Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.1.2017

Přetahovanou s Mostem slávisté nezvládli, vrací se s prázdnou

47. kolo, pondělí 30.1.2017, Most - Slavia
Most
4:2
0:0, 1:1, 3:1
Slavia

Branky a nahrávky: 40. Havlíček (K. Reichel, Divíšek), 41. Martynek (Kubinčák, Divíšek), 48. Martynek (Kubinčák, Hora), 60. K. Černý (Smolka) – 22. Schleiss, 46. M. Kadlec (Šagát). Rozhodčí: Wagner – Bosák, Kajínek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 237. Střely na branku: 29:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Sestavy

Most

Spěšný – Frolo, Kokeš, Strejček, K. Černý, Walter, Šesták, Šefl – Kubinčák, Divíšek, Martynek – Rod, K. Reichel, Jícha – J. Doležal, Havlíček, Smolka – R. Veselý, J. Šimeček, Řehoř – Hora

Slavia

Frodl – Pohl, A. Růžička, Kolařík, Knot, Bača, J. Novák, J. Holý – Jankovský, Šafránek, P. Beránek – Pletka, Kubica, Schleiss – M. Kadlec, Šagát, Rys – Šmerha, Krliš, Půhoný

Sešívaní jeli na sever Čech s touhou připsat si konečně tříbodové vítězství. Oba týmy začaly zápas opatrně, na první gól se tak čekalo až do druhé periody. V ní se jako první prosadil Schleiss. Domácím se podařilo skóre otočit a i přes vyrovnání Kadlece červenobílí nevybojovali ani bod. Mostečtí totiž zvládli závěr duelu lépe, Slavii nepomohla ani hra bez brankáře.

V první části se oba týmy snažily o bojovný hokej, a tak se do zakončení příliš často nedostávaly. Přestože slávisté byli o trochu aktivnější a nakonec měli k dispozici i přesilovou hru, v oslabení zahrozil Most. Do přečíslení dvou proti jednomu se se svým spoluhráčem dostal Veselý, situaci vzal na sebe, z pravé strany ovšem mířil mimo.

Ani sešívaní ovšem nezůstali bez šance, dobrou příležitost si vypracoval Rys, po vyjetí zpoza klece mířil do brankáře. Podobně si vedl i Pletka, kterému připravil kotouč Schleiss. Když neuspěl v poslední vteřině úvodní dvacetiminutovky ani Šafránek, bylo jasné, že se skóre bude měnit nejdříve až po první přestávce.

Schleiss je ve formě, při své trefě měl ale velké štěstí

Pouhé dvě minuty uběhly z druhé třetiny a červenobílí se dočkali vedoucí trefy. Po pravé straně najel do pásma Jan Schleiss a od mantinelu hledal prudkou přihrávkou spoluhráče před brankou. Do dráhy kotouče ale vložil hůl mostecký obránce Hora a srazil puk přesně do levého horního rohu domácí klece.

Divíšek mohl srovnat už ve 34. minutě, v úniku ale volil střelu, kterou mířil jen do připraveného Frodla. Pražané chtěli těsné vedení navýšit, asi nejblíže k tomu byl Kubica. Sám před gólmanem volil bekhendovou kličku, kterou zastavil Spěšný betonem.

O chvilku později musel Pohl zatáhnout za záchrannou brzdu, a tak nedovoleně zastavil soupeře v dobré šanci. Následná početní výhoda se Mostu vydařila. Kubinčák neuspěl, když pálil po křižném pasu do přesouvajícího se Frodla, prosadil se až Ondřej Havlíček. Po nepovedeném vyhození Šagáta se zbavil obránce a bekhendem mířil přesně pod břevno.

Začátek třetího dějství byl hodně hektický. Vrátit Slavii do vedení mohl Šafránek, který zůstal nikým nehlídaný na brankovišti, po kličce do bekhendu ale nedokázal překonat brankáře. O pouhou půl minutu později vypálil Kubinčák, jehož střelu Frodl vytěsnil. Při svém zákroku byl lehce atakován Divíškem, dojíždějícímu Rostislavu Martynkovi tak stačilo už jen mířit mimo dosah ležícího gólmana.

Kadlecův gól na body nestačil, Most si těsné vedení pohlídal

Sešívaný brankář byl na ledě ošetřován, nakonec ovšem zápas bez problémů dochytal. Červenobílí se s nepříznivým skóre nehodlali smířit a přidali na aktivitě. Odměnou jim byla vyrovnávací trefa. Šagát za brankou vybojoval kotouč a ihned ho poslal mezi kruhy Martinu Kadlecovi, jehož povedená střela z první skončila až v síti.

Netrvalo ale příliš dlouho a Most si vzal vedení zpět. Hora dlouhým pasem vyslal do úniku Rostislava Martynka, který udělal krátkou kličku do bekhendu a následně zvedl kotouč pod horní tyčku.

Červenobílí v závěrečné desetiminutovce sevřeli soupeře a vypracovali si několik možností na skórování. Tu největší měl Kadlec, v samostatném úniku si ale vylámal zuby na Spěšném, který si poradil i se Šagátovou dorážkou.

V poslední minutě zkusili Pražané hru v šesti, přes dobrou mosteckou obranu se ale do nebezpečného zakončení už nedostali. Naopak ještě jednou inkasovali, po nepřesné rozehrávce trefil prázdnou branku Kamil Černý. Sešívaní tak prodluužili nelichotivou sérii zápasů bez výhry za tři body.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více