Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
10. května 2017

Slavia? Velký pojem a výzva, shodují se posily Kasík a Kopta

Sešívaní hokejisté se pod taktovkou kouče Milana Razýma už více než týden připravují na nový ročník WSM Ligy. Tréninkové dávky „na suchu“ polykají vedle staronových tváří také nováčci, kteří se Slavii upsali pro nadcházející sezonu. Trenérský štáb doplnil červenobílou letku jak o ostřílené matadory, tak o dravé mládí. Vedle prověřené dvojice Kolařík-Novák bude v obraně tvrdit muziku další velezkušený borec Jaroslav Kasík. Ofenzivní řady na druhé straně vyztuží dvaadvacetiletý Ondřej Kopta, který loni oblékal dres Litoměřic.

S možností hrát v červenobílém trikotu začal zadák Jaroslav Kasík koketovat už v průběhu uplynulé sezony. Tehdy mu z Edenu zavolal asistent Srdínko a předložil nabídku. Námluvy netrvaly dlouho a z čtyřiatřicetiletého hokejisty s extraligovými zkušenostmi se stal slávista. Do Vršovic se přesunul ze severočeského Ústí, kde strávil předchozí sezonu.

Sešívaní se tak budou v novém ročníku moci opřít o plejera, který v českém hokejovém rybníčků prošel řadou štací. Vedle Ústí zakusil angažmá na jihu Čech, kam ho zlákal českobudějovický Motor. Kromě prvoligových klubů však ochutnal i atmosféru extraligy. Hrál například za Vítkovice nebo Mladou Boleslav. V nejvyšší soutěži dohromady nastřádal více než sto padesát zápasů. Teď vyzkouší nejstarší hokejovou značku v Čechách. V Edenu se mu zatím líbí, a také parta se podle něj rýsuje dobře.

„Slavia je pražský klub, který hodně znamená. Osobně jsem tady poprvé, tak uvidíme. Doufám, že to bude všechno v pořádku. Parta je zatím super, i když vlastně znám jen Koláče a Novku,“ přiznala sešívaná akvizice.

Trenéři se však rozhodli posílit mužstvo také v útoku. Klub proto angažoval mladíka Ondřeje Koptu. Plzeňský odchovanec má na svém kontě nejen bitvy v extralize i WSM Lize. Hájil například barvy Havlíčkova Brodu nebo Litoměřic a do Slavie přišel na hostování z Hradce Králové. Působení v pražském celku je pro něj hozená rukavice, která ho může posunout ještě dál.

„Je to velká výzva. Slavia je v českém hokeji velký pojem a chce stále hrát o nejvyšší příčky. Já chci podávat dobré výkony, abych týmu co nejvíc pomohl,“ řekl o novém týmu nadějný forvard.

Míčové hry v přípravě? Basket netáhne, fotbal ANO!

Obě posily se hned v úvodu zapojily do přípravy, ve které je čeká několik fází. Nepopulární trénink „na suchu“ se spoustou hodin běhání a posilovny si hráči zpestřují míčovými hrami – basketbalem nebo fotbalem. Kasík a Kopta se shodli na tom, že prvně jmenovaný sport u nich moc oblíbený není a na celé čáře vítězí fotbal.

„Basket mě vůbec nebaví, ale fotbal jo. Ten hraju i v osobním volnu, takže fotbal mám rád hodně,“ prozradil zadák, jenž v uplynulém ročníku zaznamenal dvacet kanadských bodů.

Podobně na tom byl i Kopta. „ Třeba dneska mi basket moc nešel. I když jsme rádi, že si můžeme zahrát. Je to pro nás zpestření. Ale fotbal je pro mě určitě lepší,“ nerozmýšlel se exlitoměřický snajpr.

O co nejlepší pozici v sešívané sestavě se v nabitém kádru budou muset ještě poprat. Podle svých slov ale Slavii mají co nabídnout.

Kasík bude spoléhat na svou obětavost a ofenzivní choutky, které jsou vítané u každého moderního obránce. „Jsem docela obětavý a snažím se podporovat útok. Nejsem úplně ofenzivní obránce, to ne, ale do útočení se rád zapojím,“ popsal svoje přednosti.

Kopta sází na svo poctivost a buldočí zápal. „Myslím, že jsem silovější útočník, který se nebojí srazit, chodit do soubojů a hraje poctivý hokej. A sice to nevyhledávám, ale když je potřeba, tak se i poperu,“ uzavřel.

Autor Martina Kramerová, Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více