Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
24. května 2017

Slavia přihlásila B-tým do ligy mladšího dorostu

Slavia bude mít od nového ročníku druhý tým mladších dorostenců. HC Slavia Praha "A" bude hrát nadále extraligu, zatímco HC Slavia Praha "B" bude působit v lize mladšího dorostu a své domácí zápasy bude hrát na zimním stadionu v Benešově.

„Hráči v této kategorii jsou mladí na to, abychom u nich dokázali na sto procent poznat, jak se budou vyvíjet, proto by byla škoda, kdybychom je ze Slavie posílali pryč. Biologický věk je u každého z kluků trochu odlišný a stává se, že hráč, který v tuto chvíli nevyniká, za pár let ostatní výkonnostně převýší,“ vysvětluje důvody, které vedly Slavii k vytvoření béčka mladšího dorostu hlavní trenér Jiří Doležal.

Slavia se proto domluvila na spolupráci s Benešovem, kde bude působit nový tým HC Slavia Praha B. „Aktuálně máme v kádru přes 30 hráčů a 5 gólmanů, v průběhu července a srpna se nám ukáže, kdo si vybojuje místo v áčku a kdo začne v béčku. Valná většina rodičů s naším návrhem souhlasila," popisuje Doležal.

„Výhodou pro nás je bezesporu to, že nemusíme řešit žádné střídavé starty a hostování a hráči mohou mezi oběma týmy libovolně přecházet. Do béčka tak mohou chodit hrát i kluci, kteří se například rozehrávají po zranění, tým bude doplněn hráči z Benešova,“ dodává Doležal.

Kromě tréninků v Benešově bude mít slávistické béčko možnost využít i ledové plochy v Edenu, trenéři obou týmů budou úzce spolupracovat. „Pro náš klub se jedná o nový projekt, díky kterému bychom se chtěli posunout dále v práci s mládeží," uvádí sekretář mládeže František Pomahač.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více