hraje o záchranu a nutně potřebuje body. Jeho hráči hrají hodně obětavě a jejich obrana se špatně překonává. My jsme se těžko prosazovali. Myslím si, že rozhodla druhá třetina, kdy jsme měli přesilovku pět na tři, kterou jsme sehráli katastrofálně. Soupeř nám pak odskočil. I když jsme potom srovnali na 3:3, bylo to z naší strany už v takové křeči. Měli jsme spoustu šancí, které jsme neproměnili a soupeř byl nakonec šťastnější”

Lubomír Konečný (VHK ROBE Vsetín):„Jsme rádi, že jsme utkání se Slavií zvládli a že se nám povedlo včera i dneska výsledek ubojovat. Oba zápasy pro nás byly složité, protože jsme měli hodně zranění. Ale jsem rád, že kluci to díky své bojovnosti zvládli. Zaslouží si velkou pochvalu.”

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více