Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. ledna 2017

Podruhé v sezóně do Mostu, dočká se Slavia konečně tří bodů?

Čtyři poslední zápasy sešívaných vždy znamenaly porci hokejové podívané navíc. Už je ale na čase, aby tuhle sérii červenobílí přerušili a připsali si zase nějakou tu výhru za tři body. Ideální možnost budou mít v pondělí, kdy zavítají na led Mostu. V boji o udržení čtvrté příčky před blížícími se vyřazovacími boji potřebují slávisté odrazit nápor pronásledovatelů a kdy jindy jim zase o kousek odskočit, než po utkání s posledním celkem WSM Ligy.

47. kolo: HC Most vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
14. místo (37 b.)
Postavení v tabulce
4. místo (77 b.)
94:165
Skóre
115:123
Tomáš Divíšek (14+23)
Nejproduktivnější hráč
David Šafránek (16+14)
Tomáš Divíšek (14 gólů)
Nejlepší střelec
David Šafránek (16 gólů)
Kamil Černý (5+8)
Nejproduktivnější obránce
Jan Pohl (6+14)
Jaroslav Hübl 92,71 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 94,40 %
Kladno – Most 6:2
Poslední zápas
Slavia – Třebíč 3:2p

Pražané mají za sebou čtyři prodloužení v řadě, dvakrát dokonce došlo až na nájezdy. Proti Kladnu ani proti Litoměřicícm neuspěli, nevydařilo se jim ani prodloužení v Jihlavě. Smolnou bilanci vylepšili až v posledním duelu, když v Edenu přetlačili Třebíč po skvělém obratu.

Obě nové posily se při děkovačce dočkaly od fanoušků vřelého přivítání

V sešívaném dresu se už představily i dvě nejčerstvější posily, Jiří Půhoný naskočil ve čtvrté formaci a se spoluhráči předvedl několik slibných kombinací, ke gólu to ale nakonec nevedlo. To Václavu Pletkovi se dařilo podstatné lépe, na konci druhé části vymyslel v přesilovce perfektní pas na volného Beránka, který svojí trefou nastartoval Slavii k otočení utkání.

Sešívaní touží před play-off udržet čtvrté místo, aby měli minimálně v prvním kole výhodu domácího prostředí. K tomu ovšem budou muset ještě v závěru základní části zabrat a několikrát bodovat. Ideální možnost budou mít právě na ledě Mostu, kterému se dlouhodobě příliš nedaří.

Most znovu čeká souboj o záchranu

Severočeši aktuálně ztrácí na třináctou Kadaň už čtrnáct bodů, a tak to budou mít v boji o záchranu hodně těžké. Most je tým, který se o setrvání v druhé nejvyšší soutěži rve už několik sezón po sobě, vždy se jim ovšem náročný cíl podařilo splnit.

Letos to ovšem nevypadá příliš dobře, do konce základní části zbývá už jen šest kol, následné play-out se bude hrát mezi čtyřmi posledními celky dvoukolově. To znamená ještě šest utkání navíc a poslední celek po této fázi soutěže rovnou padá o ligu níže.

Už nějakou tu dobu Severočeši nezažili radost z tříbodového vítězství, naposledy to bylo v prvním duelu v novém roce, kdy na svém ledě přetlačili Kadaň. Od té doby se jim ale vůbec nedaří, záblesk zlepšení přišel proti Přerovu. Ten porazili po prodloužení, ze všech ostatních lednových zápasů ovšem odešli s prázdnou.

Vzájemná bilance pro Slavii, Most ale umí zlobit

40
Tolik bodů dělí oba pondělní soupeře.

V letošním ročníku WSM Ligy viděli fanoušci už tři zápasy mezi červenobílými a Mostem. Úplně v tom prvním přichystali Severočeši velké překvapení, když ještě pod vedením Jiřího Doležala v Praze poměrně přesvědčivě vyhráli o tři branky.

Další dva souboje už slávisté zvládli o poznání lépe a poslední celek porazili. Ze severu Čech si odvezli těsnou výhru o gól, o kterou se postarali dva obránci, na Pohlovu trefu navázal prvním gólem v sezóně Jan Novák.

Druhý vzájemný souboj hraný v Edenu byl už jasně v režii Slavie. Mostečtí se sice v úvodu dostali do vedení, červenobílí však šesti brankami vměstnanými do dvou třetin skóre bez problémů otočili a připsali si jednoduché tři body.

Podaří se Pražanům znovu přehrát Most a vylepšit si tak situaci před play-off? To se dozvíme už v pondělí večer, zápas začíná v 17:30.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video