Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
6. března 2017

Faktory úspěchu s Třebíčí? Zvládnutá oslabení a skvělý Frodl

Slávisté zvládli úvodní půlku play-off WSM ligy a ve čtvrtfinále porazili Třebíč čtyři nula na zápasy. I když se výsledek zdá být jednoznačným, Horáci byli Slavii důstojným soupeřem a všechna utkání byla pro sešívané velice náročná. Statistické ohlédnutí za celou čtvrtfinálovou sérií nám ukazuje, které činitele byly rozhodující pro úspěch Pražanů a kde je naopak prostor pro zlepšení před vypuknutím semifinále soutěže.

105:118 Takový je poměr střel ve prospěch Třebíčských, které byly vyslané na soupeřovu bránu během čtyř čtvrtfinálových zápasů. Sešívaní tak průměrně vypálili na horáckou svatyni 26,5 střely na zápas, Třebíč v jednom utkání vyzkoušela pozornost vršovického brankáře 29,5 ranami. V úspěšnosti střelby je na tom samozřejmě lépe Slavia, v horácké kleci skončilo 7,5 % pokusů sešívaných, do svatyně Pražanů si našlo cestu pouze 3,4 % projektilů soupeře.

V úspěšnosti zákroků v play-off se Dominik Frodl dělí o první místo s kladenským Lukášem Cikánkem.

Úspěšnost gólmanů mluví ve prospěch červenobílého strážce svatyně. Dominik Frodl pustil za svá záda pouze 4 puky za stejný počet zápasů a díky desetiminutovému prodloužení ve druhém čtvrtfinále stlačil svůj průměr na fantastických 0,96 gólu na utkání. Procentuální úspěšnost se u sešívaného talentu zastavila na 96,61 %. Stydět za své statistiky se ale nemusí ani třebíčský Pavel Jekel. Mladý gólman pochytal 93,33 % pokusů Pražanů a do své sítě nechal projít pouze 7 kotoučů, což činí průměrně 1,69 inkasovaných gólů za zápas.

Kanadské bodování sešívaných ovládli dva hráči. Prvním z nich je ve výborné formě hrající Martin Kadlec, který si připsal 3 body za dva góly a jednu asistenci. Šikovný forvard se blýskl především v prvním utkání hraném na Vysočině, ve kterém vsítil v průběhu třetího dějství vítězný gól Slavie. Stejný počet bodů jako Kadlec si připsal i produktivní bek Jan Pohl. Sešívaná čtrnáctka navíc zaznamenala vítěznou trefu celé série, ve čtvrtém klání vstřelila jedinou branku zápasu a rozhodla tak o postupu Pražanů do semifinále play-off.

Na straně soupeře se nejvíce činil Richard Kristl, který zapsal 2 body za dvě přesné trefy do vršovické sítě. Ve statistice plusových a minusových bodů okupují první pozici s 2 plusovými body Martin Kadlec a Martin Šagát, za Třebíč si připsal 3 plusové body Jan Zdráhal.

Smrtící zbraň sešívaných: Produktivní přesilové hry

V situacích, kdy počet borců na ledě nebyl vyrovnaný, dominovala statistikám pražská Slavia. Sešívaní byli trestanějším týmem, v oslabení hráli ve 22 případech a celkem si připsali 62 trestných minut, soupeři ale nedovolili v těchto situacích skórovat ani jednou a úspěšnost jejich oslabení tak zůstala na skvělých 100 %. Třebíč byla nucena čelit pouze 16 početním znevýhodněním, trestných minut si připsala celkem 70. V oslabení Horáci inkasovali čtyřikrát a statistiky tak hlásí 75 % úspěšnosti v početní nevýhodě. Produktivita Pražanů v přesilových hrách se tím pádem oproti základní části WSM ligy značně zlepšila, ze 14,93 % na 25 %.

Nejtrestanějším hráčem Slavie byl již tradičně urostlý bek Martin Bača, který se zaskvěl i povedenou bitkou ve třetím utkání série. Sešívaná pětapadesátka si připsala celkem 20 trestných minut. Na druhé straně byl s 22 trestnými minutami nejméně disciplinovaným borcem forvard David Dolníček.

8034
Tolik diváků celkem shlédlo čtyři čtvrtfinálové duely mezi Slavií a Třebíčí.

Jestli červenobílé Horácká Slavia v něčem alespoň lehce předčila, byla to divácká návštěvnost. Na zvučný klub z Prahy se do třebíčské arény přišlo podívat průměrně 2275 fanoušků na zápas, do Edenu dorazilo 1742 diváků na utkání.

Přesně za týden čeká sešívané úvodní semifinále, pravděpodobně proti budějovickému Motoru. Těšme se, jak si slávisté poradí s favorizovaným soupeřem a přijďme červenobílé podpořit do Edenu v hojném počtu!

Autor Adam Nejedlý
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více