Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
31. ledna 2017

Zápas s Mostem se nepovedl, teď musíme zabrat, velí útočník Krliš

Sešívaní zažili v pondělním zápase na severu Čech typický „den blbec“. Slavia nedokázala navázat na vybojované vítězství s Třebíčí a z Mostu nepřivezla do Edenu ani bod. Prolomit střelecké trápení, na které červenobílí doplácejí nejvíc, se v dresu Pražanů snažil také mladík Václav Krliš. Ani jeho snahy však čtvrtému mužstvu WSM Ligy nestačily. „Nedaří se nám v koncovce. Byly tam i zbytečné fauly a nevyužité přesilovky. Musíme se z toho poučit – hrát bez faulů, rvát se do zakončení a líp bránit,“ přiznal dvacetiletý forvard.

Sešívaní v pondělí prohráli s posledním Mostem. Jak ztracené utkání popsat a zhodnotit?
Takovéhle zápasy musíme vyhrávat. Ať je to jak chce, tohle se nesmí stávat. Obzvlášť s posledním týmem. Tam nesmí přijít žádné podcenění. V téhle soutěži umí hrát hokej úplně všichni, takže ani nevím, jak jsme k tomu mohli takhle přistoupit. Bylo to celé špatně.

V čem byl severočeský soupeř lepší? Co nejvíc přispělo k jeho vítězství?
Mostečtí hráči nám pořád ujížděli. My jsme špatně bránili, oni se dostávali do přečíslení a z toho dali všechny góly. Navíc jsme nevyužili žádnou přesilovku, cože byla taky škoda. Ze hry ale taky měli nějaké šance, takže to z jejich strany nebylo nijak nezasloužené. Nám se ten zápas zkrátka nepovedl.

3
Tolik přesilovek měli slávisté k dispozici v Mostě, nevyužili ani jednu.

Sami jste žádnou z možností při hře v početní výhodě nevyužili. Mostečtí na druhé straně mohli těžit i z množství vašich faulů…
Asi nejhorší věc, co člověk může udělat, je faul v útočném pásmu. Toho my se dopouštíme poměrně často. Takže i toho se musíme vyvarovat. Není to o ničem jiném než o tom, že kdo nebruslí, fauluje. My musíme zabrat a hrát víc komplexně. Pak tam ty fauly nebudou.

Slavia často doplácí také na horší koncovku. Kde hledat příčiny?
Nevím, čím to je. Největší průšvih teď je, když někdo jede sám na bránu. Z toho už ani nikdo z nás nemá radost, půlka střídačky už se ani nezvedá, aby se podívala. Protože většina ví, jak to dopadne. Nedaří se nám zakončení. Vždyť i Most si tam „fláknul“ jednoho vlastňáka. Je to špatně, že vůbec nedáváme góly, hlavně venku. Musíme na tom zapracovat na trénincích.

Daly by se v nepovedeného duelu najít nějaké prvky, které by šlo přenést do dalšího zápasu?
Zrovna v zápase s Mostem jich moc nebylo a odnést si z něj nemůžeme asi vůbec nic. Naopak se musíme poučit – hrát bez faulů, rvát se do zakončení a líp bránit. To nám poslední dobou moc nejde, ale naštěstí máme gólmany, kteří chytají perfektně. Chtělo by zabrat ve všech. O to víc teď před play-off.

Dřít celou sezonu a pak to promrhat? Byla by to škoda, myslí si Krliš

V poslední době se vám výsledkově příliš nedaří. Jaká je atmosféra v kabině a na trénincích?
Dneska jsme si trénink trošku protáhli. Dělali jsme věcí, které jsme v posledních zápasech nedělali tak, jak jsme měli. Blokování střel a tak. Co se týče nálady. Samozřejmě, že se o tom s klukama bavíme, že to není úplně tak, jak by to mělo být. Ale pořád jsme na čtvrtém místě, takže to úplně pochmurné není. Ale chtělo by to udělat body, aby nás týmy za námi nedohnaly. Byla by to jinak strašná škoda se celou sezonu dřít, a pak to promrhat.

Ve středu vás na domácím ledě čeká další protivník ze dna tabulky. Do Edenu přijede Kadaň. S čím do zápasu půjdete?
Budeme se chtít fanouškům odvděčit. Ale víme, že Kadaň poslední zápasy hrála taky dobře. Určitě nesmíme myslet na to, že jsou v tabulce předposlední, protože to nehraje víceméně žádnou roli. Musíme zabrat a i pro naše věrné příznivce konečně něco pořádně uhrát.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více