Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
12. dubna 2017

Jágr ve Slavii. Ano, prosím!

Když se podíváte na soupisku mladšího dorostu pražské Slavie, najdete v ní jedno hodně zajímavé jméno. Vedle čísla dvacet čtyři stojí v seznamu jedno z nejslavnějších příjmení celé historie českého hokeje. Za Slavii totiž nastupuje Jágr, i když ne Jaromír, ale Vojtěch. Větší odpovědnost kvůli jménu, které nosí, si ale mladý slávista nepřipouští. „Svoje příjmení beru jako každé jiné. Prostě jsem se s ním narodil,“ říká.

Vojtěch Jágr patří v mladším dorostu ke zkušenějším borcům.

Příbuznost však mezi legendou českého hokeje a mladým slávistou nehledejte. „Příbuzní nejsme, je to jen shoda jmen. Jako někdo z jeho rodiny bych navíc asi musel hrát za Kladno a já jsem slávistický odchovanec,“ vysvětluje s úsměvem.

Člověk by řekl, že to není lehké, žít s takovým jménem a ještě k tomu hrát hokej. Každému se přeci jen okamžitě vybaví legendární osmašedesátka, když zaslechne ono slavné příjmení Jágr. Mladý Vojtěch si ale tlak nepřipouští.

„Nějakou větší odpovědnost necítím. Svoje příjmení beru jako každé jiné. Prostě jsem se s ním narodil,“ vypráví a dodává, že narážky na svoje jméno ani moc často neslýchá. „Na moje jméno už se mě nikdo moc neptá. Zajímali se o to na začátku jenom kluci tady na Slavii, ale jinak na to nikdo potom už žádné narážky neměl.“

Přestože nosí na zádech jeho jméno, není Jaromír Jágr Vojtěchův oblíbenec. „Samozřejmě ho sleduju a snažím se od něj i něco naučit, ale že by to byl můj vzor, to se říct nedá. V dresu LA bych ho ale viděl moc rád,“ říká mladá slávistická naděje, která fandí v NHL právě Králům z Los Angeles.

Jménem jsou si s Jaromírem podobní, ale co na ledě?

Srovnávat se s elitním forvardem floridských Panterů se rovná téměř rouhání. Otázka, zda jsou si Vojtěch s Jaromírem v nějakém aspektu populární hry podobní, je ovšem nasnadě. „Asi bych neřekl, že jsme si na ledě v něčem podobní. Jágr je prostě Jágr a přirovnat se k němu jednoduše nejde,“ je si vědom hráč, kterému v mladším dorostu patří číslo dvacet čtyři.

A svoje numero si plánuje nechat i do budoucna, i když se nabízí možnost, že by mohl na zádech nosit spojení jména Jágr a čísla šedesát osm. „Osmašedesátku na dresu rozhodně nosit neplánuju. Mám rád svojí dvacet čtyřku a u té chci i zůstat,“ vysvětluje. „Stejně tak bych se nechtěl jmenovat Jaromír, to už by mě s ním srovnávali všichni a vadilo by mi to,“ uzavírá mladý slávista.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více