Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
16. února 2017

Události, které lemovaly základní část: Bojovné mládí či vzestup z krize

Dvaapadesát zápasů a téměř devadesát těžce vydřených bodů, které červenobílý tým nasměřovaly do vyřazovacích bojů. Klub z Edenu má za sebou šest měsíců, během kterých sbíral úspěchy i hledal cestu z krize. Připomeňte si před startem čtvrtfinále nejvýznamnější okamžiky základní části letošního ročníku WSM Ligy.

Odhodlání a úspěšný start

Tři, dva, jedna... Sezona 2016/17 odstartovala výhrou nad Motorem.

S neúspěšnou baráží v zádech. Tedy i s lehkou pachutí vyběhli sešívaní do druhé sezony ve WSM Lize. Odhodlání velké, ambice extraligové… Všichni se sešívaným srdcem museli nedočkavě vyhlížet první duel druhé nejvyšší soutěže.

Pořádná výzva na úvod. Základní část Pražané načínali zápasem znovu s dalším aspirantem na postup. V loňské sezoně to proti Kladnu nevyšlo, letošní ročník slávisté zahájili výhrou nad Českými Budějovicemi.

Juniorská záchrana duelu v Prostějově

U jednoho vítězství ale nezůstalo. Sešívaní se rozjeli ve velkém stylu. Do dvanáctého kola padli jen třikrát. Ovšem ne vše šlo tak hladce…

0:13
Výsledek nehromil, nasazení ano. Junioři s Prostějovem drželi dvě třetiny krok.

Situace v klubu měla za následek neodcestování hráčů k zápasů v Prostějově. Do akce tak k utkání třináctého kola museli sešívaní junioři. Ti už ale měli v nohách jeden zápas, v seniorské soutěži debutovali. Dechberoucí výkon mladíků sklízel obdiv ještě několik dní poté… (Ohlasy sešívaných juniorů čtěte zde)

„Můžeme mladým hráčům jen poděkovat, neměli to vůbec jednoduché. Nikdo z nich WSM ligu nehrál, už za sebou měli zápas v Jihlavě, takže se není čemu divit,“ říkal po duelu trenér Razým.

Ven z krize

Následovalo zemětřesení v kabině. Tým se musel skládat v podstatě nanovo. Po přehodnocení sportovních cílů se muselo odpustit od ambiciózních plánů na postup. Družina, kterou v roli nejmladšího kapitána WSM Ligy vede Ronald Knot, se ale dokázala zvednout.

Výhru nad Kladnem (17. kolo) okořenil i velký návrat. Jan Novák se vrátil do Slavie.

Po rozpačitém (re)startu začaly body na sešívaný účet naskakovat v hojném počtu. Do paměti fanoušků se vryla i klání s Kladnem, která byla vždy zárukou kvalitní podívané.

Sešívaným v těchto vypjatých kláních, ve kterých čelili hvězdám jako Ton, Tenkrát nebo Burger, vždy skvěle fungovala defenziva. Domácí výhra 4:2 nebo úspěch s fotbalovým skóre z kladenského ledu… Oboje velké zápasy, v obou vynikal Dominik Frodl a obránci před ním.

Do play-off znovu ze čtyřky

Nastal tak čas po očku sledovat, jak se vyvíjí situace v tabulce. „Určitě jsou v kabině kluci, co to sledují pravidelně,“ ujistil fanoušky Šagát v jednom z pozápasových rozhovorů.

Jak se blížil konec základní části, začínalo být jasnější, že se vršovický klub do play-off podívá – navíc z velmi slušné pozice.

Sice s méně body na kontě než loni, znovu ale ze čtvrté pozice. Z loňských 94 bodů si Vršovičtí pohoršili na 88. (Sezonu si pohledem statistik můžete připomenout zde.

Razýmovi svěřenci už myšlenkami míří k příští neděli, kdy boje o extraligovou baráž započnou. Sérii s Třebíčí načnou slávisté domácím dvojzápasem.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video