Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
5. května 2017

Mladší dorost vybojoval v Pekingu skvělé druhé místo

Na přelomu dubna a května se sešívaní účastnili velmi dobře obsazeného turnaje v čínském Pekingu, kde se utkali se soupeři z Ruska, Švédska, Německa nebo USA. V základní hrací době neprohráli jediné utkání a nakonec skončili jen těsně druzí za vítězným týmem Eisbären Berlin A. Červenobílí si připsali i další významné ocenění – nejlepším útočníkem celého turnaje byl vyhlášen slávista Tomáš Labuzík.

Program v Pekingu byl velmi náročný, Pražané museli zvládnout šest utkání během pouhých pěti dní. Hrací doba jednotlivých zápasů byla sice lehce upravena, když místo dvaceti minut trvala jedna třetina jen patnáct minut, stejně to ale nebylo vůbec jednoduché. Slávisté totiž absolvovali i několik výletů, během kterých navštívili Velkou čínskou zeď, Zakázané město, náměstí Nebeského klidu, Chrám nebes nebo českou ambasádu.

Turnaj pro Slavii začal zápasem proti týmu Eisbären Berlin B. Sešívaní si s německým soupeřem bez problémů poradili a po dvou gólech Labuzíka a jedné brance Rulce a Nováka si připsali první tři body. Hned následující den přišlo další jednoznačné vítězství červenobílých, kteří nasázeli švédskému týmu Nordic Vikings šest gólů.

Během třetího hracího dne čekaly na slávisty hned dva duely. Nejdříve rozstříleli domácí výběr sedmi brankami, následně přišel zápas proti pozdějšímu vítězi. Eisbären Berlin přivezli do Číny hned dva týmy a ten lepší nakonec nenašel ani jednoho přemožitele. Jediná Slavia s ním dokázala držet krok a nakonec podlehla až po samostatných nájezdech.

V závěru turnaje měli před sebou Pražané soupeře z USA a Ruska. Duel s Golden Bears nenašel vítěze po základní hrací době, v nájezdech pak uspěl celek ze Severní Ameriky. Své působení v Pekingu zakončili červenobílí vítězně, když si poradili s ruským Chabarovskem.

Ze slávistických hráčů se turnaj nejvíce vydařil Tomáši Labuzíkovi, který v šesti zápasech nasázel deset branek, přidal tři asistence a proti výběru Pekingu si připsal hattrick. Za své výkony byl vyhlášen nejlepším útočníkem turnaje.

Výsledky Slavie:

  • 28.4. Eisbären Juniors Berlin B – HC Slavia Praha 0:4 (Branky: Labuzík 2, Rulc, Novák)
  • 29.4. HC Slavia Praha – Nordic Vikings 6:2 (Svoboda 2, Labuzík 2, Hofmann, Čapka)
  • 30.4. Beijing Select – HC Slavia Praha 2:7 (Labuzík 3, Burda, Míšek, Novák, Jágr)
  • 30.4. HC Slavia Praha – Eisbären Juniors Berlin A 3:4sn (Labuzík 2, Jágr)
  • 1.5. HC Slavia Praha – Golden Bears LA 3:4sn (Jágr 2, Labuzík)
  • 2.5. Amur Chabarovsk – HC Slavia Praha 0:3 (Jágr 2, Míšek)
  • Konečná tabulka:

    Pořadí Tým Počet bodů
    1. Eisbären Juniors Berlin A 17
    2. HC Slavia Praha 14
    3. Nordic Vikings 12
    4. Golden Bears LA 11
    5. Amur Chabarovsk 6
    6. Beijing Select 3
    7. Eisbären Juniors Berlin B 0
    Autor David Mencl
    Nepřehlédněte
    ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

    Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

    Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

    Číst více
    A-TÝM 27.3.2024

    Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

    Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

    Číst více
    OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

    Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

    V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

    Číst více
    MLÁDEŽ 26.3.2024

    Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

    Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

    Číst více