Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.3.2017

Slávisté nestačili na Budějovice potřetí v sérii, Motor má mečbol

SF4, sobota 18.3.2017, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
0:4
0:1, 0:2, 0:1
Č. Budějovice

Branky a nahrávky: 13. Vlček (Pavlin, Rob), 27. Chovan (Čermák, Pajič), 30. Čermák (Chovan, F. Novák), 44. Heřman (Vlček, Dostálek). Rozhodčí: Horák, Kašík – Polák, Rampír. Vyloučení: 7:7, navíc Rys, Bača, Andrlík (všichni SLA) OT do konce utkání a Pohl (SLA) 10 min. OT, Vráblík, F. Novák (oba CEB) OT do konce utkání a Hřebejk (CEB) 10 min. OT. Využití: 0:2. Diváci: 4000. Střely na branku: 19:35. Průběh utkání: 0:4.

Sestavy

Slavia

Frodl – Pohl, J. Novák (C), Kolařík (A), Knot, J. Holý, A. Růžička, Andrlík, Bača – M. Kadlec, Šagát, P. Beránek – Jankovský, Šafránek (A), Kubica – Pletka, Krliš, Rys – Šmerha, Půhoný

Č. Budějovice

Kváča – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák (A) – Dostálek, Vlček, Heřman – Hřebejk, Vak (A), Rob – Šulek, Škoda, Babka

Čtvrté semifinálové klání sledovalo 4000 diváků a vůbec poprvé v letošní sezoně bylo v Edenu vyprodáno. Sešívaní ale svým příznivcům příliš radosti neudělali. Hosté z Českých Budějovic totiž slávisty do zakončení příliš nepouštěli, sami byli naopak směrem dopředu hodně aktivní a permanentně zaměstnávali obranu domácích. Ta nakonec kapitulovala celkem čtyřikrát a hosté si tak vybojovali pro zápas na jihu Čech mečbol.

Stejně jako v pátek se i o den později tribuny v Edenu zaplnily až k prasknutí. Na rozdíl od prvního domácího zápasu však slávisté přepustili úvod zápasu Motoru, který byl v první dvacetiminutovce aktivnější než Vršovičtí.

První velkou šanci si vypracoval Pajič, který po přihrávce od Čermáka při situaci dva na dva pálil z první na vzdálenější tyč. Frodl jeho nebezpečnou střelu ovšem vykopl betonem. A o chvíli později trefil ten samý hráč z dorážky levou tyčku domácí svatyně.

Krátce po polovině dějství se dostal do samostatného úniku Fillman, domácí gólman však skvěle zakročil vyrážečkou.

Motoru se při hře v nevyrovnaném počtu hráčů dařilo

Jenže chvilku nato už bezbrankové skóre udržet nedokázal. Dvě sekundy po vypršení Pletkova trestu za vysokou hůl poslal puk na branku Slavie Pavlin. Frodl vůbec nic neviděl, a tak zůstal po jeho zákroku kotouč v brankovišti, kde se strhla pořádná mela. V té se nejlépe zorientoval Filip Vlček a Motor, stejně jako zatím ve všech semifinálových zápasech, znovu otevřel skóre.

A ani ve druhé dvacetiminutovce se slávistům směrem dopředu moc nedařilo. Naopak mohli ve vlastní přesilovce inkasovat. Ke střele z pravého kruhu se totiž dostal Vak, jenž napálil levou tyč slávistické branky.

Jihočeši se přesto dostali do dvoubrankového trháku, když využili svou početní výhodu. Michal Chovan šikovně tečoval mezi kruhy nahození od modré až za Frodla, který neměl šanci zareagovat.

A ve 30. minutě sehráli Českobudějovičtí exkluzivní dvojnásobnou přesilovku, při které domácí obranu doslova rozebrali. Chovan našel střílenou přihrávkou u vzdálenější tyče volného Miloslava Čermáka, který jen nastavil čepel hole a našel mezírku mezi tyčkou a Frodlovou vyrážečkou.

Snížení bylo na dosah, Šafránek s Kadlecem ale neuspěli

Se Slavií to vypadalo už hodně špatně, a tak trenér Razým požádal o oddechový čas a svolal si hráče na rychlou poradu. A těsně před přestávkou se Kváča v bráně hostů celkem zapotil. Šafránek se nejprve dostal k odraženému puku, ale střelou k bližší tyči neuspěl.

Po levé straně se potom protáhl až před hostujícího brankáře Kadlec, jenže nedokázal dotáhnout forhendovou kličku do zdárného konce, a tak před třetí třetinou svítilo na tabuli skóre 0:3.

I do závěrečné periody vstoupili lépe Jihočeši. V rychlém protiútoku dostal Martin Heřman do jízdy hezkou žabičku, do které jen vložil hůl a usměrnil puk pod horní tyčku přesně nad rameno domácího gólmana.

V 53. minutě vyprovokoval slávista Rys v obranném pásmu Motoru rvačku, do níž se postupně zapojili všichni hráči, kteří byli tou dobou na ledě. Rozhodčí nakonec za tento incident rozdal skoro pětačtyřicet trestných minut, když vyloučil do konce utkání z domácích Ryse, Baču a Andrlíka a z hostů Vráblíka a Filipa Nováka.

Ani pětiminutové oslabení Slavie už ale na skóre nic nezměnilo a Motor si tak v Edenu vybojoval mečbol.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Soupeř byl lepší. Těžil z přesilových her, které měl velmi dobře sehrané. Nám se naopak početní výhody nedařily. Rozhodující moment byla asi využitá dvojnásobná přesilovka Motoru, kdy nám odskočil na tři góly. Potom už se proti takovému soupeři hraje těžko.“

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „Od začátku jsme hráli koncentrovaně. Šli jsme do vedení, což vzalo domácím trochu vítr z plachet. I včerejší zápas jim vzal hodně sil, už nehráli tak aktivně a to nám dalo hodně prostoru. Chtěl bych taky moc pochválit fanoušky, cítili jsme se tu jako v domácím prostředí.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více