Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
24.2.2017

Napoprvé to proti Jihlavě nevyšlo, starší dorost skóroval jen jednou

OF1, pátek 24.2.2017, Jihlava - Slavia
Jihlava
5:1
3:0, 0:1, 2:0
Slavia

Branky a nahrávky: 10. Kadleček (Mareš), 16. Najman (Vala, Strnad), 19. Strnad (Najman), 48. Najman (Vala), 56. Jindra (Vala) – 21. Martínek (Všetečka, Stark). Rozhodčí: Pokorný – Rampír, Kotlík. Vyloučení: 6:5, navíc Hrbatý (JIH) 5 min. a do konce utkání a Stark (SLA) 10 min. OT a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 97. Střely na branku: 29:36. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Sestavy

Jihlava

Šťastný – Mareš, Veleba, Trávník, Marek, Vála, Havelka, Vrátný, Daňhel, Kadleček, Jindra, Úlovec, Musil, Vala, Kardoš, Hrbatý, Najman, Filip, Slabý, Strnad

Slavia

Vecka (19. Kodad) – Duda, Vobořil, Melovič, Stark, Holý, Zderadička, Macek, Erben – Grim, Marek, Brož – Všetečka, Hradil, Martínek – Šilhan, Janča, Furch – Vaniš

Tři góly v první části během necelých devíti minut. Zřejmě klíčová fáze celého zápasu, která rozhodla o tom, že sešívaní budou muset v osmifinálové sérii dotahovat. Dukla totiž dokázala i přes dobrý úvod sešívaných odskočit už během první dvacetiminutovky do rozhodujícího náskoku, který už ve zbytku duelu nepustila. Za slávisty se prosadil jen Viktor Martínek, ostatní hráči ztroskotali na jihlavském brankáři. Už o den později se však bude hrát znovu od nuly, a šance obou celků jsou tak vyrovnané.

Vstup do utkání měli slávisté výborný, první šanci měl sice Vrátný, jehož nebezpečné nahození skončilo na břevně, úvodní desetiminutovky odehráli sešívaní v jasné převaze. Asi největší šanci spálil Hradil, který sám před brankářem minul prudkou přihrávku. V 10. minutě vypálil z dobré pozice Slavomír Kadleček, a jelikož Vecka měl zakrytý výhled, kotouč prolétl až do sítě.

Po této trefě se úplně obrátil obraz hry a najednou začali být Jihlavští o hodně nebezpečnější. Do konce první části se domácí prosadili ještě dvakrát. Nejdříve se z blízka prosadil Adam Najman. Ve správný čas našel odražený puk a dorazil ho za bezmocného Vecku. O chvilku později měl slávistický brankáře znovu těžkou situaci, když měl zakrytý výhled, a tak nezvládl zareagovat na povedenou ránu Milana Strnada. Trenéři se po třetí jihlavské trefě rozhodli vyměnit brankáře, místo Vecky se do brankoviště dostal Kodad.

Naděje po trefě Martínka, nikdo ze slávistů gólově nenavázal

Neuběhla ani minuta ze druhé dvacetiminutovky a situace sešívaných se výrazně zlepšila. Chybu jihlavské obrany totiž využil Viktor Martínek, který se dostal do dobré pozice a přesnou ranou nad beton prostřelil Šťastného.

V polovině utkání to dokonce mohlo být už jen o gól. Povedenou kombinaci zakončoval Všetečka z voleje, jenže Šťastný záměr protihráče včas přečetl, a tak dokázal bez výrazných problémů zasáhnout. Neúspěšně si vedli i další hostující hráči, a tak ve druhém dějství byl k vidění jen jeden gól.

Další branku mohli červenobílí přidat už v úvodu třetí periody, do které vstupovali s přesilovkou. Ta se jim ale příliš nepovedla, což zřejmě rozhodlo o vítězi. Po ubráněném oslabení se totiž Dukla vrhla do útoku a nakonec i slavila čtvrtou trefu. Adam Najman zůstal sám před Kodadem, kde si nikým nehlídaný poradil a zvýšil vedení svého týmu.

Jihlava si vedení pohlídala, sešívaní už zápas zdramatizovat nezvládli

Ke konci zápasu se výrazně zvýšil počet vyloučených hráčů, na výsledku to ovšem výrazně nic nezměnilo. Sice padla ještě jedna branka, kterou si připsal Lukáš Jindra, znamenalo to však jen navýšení jihlavského vedení.

Červenobílí tedy první duel osmifinále na ledě soupeře nezvládli, vedení se tak ujala jihlavská Dukla. Už v sobotu však mají slávisté šanci na srovnání série, hraje se od 12:15.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Udělali jsme důležitý první krok, nicméně je vidět, že série bude hodně těžká. Slavia vůbec není špatný soupeř, umí hrát fyzicky a do těla. Podržel nás hodně gólman a byli jsme produktivnější. Je to ale jen první krok, je třeba pracovat dále a pořád bojovat na sto procent.

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Rozhodla první třetina, kdy jsme dostali ze šesti střel tři góly. Pak už se zápas strašně těžko otáčí. Ve druhé třetině jsme měli více ze hry, ale bohužel jsme nedokázali vstřelit více než jednu branku. Klíčová byla i čtvrtá branka nějakých deset minut před koncem. I když se kluci snažili, tak jeden gól je prostě málo.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více