Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
9. února 2017

Poslední venkovní bitva před play-off. Naladí se slávisté v Přerově?

Již v cílové rovince se nachází Slavia ve svém maratonu 52 zápasů WSM ligy, zbývá odehrát sobotní duel v Přerově a pomyslnou pásku protnou sešívaní o dva dny později v Edenu s Prostějovem. S jistotou čtvrtého místa a začátkem čtvrtfinálové série na domácím ledě se vydávají na led houževnatých Zubrů, kteří válčí o dobré postavení ve středu tabulky. Moravané se potýkají s náročným programem, své zápasy hrají v klíčové fázi sezóny ob den. Využije toho pražský klub a odveze si do své domoviny plný bodový zisk?

51. kolo: HC ZUBR Přerov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
8. místo (70 b.)
Postavení v tabulce
4. místo (83 b.)
133:137
Skóre
124:132
Milan Procházka (10+21)
Nejproduktivnější hráč
David Šafránek (17+14)
Marek Sikora (14 gólů)
Nejlepší střelec
David Šafránek (17 gólů)
Lukáš Chmelíř (2+18)
Nejproduktivnější obránce
Jan Pohl (6+15)
Luboš Horčička 92,81 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 94,21 %
Kladno – Přerov 1:3
Poslední zápas
Slavia – Ústí 1:2

Červenobílí si ve středečním 50. kole definitivně zajistili pozici zaručující start play-off v domácím prostředí, pomohla jim k tomu však souhra ostatních výsledků. Třebíč totiž doma nepotvrdila roli favorita proti Kadani, získala pouze bod a vršovičtí borci proto nemuseli dvojnásobně litovat ztraceného duelu s Ústím.

2
Dva ze tří vzájemných duelů v této sezóně skončily po 60 minutách remízou, ten třetí vyhrála Slavia o gól.

Do Přerova cestují slávisté s očekáváním velmi těžké šichty. Všechna tři střetnutí z tohoto ročníku byla velice vyrovnaná, domácí zápasy urvala Slavia v obou případech až po samostatných nájezdech, naposledy díky gala představení Petra Beránka. Dosud jediné utkání na ledě Přerovských pak ve 25. kole vyhrála 2:1 brankami Jankovského a Pohla ze druhé třetiny.

Odborníkem na zápasy s Přerovem se letos zdá být David Šafránek. Nejproduktivnější hráč čtvrtého celku tabulky bodoval ve všech vzájemných zápasech s bilancí 1+2. Na opačné straně barikády mu ovšem zdatně sekunduje Jiří Goiš, forvard soupeře zatížil slávistické konto v každém duelu s celkovým počtem 2 branek a 1 asistence.

Trumfem hostů by se mohl stát také gólman Patrik Polívka. Ten stál v brance Slavie při obou triumfech z posledních čtyř zápasů, s Kadaní a ve Frýdku Místku.

Musíme hrát náš jednoduchý hokej, který nás zdobí, burcuje Frodl

Sešívaným se v úvodu února povedlo zažehnat výsledkovou krizi, naposledy si ale doma v Edenu zkazili náladu nezvládnutou třetí třetinou proti Ústí. „Musíme si sáhnout do svědomí, jestli jsme tam nechali všichni sto procent,“ upozorňuje brankář Dominik Frodl, který i přes kvalitní výkon nedokázal zabránit otočce Slovanu z 0:1 na 2:1.

„S takovým hokejem nemáme za 14 dní v play-off šanci, musíme se vrátit k našemu jednoduchému stylu, který nás zdobí a se kterým těsné zápasy vyhráváme.“

V úplném závěru základní části potká Slavia mužstva peroucí se o co nejlepší postavení před nejatraktivnější částí sezóny, Zubr i prostějovští Jestřábi okupují pozice pro předkolo play-off a pokukují zároveň po vniknutí do elitní šestky.

Únava a těžký los, i s tím Zubři bojují

V nezáviděníhodné situaci se nachází soupeř Razýmových svěřenců. Zubr hraje od února soutěžní zápasy každý druhý den, o den delší pauzu si Moravané užijí až před bitvou s celkem z metropole. Zápasová zátěž je navíc nezastihla v ideálním rozpoložení, z posledních deseti představení zvítězili jen ve třech. Na osmém místě sice drží postupovou příčku pro předkolo play-off, stále se ale mají co ohánět, na první nepostupovou 11. pozici mají náskok 5 bodů, který je ve zbývajících dvou kolech ještě možno ztratit.

Naposledy se ale modrožlutí vytáhli, jak se sluší a patří. Kladenské Rytíře obrali v jejich svatostánku o všechny body, zvítězili poměrem 3:1. Recept na porážení favoritů by si měli dobře uschovat, po Kladnu a Slavii se totiž v posledním kole utkají s dalším spolufavoritem ligy, Duklou Jihlava.

Zvládne tedy souboj v 51. kole lépe Slavia, vědomá si jistoty svého tabulkového postavení, nebo si výhru připíše Přerov, pro který je každý bodík enormně důležitý? Utkání hrané v sobotu 11.2. na Zimním stadionu Přerov začíná v 17 hodin.

Autor Tomáš Vogl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více