Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
15. března 2017

Jak na Motor? Útočníky dirigoval Roman Málek!

Kdekdo by si po první třetině druhého souboje Motoru se Slavií řekl, že uvidí stejný průběh a poklidné vítězství domácích jako v pondělí. Zarputilí slávisté ale v krizi vytáhli silné karty a třemi góly v prostřední periodě převrátili duel na svou stranu. Připsali si tak první triumf v sérii. Zásadní podíl na něm měl dělník čtvrtého útoku Václav Krliš, jenž odšpuntoval kanonádu ve druhé třetině. „Roman Málek nám radí střílet nahoru, tak jsem ho poslechl a vyšlo to,“ popsal Krliš důležité vyrovnání na 1:1.

Zvítězili jste 3:2 po nervydrásajícím konci, jak velká je v kabině radost?
Máme neuvěřitelnou radost. Vlastní chybou jsme se připravili o přesilovku 5 na 3 a nevypadalo to moc dobře. Byli jsme pod velkým tlakem, ale zvládli jsme to a se závěrečnou sirénou přišel výbuch emocí. Paráda.

Proč jste do zápasu vstoupili tak zakřiknutě?
Budějovice na nás vlétly, od začátku je hnala vyprodaná hala. My jsme tým, který je složen z velezkušených hráčů a nováčků. Jsou tu kluci, co třeba hrají play-off poprvé a trochu to na ně může dolehnout.

Defenzivní vozba pod vedením velezkušeného Pavla Kolaříka ustála drtivý nápor v závěru utkání.

Co pro vás znamenalo hrůzně vypadající zranění Petra Tejrala, kdy se pak dlouho nehrálo?
Trochu to s námi zahýbalo, ale takové věci se bohužel stávají. Snad bude Tejroš v pohodě, určitě bude mít velkou radost, až se dozví, že jsme vyhráli.

Dostali jste v kabině po první třetině „kartáč“ od trenérů?
Trochu vynadáno jsme dostali, ale to je vlastně třeba po každé třetině, říct si, co bylo špatně. I teď bezprostředně po zápase jsme dostali vynadáno za ty fauly v závěru. To k tomu patří.

Jaké pak byly hlavní důvody vašeho zlepšeného herního projevu?
Začali jsme hrát více do těla, znepříjemňovali jsme soupeři hru. Motor má kvalitní hokejisty, museli jsme konečně zapnout. Takže jsme se přestali bát hrát, tlačili jsme se více do útoku a přineslo to 3 góly.

Jak byste popsal svou vyrovnávací trefu?
Jirka Půhoný výborně zavezl puk do třetiny, našel tam Vencu Jankovského a já jsem byl sám mezi kruhy. S trenérem gólmanů Romanem Málkem máme střelecké tréninky, kdy nám radí pálit nahoru. Poslechl jsem ho a padlo to tam.

0:3
Tímto poměrem skončila druhá třetina bitvy v Budvar aréně. Václav Krliš si v ní připsal první gól v letošním play-off.

Co vám říkali trenéři před třetinou, v níž jste se chystali hájit dvoubrankový náskok?
Abychom pokračovali v aktivní hře a neustále napadali soupeřovu rozehrávku, protože zatáhnout se a hrát beton by byla obrovská chyba, 20 minut je pořád hodně. Myslím, že jsme se toho drželi a zápas nakonec urvali. Bomba.

Předpokládám, že pochválíte tým za bojovnost a oběvatost v závěrečné dvacetiminutovce..
Samozřejmě, také nás podpořil skvělý Frodlík. Co se týče bojovnosti, tak myslím, že nám není moc co vytknout. Chybičky ve hře pochopitelně jsou, ale na tom teď zapracujeme a doma to bude určitě lepší.

Dominik Frodl dostal trochu laciný gól, ale jinak byl opět spolehlivou oporou..
Když dostane jeden lacinější gól a dalších dvacet jich chytí, tak mu to vážně nemůžeme vytýkat.

Jste spokojeni se stavem 1:1 po prvních dvou duelech?
Ano, chtěli jsme si ze zdejšího horkého ledu odvézt alespoň jednu výhru. I my jsme zde ale měli podporu, děkujeme fanouškům za ni. Doma jich snad přijde ještě víc a všichni to společně zavaříme soupeři, který si myslí, že ovládne celý Eden.

Autor Tomáš Vogl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více