Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
27. února 2017

Starší dorost bojuje o prodloužení osmifinálové série, mladší kolegy a juniorku čeká epilog sezóny

Bez fanfár ale se ctí budou chtít v tomto týdnu zakončit sezónu kategorie mladšího dorostu a juniorů. Junioři doma přivítají adepty pro play-off, mladší dorost hraje s nedalekými soupeři. Zato družinu Miloše Pecky čeká lítý boj o prodloužení ročníku, proti Jihlavě bude odvracet minimálně jeden mečbol. Vrátí starší dorost sérii zpět na Vysočinu k rozhodujícímu pátému utkání nebo skončí sezóna i jemu?

Junioři

1.3. HC Slavia Praha – HC Kometa Brno

Střetnutími proti mužstvům z první poloviny tabulky zakončí junioři letošní ročník DHL extraligy. První březnový den ve středu je v Edenu čeká brněnská Kometa, tedy třetí tým tabulky. Zatímco Slavia na sedmnáctém místě už neživí jakékoli vážnější ambice a jen teoreticky by mohla klesnout za dosud poslední Olomouc, Moravané ještě živí šance na posun na druhé či první místo tabulky, kde nyní sídlí Třinec s Plzní. Jediné vzájemné utkání letošní sezóny vyhrála zkraje října pod Špilberkem Kometa 4:2, když za sešívané korigovali v závěru duelu Kern se Šerglem.

2.3. HC Slavia Praha – HC Dukla Jihlava

Borci z krajského města Vysočiny finišují základní část na šestém místě s vidinou možného zlepšení na čtvrté respektive páté místo tabulky, na které ztrácejí shodně dva body. Pro úspěšnou domácí rozlučku by červenobílí potřebovali zlepšit defenzivu, ve třech posledních zápasech inkasovali dohromady 19 gólů. Na druhou stranu je i na co navazovat, poslední domácí dvojzápas proti podkrušnohorským mančaftům z Litvínova a Chomutova zvládla juniorka s dvěma výhrami. Potěší mladíci slávistickou obec v posledních dvou duelech sezóny?

Starší dorost

28.2. HC Slavia Praha – HC Dukla Jihlava

Třetí bitvu, snad ne poslední, mezi staršími dorosty Slavie a Jihlavy v osmifinále play-off NOEN Extraligy přivítá vršovický Eden. Pražané bohužel nezahájili sérii hranou na tři vítězné zápasy dobře, na Vysočině neurvali ve dvou zápasech ani jedno vítězství a v úterý budou čelit prvnímu mečbolu Dukly. Recept na velký obrat zní jasně, odčarovat kouzlo gólmana Jihlavy Daniela Šťastného, který dosud obdržel pouhé dvě branky ze sedmdesáti čtyř střel. Zároveň potřebují slávisté eliminovat produktivní trio Najman-Vala-Strnad, jež mělo prsty v šesti zásazích. Uhájí dorostenci domácí tvrz a prodlouží ještě sérii? V šesti posledních domácích utkáních základní části měli padesátiprocentní úspěšnost. Případný čtvrtý zápas by se hrál v Edenu hned další den ve středu 1.3.

Mladší dorost

28.2. HC Bílí Tygři Liberec – HC Slavia Praha

Se sezónou se kromě juniorky loučí i mladší dorost, který však své poslední dva zápasy sehraje na cizích kolbištích. Již v úterý 28.2. ho čeká výlet do Liberce k dohrávce 17. kola nadstavbové části skupiny D. Bílí Tygři nadále bojují o jedinou vstupenku do play-off, pokud dohrávku zvládnou, dotáhnou se před zbylými dvěma koly na oba soupeře z Brna a Pardubic. Vršovičtí ale rozhodně nedají kůži lacino, přestože se jim v letošním ročníku na Severočechy nedaří. V pěti vzájemných střetnutích dokázali bodovat pouze v prvním z nich po prohře 2:3 po samostatných nájezdech.

5.3. BK Mladá Boleslav – HC Slavia Praha

Naposledy se pak svěřenci Jiřího Doležala obují do bruslí v tomto ročníku v neděli v blízké Mladé Boleslavi, kterou by za určitých podmínek ještě mohli předskočit v tabulce. Nyní ztrácí Slavia na Středočechy pět bodů a ve hře jich je ještě šest. Týmu z hlavního města nehraje do karet početná marodka v obraně, poslední mač proti Kometě odehráli tři obránci z nižších ročníků a byla z toho statečná prohra 1:6. Bude platit pravidlo této sezóny, že v soubojích těchto dvou mužstev vždy vítězí to domácí nebo se mu sešívaní vzepřou a vyloupí s omlazeným kádrem ŠKO-ENERGO Arénu?

Autor Tomáš Vogl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více