Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
14. března 2017

Útočník Tejral po prohře: Mrzí nás to, teď na ně musíme vlétnout

Trojlístek Tejral-Kubica-Šmerha připravil Motoru na jeho vlastní půdě řadu horkých chvil. Slávistický tandem ze třetí lajny se na jihu Čech neohroženě probíjel dopředu a svou aktivitou neustále zaměstnával defenzivní řady soupeře. Svůj díl si na ledě odpracoval i forvard Petr Tejral, po prohraném zápase však neskrýval zklamání. „Je těžké k tomu něco říct. Budějovice nám daly první gól, a pak už se to vezlo. Hodně nás to mrzí, ale musíme to hodit za hlavu,“ popisoval jednadvacetiletý talent.

Slavia úvodní duel semifinálové série s Motorem nezvládla a prohrála 1:3. Jak byste duel zhodnotil?
Negativně. Prohráváme 1:0 a je těžké k tomu něco říct. Budějovice nám daly první gól, což nás psychicky srazilo dolů. A pak se to už jenom vezlo.

V první periodě jste si se soupeřem navzájem darovali přesilovku pět na tři. Jak moc velká to byla škoda, že se vám ji nepovedlo přetavit v branku?
Byla to hodně velká škoda. Sami jsme v přesilovce branku nedali a navíc z ní dostali gól. To byl kámen úrazu. Přesilovky jsou padesát na padesát. Buď je dáte, nebo ne. Určitě nás to hodně mrzí.

Jak jste sám zmínil, domácí hráče nakopl úvodní gól, navíc v oslabení. Byl to pro vývoj utkání nejzásadnější moment?
Pro vývoj výsledku byl hodně důležitý. Ale my jsme se snažili nekoukat na skóre a hrát dál. Myslím si, že třetí třetina už z naší strany byla lepší. Možná to bylo i tím, že Budějovice trochu ubraly plyn. Ale musíme to hodit za hlavu a připravit se na další utkání. To pro nás bude důležité.

9:13
Takový byl poměr vyloučení v prvním zápase série mezi Motorem a Slavií.

Po dlouhém dobývání Kváčovy branky se vám podařilo budějovického gólmana jednou překonat. Může vstřelená branka týmu pomoct? Přece jen jste zjistili, že svatyně Motoru není nedobytná.
Určitě nám to pomůže. I když to byla tečovaná střela od modré, tak je vidět, že ani jejich gólman není stoprocentní a je to jen člověk. Navíc je to mladý kluk, takže nemá tolik zkušeností. Když mu dáme první gól, tak se třeba položí a nám to pomůže.

Před začátkem série znělo z hodně stran, že budou rozhodovat přesilovky. Vy jste ale na časté vylučování doplatili. Co k tomu říct?
Je pravda, že jsme tam měli vyloučení hodně, a navíc zbytečných. Musíme to omezit. I ten, kdo tomu nerozumí, by řekl, že to bylo zbytečné. Bylo tam držení hokejky, podražení atd. Snažíme se hrát do těla, takže některé fauly se dají pochopit, ale jak jsem říkal, některé byly zbytečné.

Motor hnala dopředu natřískaná hala a přítomní fanoušci vytvořili v Budvar Aréně parádní atmosféru. Jak se vám hrálo před takovou kulisou?
Lidi sice fandili Motoru, ale přesto to byla paráda. Pro mě to bylo úplně „wau“. Parádní atmosféra.

Trenéři před semifinále přeházeli lajny. Vám teď patří místo ve třetím útoku s Kubicou a Šmerhou. Ja fungovala vzájemná spolupráce?
Hráli jsme spolu teprve první zápas. Se Zdendou jsem hrál už hodněkrát, se Šmerhym ne. Trénovali jsme společně týden, takže to ještě chce odehrát víc zápasů. Doufám, že to bude lepší a lepší.

V sérii po prvním souboji prohráváte 1:0. S čím vyjedete na led v dalším zápase. Co bude potřeba zlepšit a vypilovat?
Musíme hrát víc do těla. To je první věc, kterou musíme zlepšit. Pak se musíme víc dostávat do jejich pásma a pálit na gólmana. Doufám, že v dalším utkání na ně vlétneme.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více