Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
29. ledna 2017

Snajpr Schleiss po výhře: "Nahoře" asi někdo viděl, že se snažíme jak blázni

Jednou z hlavních postav sobotního dramatu s Třebíčí byl sešívaný útočník Jan Schleiss, který se na výhře nad Horáckou Slavií podílel jednou brankou a dvěma asistencemi. Povedené odpoledne korunoval trefou v nastavení zadák Pohl. Na rozhodující zásah mu nahrála právě červenobílá dvacítka. Slávističtí fanoušci tak mohli na domácím ledě v Edenu oslavit po úspěšně sehraném prodloužení dvoubodový zisk.

Sešívaní hokejisté prohrávali v sobotním duelu WSM Ligy proti soupeři z Vysočiny už 0:2, díky bojovnosti a nasazení však dokázali duel vyrovnat a v nastaveném čase zcela otočit výsledné skóre. „Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Jsme rádi, že jsme utkání otočili, protože tam z naší strany byla spousta šancí, které jsme neproměnili. Už by to bylo hodně smolné, kdybychom zase prohráli. Výhra nám určitě pomůže. Tlačí se na nás soupeři, kteří jsou v tabulce pod námi, takže ty body jsou hodně důležité,“ zhodnotila výhru jedna z hvězd střetnutí.

1+2
O tolik gólů a asistencí si Schleiss vylepšil vlastní statistiky Jan Schleiss v zápase s Třebíčí.

I když si slávistická letka vypracovala v první periodě množství šancí, do šatny odcházela s jednogólovým mankem. „V kabině jsme si řekli, že musíme hrát pořád stejně a začít proměňovat šance, protože to je základ všeho. My si jich sice vytvořili hodně, ale bohužel. Oni jednou vystřelili na bránu a spadlo jim to tam,“ popisoval červenobílý nezdar v koncovce Schleiss.

Podle sešívané dvacítky dokázala Třebíč domácí mužstvo dostat pod tlak hlavně na polovině hrací plochy. „Hostující mančaft dobře bránil ve středním pásmu a nenechal nás jen tak projít. Na druhou stranu se snažil o rychlé kontry po našich ztrátách puku,“ popsal, v čem Horácká Slavia Pražanům nejvíc zatápěla.

Ani účinný způsob obrany však protivníkovi z Vysočiny nezaručil úspěch. Červenobílí se zběsile hnali do útoku a jen nepřesná muška a neprůstřelný Vejmelka držely hosty nad vodou. Smůlu ale Vršovičtí zahnali při přesilovkách, které jim vyšly na výbornou a zajistily důležité trefy.

„Tentokrát jsme do přesilovek dostali větší klid. Přišel mezi nás Václav Pletka a bylo to hned trochu jiné. Asi jsme měli i větší klid na hokejce a dařilo se nám v nich,” řekla akvizice z Plzně.

„ Asi jsme si to vybrali předtím, kdy jsme měli spoustu šancí. Pořád jsme bušili na jejich bránu a nedařilo se nám tolik zakončovat. Asi to tam nahoře někdo viděl, že se snažíme jako blázni, a nakonec nám to tam napadalo,“ uvažoval Schleiss.

Pletka s Půhoným hráli dobře, zapadli i v kabině, hlásí Schleiss

Právě jím zmiňovaný zkušený forvard Pletka se stal společně s Jiřím Půhoným novou posilou Slavie a zápas s Třebíčí byl jeho opětovným debutem v sešívaném dresu. „Myslím, že oba hráči zapadli úplně v pohodě. Venca už je starší hráč, který má řadu zkušeností. Jeho přítomnost na ledě byla určitě znát. Jirka Půhoný hrál taky dobře. I v kabině naprosto bez problémů,“ ujistil Schleiss.

Na pondělní zápas v Mostě se tak Slavia vydá v dobrém rozpoložení. Přesto na ni nečeká nic lehkého. Severočeši na tom jsou sice v tabulce o poznání hůř, věhlasnému soupeři ale budou chtít řádně znepříjemnit cestu za třemi body. „Nikdy nevíte, i když je soupeř dole, jak to utkání bude vypadat. Takové týmy jako Most dokážou hodně kousat. Ale když budeme hrát stejně jako v sobotu, tak bychom měli porazit každého. Když ten tým šlape, měl by body uhrát,“ uzavřel dvaadvacetiletý snajpr.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více