Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
28.2.2017

Rvali se ze všech sil, přesto se starší dorostenci s play-off loučí

OF3, úterý 28.2.2017, Slavia - Jihlava
Slavia
3:4
1:2, 0:1, 2:1
Jihlava

Branky a nahrávky: 1. Martínek (Hradil, Všetečka), 53. Hradil (Melovič, Martínek), 60. Grim (Melovič, Vobořil) – 11. Vala (Najman, Strnad), 16. Vala (Najman), 26. Filip (Vála, Vrátný), 56. Mareš. Rozhodčí: Wagner – Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 67. Střely na branku: 23:26. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.

Sestavy

Slavia

Kodad – Melovič, Erben, Vobořil (C), Zderadička, Macek, Holý, Duda, Stark – Brož, Všetečka, Grim, Hradil, Vaniš, Šilhan, Marek, Martínek, Furch, Janča

Jihlava

Šťastný – Mareš, Veleba, Trávník, Marek, Vála, Vrátný – Daňhel, Kadleček (C), Úlovec, Musil, Vala, Kardoš, Hrbatý, Najman, Filip, Slabý, Strnad

Hodně smolné utkání mají za sebou sešívaní dorostenci. S jihlavskou Duklou odehráli vyrovnaný zápas, doplatili ale na neproměňování šancí a efektivnímu soupeři nakonec o gól podlehli. Klání sice zůstalo dramatem až do samého konce, červenobílí hráli v posledních minutách dokonce dvojnásobnou přesilovou hru, kontaktní gól ale bohužel přišel až sedmnáct vteřin před závěrečnou sirénou. Na srovnání skóre tak slávistům nezbyl dostatek času a znamená to pro ně konec sezony.

Do utkání vkročili odhodlaní slávisté skvěle. Již po třičtvrtě minutě vlétli ve třech do soupeřova pásma a Viktor Martínek poslal zblízka kotouč do jihlavské svatyně. Vedení ale sešívaným bohužel nevydrželo příliš dlouho. V polovině prvního dějství totiž ujel po levém křídle hostující Tomáš Vala a střelou mezi betony z velkého úhlu překonal překvapeného Kodada.Červenobílí mladíci se však nevzdávali a ze všech sil se snažili opět Dukle odskočit. Do dobré příležitosti se dostal David Stark, který minul Šťastného klec z dobré pozice na pravém kruhu a tváří v tvář gólmanovi hostů neuspěl ani talentovaný Jakub Janča. Následně se navíc Jihlavští dostali do úniku dva na jednoho, který opět úspěšně zakončil Tomáš Vala a bruslí poslal černou pryž za maskovaného muže v domácím brankovišti.

Druhá třetina se nesla v podobném duchu jako předchozí perioda. Slávisté se snažili a bojovali, dopláceli však na bídnou produktivitu. Zato mladíci z Vysočiny dokázali znovu vytěžit z minima maximum. V přesilové hře napřáhl od modré čáry Vála a jeho projektil tečoval do sešívané sítě Jakub Filip. Další dvě nadějné příležitosti spálil kapitán Jihlavy Kadleček a do kabin se před rozhodující třetinou šlo za stavu tři jedna pro Duklu.

Poslední dvacetiminutovka znamenala pro Pražany boj o holou existenci. A na ledě to bylo vidět. Do první příležitosti se po skvělém napadání soupeřovy rozehrávky dostal Jakub Šilhan, který ale proti Šťastnému neuspěl. O chvíli později selhal v zakončení i Brož a se sešívanými to začalo vypadat bledě. Jihlava mohla rozhodnout, proti byl však domácí Matěj Kodad, který zcela famózním zákrokem zastavil přečíslení Dukly dva na brankáře.

Štěstěna se nakonec přeci jen alespoň na chvíli na červenobílé usmála. Gólman hostů špatně rozehrál za svojí klecí a Damien Hradil poslal puk mezi tři tyče. Slávistům ovšem nebylo přáno srovnat stav. Necelé tři minuty poté totiž špatně odehrál kotouč Stark a jihlavský Lukáš Mareš nadvakrát překonal domácího strážce svatyně.

Zdánlivě pohřbená naděje na zvrat ožila minutu a půl před koncem, kdy se Dukla nechala poslat do tří a sešívaní měli na ledě, po odvolání Kodada, skutečně dvojnásobnou převahu. Využít početní výhodu se Janu Grimovi bohužel povedlo až sedmnáct sekund před zazněním závěrečné sirény a na vyrovnání skóre tak nezbyl sešívaným čas. Sezóna tedy pro starší dorostence skončila, postup do další části play-off slaví Jihlava.

Sérii rozhodla střelecká produktivita, ví Zderadička

Těžce se hodnotilo utkání obránci sešívaného dorostu, asistentovi kapitána Jakubu Zderadičkovi. "Samozřejmě ten zápas nemohu hodnotit pozitivně, protože jsme prohráli. V tom našem výkonu už byla taková nervozita, protože jsme věděli, že musíme vyhrát," svěřoval se urostlý bek.

Jednoznačného viníka prohry nejen v tomto utkání, ale v celé sérii, viděla slávistická patnáctka v produktivitě. "To určitě rozhodlo, byli jsme i na jihlavském ledě střelecky aktivnější, přesto jsme tam ve dvou utkáních vsítili pouze dvě branky. Dukla byla efektivnější a proto postoupila," ví Zderadička.

Pražané se sice ve třetím klání série rychle dostali do vedení, namísto navýšení náskoku však soupeř vcelku záhy vyrovnal. "Byl to takový nešťastný gól, špatně načasovaný, ten jsme dostat neměli," věšel hlavu mladý obránce. "Ještě jsme se hecovali v kabině, chtěli jsme vyhrát, dát do toho všechno, bohužel to nedopadlo."

Bíločerveným nepomohla k vyrovnání ani závěrečná přesilová hra v šesti proti třem. "Jihlava výborně bránila, my už jsme byli frustrovaní, nešlo nám to. Odráželo to celou sérii, šance jsme měli, ale ty puky nám tam prostě nespadly, jejich gólman toho také hodě pochytal," uzavíral Jakub Zderadička.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Zápas se mi hodnotí těžko, dostali jsme se do vedení jedna nula, ale soupeř nám rychle odskočil a pak již celý zápas vedl. S tím se samozřejmě těžko hraje, nám se povedlo dostat do vedení jen jednou v celé sérii a to jsme udrželi jen pár minut. Neproměňovali jsme šance, nepadalo nám to tam, aby jsme mohli odskočit a uklidnit se. Takhle jsme stále dotahovali a hráli jsme v takové křeči, soupeře navíc ve všech utkáních držel vynikající gólman. Kluci bojovali, chtěli to uhrát, bohužel je to sport a protentokrát se nám to nepovedlo a já gratuluji soupeři k postupu.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Dneska to bylo určitě nejtěžší utkání z celé série, Slavia hrála výborně, měla skvělou především první třetinu. Pak jsme převzali otěže my a pokud mám zhodnotit celou tu sérii, tak Slavia doplatila na nízkou produktivitu. Nám dnes navíc opět výborně zachytal gólman a naštěstí jsme to nakonec uhráli.

Autor Adam Nejedlý
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více