Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
7. května 2017

Tejralova dovolená: Thajská džungle a pojídání brouků

Do batůžku naházel pár důležitých věcí a vyrazil za dobrodružstvím. Slávistický útočník Petr Tejral po konci hokejové sezony beze zbytku využil měsíčního volna a odletěl na dovolenou do exotiky. Podíval se do asijské džungle, viděl řadu památek a dokonce ochutnal i pravé brouky. Teď už se plně soustředí na letní přípravu, volno se ale podle vlastních slovu opravdu užil. „Na suchou se netěším, ale dost jsem si odpočinul. Bylo to super,“ říká jednadvacetiletý forvard.

Na dovolenou jste letos vyrazil do Thajska, proč padl výběr zrovna na tuto zemi?
Přemýšlel jsem, jaká destinace by se mi líbila a ptal se kamarádů. Ti mi doporučili Thajsko, tak jsem ho nakonec vybral jako místo pro dovolenou. Obstarali jsme si s kamarádem jenom letenky, jinak jsme jeli úplně na blind. S batůžkama. Ubytování bylo hrozně lehké shánět, protože tam je hodně levné. Nocleh na jednu noc stojí v přepočtu na českou měnu třeba 190 korun. Navíc jsme letěli přes Dubaj, kde jsme strávili asi 19 hodin. Takže jsme se podívali i tam.

Zmínil jste krátkou návštěvu Emirátů. Jak se vám v milionářském městě líbilo?
To je úplně jiný svět. Ale stačí tam být maximálně týden, víc ne. Byli jsme na nejvyšší budově, nahoru jsme vyjeli během minuty. Byl tam hezký výhled, lidi byli jako mravenečci. Ještě se nám líbily umělé ostrovy Palm Islands, tam to bylo taky hezké. Neměli jsme tam ubytování, takže jsme spali na „bezďáky“ venku.

✈️😃 Felírna v Dubaji

Příspěvek sdílený Petr Tejral (@petr_tejral),

Jaké to bylo v Thajsku? Co všechno jste navštívili a viděli?
Viděli jsme hodně památek a bylo to super. Je to úplně jiná kultura. Bylo to něco úžasného. Hodně se mi líbil výstup na horu, kde je Buddhův otisk. Vyšli jsme přes tisíc schodů, ale ten výhled byl skvělý. Více než osmdesát procent času jsem strávili cestováním. Letěli jsme do Bangkoku, odkud jsme vyrazili na sever do džungle. Tam jsme strávili asi pět dní. Pak jsme jeli na jih na ostrovy. Posledních pět dní jsme odpočívali na pláži.

Našli jste si v nabitém program čas vyrazit i mezi místní obyvatele, nebo jste se striktně drželi turistických průvodců?
Jelikož jsme byli v té džungli, tak jsme navštívili vesnici, kde žili původní obyvatelé. Všichni se tam chovali hrozně hezky a byli milí. Poznali jsme, jak tam žijou. Je tam strašná chudoba ale jim to stačí. Nemají kariérní žebříčky, jsou tam spokojení, když si třeba v garáži otevřou malý byznys a vaří pro turisty a tak. Ani nevím, jestli je to legální, ale jsou spokojení. Asi také proto, že vlastně nic jiného neznají.

Jaké bylo koupání se slony, které jste si také vyzkoušel?
Bylo to super. Byl jsem hodně překvapený, jak monstrózní zvíře to zblízka je. Opravdu jsem si to užil.

Ochutnali jste i nějaké speciality místní kuchyně?
Jedli jsme brouky. Bylo to dobré. Chutnali jako chipsy. Jinak jsme si dávali klasicky rýži, nudle, mořské plody.

V polovině týdne vám po měsíčním volnu začala letní suchá příprava. Jak jste si před nadcházejícími týdny tvrdé dřiny odpočinul?
Na suchou přípravu se moc netěším, protože ji nemám moc v lásce. Ale odpočinul jsem si docela dost. Nejsem takový typ, který se rozplácne na pláž. Sice jsem byl z cestování trochu unavený, ale viděl jsem hodně nových věcí. Takže volno bylo super.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 29.3.2024

Cesta do Šumperku bude dlouhá, nic nepodceníme, hlásí junior Sander

I ve druhém semifinále slávističtí junioři jasně vyhráli. První ze sedmi gólů dal útočník Karel Sander, který se v play-off trefil podruhé. „Určitě jsme spokojení. S kluky jsme si ale říkali, že se ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více