Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
12. února 2017

Základní část končí, urvou slávisté proti Prostějovu třetí výhru?

Slavia má před závěrečným kolem základní části WSM Ligy jasně rozdané karty – v tabulce skončí na čtvrtém místě a play-off zahájí na konci února v domácím prostředí. V Edenu se jí však postaví Prostějov, který čeká v poslední ligové zastávce boj o přímý postup do vyřazovací části. Přestože sešívaným už o výsledek tolik nejde, budou se chtít vítězně naladit na rozhodující bitvy sezony. Jestřábi si naopak zahrají o „všechno“. Získají proti červenobílým důležité body, nebo si výhru připíše domácí mužstvo?

52. kolo: HC Slavia Praha vs. LHK Jestřábi Prostějov

Porovnání týmů
4. místo (86 b.)
Postavení v tabulce
7. místo (76 b.)
126:133
Skóre
161:153
David Šafránek (17+14)
Nejproduktivnější hráč
Martin Novák (15+32)
David Šafránek (17 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (17 gólů)
Jan Pohl (6+15)
Nejproduktivnější obránce
Aleš Holík (13+15)
Dominik Frodl 94,21 %
Úspěšnost brankářů
Jakub Neužil 92,27%
Přerov – Slavia 1:2
Poslední zápas
Prostějov– Kladno 2:1

Slávisté v sobotu uspěli v Přerově a po domácí porážce od Ústí opět naplno bodovali. Zubry skolili stejným výsledkem, jakým je předtím ve středu porazili Severočeši. Po obou zápasech totiž na světelné tabuli svítilo skóre 2:1.

Jedinou středeční branku zaznamenal Jiří Půhoný. V sobotu na Moravě zajistilo vítězství duo Kubica-Schleiss, jež si shodně připsalo po jednom gólů a jedné asistenci a mělo tak prsty ve všech trefách hostí.

3
Tolik branek zaznamenal Václav Jankovský ve dvou duelech proti Prostějovu.

Červenobílá letka tak na půdě přerovského zimního stadionu splnila to, co si předsevzala po porážce od Ústí. „Musíme si sáhnout do svědomí, jestli jsme tam nechali všichni ze sebe sto procent. Příští zápasy musíme hrát zase ten náš jednoduchý hokej, který nás zdobil tak před deseti, patnácti zápasy, kdy jsme takovéhle mače o gól vyhrávali a teď je o gól prohráváme,“ zavelel tehdy gólman Dominik Frodl.

A jeho spoluhráči si slova maskovaného muže vzali k srdci. Zubři museli kousat těsný triumf sešívaných. Ti si naopak ve venkovním duelu spravili chuť a mohou vyrazit do závěrečného utkání základní části s naprosto čistou hlavou.

To se však nedá říct o nejbližším soupeři z Prostějova, jenž bude bojovat o přímou účast v play-off a nebere nic jiného než tři body. Svůj osud navíc Jestřábi nemají ve svých rukách – musí spoléhat na příznivý výsledek duelu mezi Třebíčí a Ústím.

V utkání se Slavií proto každopádně půjdou klidně až na „krev“. Sebevědomí jim rozhodně nechybí, v minulém kole totiž získali skalp silného Kladna, nad nímž zvítězili 2:1. Nesmí se ale dívat na předchozí výsledky s vršovickým celkem, které by mohly sebedůvěru těžce narušit.

Jankovský jako prostějovský specialista. Přidá gól i tentokrát?

Dvě ze tří dosavadních střetnutí výsledkově patřila sešívaným. Jediný duel vyzněl ve prospěch Moravanů. Tehdy ale museli v Prostějově nastoupit junioři, kteří ve druhém zápase za jediný den prohráli 0:13. Slávisté se však v následujících dvou mačích za potupu pomstili. V polovině listopadu srazili Jestřáby V Edenu 5:4 po prodloužení. Bodově řádil zejména Václav Jankovský, jenž do statistik zapsal dvě branky.

13
Tolik kanadských bodů zařídilo proti Slavii trio Venkrbec-Moskal-Rudovský.

A na začátku ledna červenobílá třiasedmdesátka úřadovala znovu. Do poslední minuty nerozhodný zápas totiž rozsekla právě v závěrečných šedesáti vteřinách vítěznou trefou.

Speciální utkání určitě odehraje domácí Jiří Půhoný. V Prostějově totiž určitou část sezony působil a k říjnové demolici slávistických juniorů přispěl dvěma brankami. Teď se postaví na opačnou stranu barikády.

Sešívaní si na druhé straně budou muset dát pozor na trio Venkrbec-Rudovský-Moskal. To proti Pražanům dohromady vytěžilo celých třináct bodů. A další budou chtít přidat i v důležitém mači pro vlastní barvy.

Závěrečný zápas kolotoče dvaapadesáti kol základní části odstartuje na Zimním stadionu v Edenu v 18:00. A všichni slávisté by měli přijít vyladit hlasivky na následující play-off.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více