Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
15. února 2017

Mládež čekají hlavně domácí zápasy, urve starší dorost play-off?

O nadcházejícím víkendu nás opět čeká dalších pět zápasů mládežnických kategorií. Mladší dorostenci a junioři se museli již dávno s myšlenkami na play-off rozloučit, za to starší dorost potřebuje k jistotě postupu získat ze dvou duelů jeden bod. Podaří se jim to? A jak si povedou zbylé dvě kategorie, kterým se zatím stále nedaří najít optimální formu?

Junioři

18.2. Rytíři Kladno – HC Slavia Praha

Sešívaní junioři už jsou nějakou tu dobu smíření s faktem, že letos to na play-off nebude. Před 42. kolem patří mladíkům stále předposlední pozice před Olomoucí. Poslední dva duely ale naznačily mírná zlepšení.

O víkendu před reprezentační pauzou si slávisté nejprve vyšlápli na Litvínov a následně udolali po prodloužení i Chomutov. V sobotu míří Novákovi svěřenci do Kladna, kde vyzvou páté Rytíře. Se Středočechy mají červenobílí překvapivě pozitivní bilanci – dvě výhry a jednu porážku. Z posledních dvou vzájemných duelů se navíc mohou pyšnit skvělým skóre 8:2! Dokáží na tyto výsledky hosté navázat, nebo tentokrát zvítězí papíroví favorité?

Starší dorost

17.2. HC Slavia Praha – HC Vítkovice Ridera

Starší dorostenci píšou zatím úplně jiný příběh než jejich starší kolegové. Pražanům patří v tabulce skupiny B zatím druhé místo a to už zbývají jen dvě kola. Navíc Peckovi svěřence zdobí parádní forma – z posledních sedmi zápasů vyhráli hned šestkrát! Slávisté mají tedy skvěle nakročeno do play-off. Na pátý Havířov totiž mají náskok už šest bodů.

V předposledním kole ale sešívané nečeká vůbec snadná úloha. Do Edenu se totiž vypraví vedoucí celek z Vítkovic. Slávisté potřebují k jistotě play-off uhrát o víkendu alespoň bod, jediný letošní vzájemný souboj ale vyzněl jasně pro Ostravské, ti na vlastním ledě dokázali Slavii porazit 3:0. Podaří se domácím zamezit obdobnému scénáři?

18.2. HC Slavia Praha – AZ Havířov

Poslední utkání základní části a stále stejná písnička – jistotu play-off přinese zisk jednoho bodu. V sobotu do hlavního města přijede další celek z východu republiky. Havířov klepe na brány play-off zatím marně. Slezanům patří pátá pozice a na Rytíře mají manko pěti bodů. V jediném letošním souboji měla navrch Slavia, v Havířově vyhrála v rámci osmého kola nadstavbové části 3:2.

Mladší dorost

16.2. HC Slavia Praha – BK Mladá Boleslav

Také mladší dorost se už dávno musel rozloučit s vidinou play-off. Sešívaní jsou předposlední a zdá se, že to tak i zůstane. Na Tábor totiž mají náskok 31 bodů a naopak na nejbližší Mladou Boleslav ztrácí 11 bodů.

Ve čtvrtek zavítá do Edenu právě Bruslařský Klub. Se Středočechy se červenobílí setkali už čtyřikrát a mají s nimi naprosto vyrovnanou bilanci, čtyři duely totiž skončily všemi čtyřmi možnými výsledky, a tak slávisté vytěžili ze vzájemných utkáních šest bodů za výhru, výhru po samostatných nájezdech a prohru po samostatných nájezdech. Kdo tedy překlopí vyrovnanou bilanci na svou stranu?

19.2. HC Slavia Praha – HC Dynamo Pardubice

Hned v neděli čeká mladší dorostence další domácí zápas, tentokrát s Pardubicemi. Východočeši letos nejsou oblíbenými soupeři Pražanů. Oba celky se střetly již pětkrát a sešívaní vydolovali ze vzájemných utkání jen dva body za výhru po nájezdech v šestém kole. Hosté tedy budou favority, dokáží svěřenci Jiřího Doležala tentokrát překvapit?

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více