Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
25. května 2017

Slavia? Velký pojem, říká Nedvídek. Vracím se domů, kontruje Barák

Kasík, Kopta, Doležal a další. Sešívaná soupiska se v průběhu letní přípravy rozrostla o několik nových jmen. Patří mezi ně také odchovanec Hradce a bronzový medailista uplynulé extraligové sezony Lukáš Nedvídek nebo navrátilec Jindřich Barák, který v Edenu hokejově vyrostl a do Vršovic se vrací po dvou letech. „Mládí a srdíčko, to si vybavím, když se řekne Slavia,“ přiznává upřímně pětadvacetiletý obránce.

V době, kdy nehrál za Slavii, vyzkoušel angažmá v Hradci, Litoměřicích i slovenské Skalici. Teď je bek Barák zpátky v Edenu, odkud ještě před sestupem před dvěma roky odešel. „Vracím se domů a jako doma se tu i cítím,“ řekl o své staronové hokejové adrese.

Na ní v minulosti strávil osm sezon. Vedle slávistické juniorky si v sezoně 2010/11 odskočil na jeden zápas do Havlíčkova Brodu. Ve stejném ročníku si připsal první tři zápasy za sešívané áčko. Rok předtím zakusil na pár duelů zámořské WHL, kde hájil barvy Red Deer Rebels a vypomáhal také Berounským Medvědům.

Předloni zakotvil ve slovenské Skalici, aby se později přes Hradec a Litoměřice dostal nazpět do klubu, který vychoval. „Mládí, srdíčko a doufám, že i nějaký výhry,“ vybaví si ve chvíli, kdy se řekne Slavia.

A těší se i na další spolupráci se 44letým matadorem Pavlem Kolaříkem, jehož zná už z dřívějška. „Potkat se v týmu zase s Koláčem je krásné. Pořád předvádí solidní výkony. Jsem rád za to, že tady je.“

Sešívanému týmu chce nabídnout hlavně svou variabilitu – jako zadák se totiž snaží i o podporu útoku: „Chci být ofenzivní i defenzivní bek. Budu se snažit hrát co nejlepší hokej,“ slibuje.

Jak postoupit do extraligy? Nedvídek to zažil v juniroce

Podobně mluví také útočník Lukáš Nedvídek. Forvard, jenž začínal s hokejem ve východočeské Chocni, sází rovněž na svou univerzálnost. „Myslím si, že jsem takový všestranný. Dokážu hrát do obrany i do útoku. Mám slušnou přihrávku, umím vystřelit,“ vyjmenovává přednosti, s nimiž hodlá červenobílým pomoci na ledě.

Nedvídek má za sebou ve svých třiadvaceti letech slušnou porci úspěchů. Svého času dovedl hradeckou juniorku jako kapitán k postupu do extraligy. Pak začal nastupovat i za áčko Mountfieldu. V uplynulé sezoně naskočil do šestadvaceti duelů základní části a osmi zápasů play-off. K tomu odehrál 34 utkání v Litoměřicích, při kterých se zapsal do statistik dvanácti góly a šesti asistencemi.

A právě na severu Čech mohl pokračovat i letos. Vybral si ale pražský celek. „Slavia? Velká hokejová tradice – tituly, druhá třetí místa… Koukal jsem na ni v televizi. Známý hokejový klub,“ udává důvody, proč zvolil „červenobílou“ variantu.

Už takřka měsíc tak trénuje pod taktovkou trenérské dvojice Razým-Srdínko. I když zatím „na suchu“. A jak sám tvrdí, nemá přípravu mimo led vůbec v lásce a je pro něj jen nutným zlem. „Nemám to rád, ale hokejista to musí skousnout, i když je to neoblíbená část sezony. Nevadí mi posilovna. Běhání úplně není můj šálek kávy. A když si zahrajeme nějakou tu hru, určitě to potěší,“ přiznává Nedvídek.

Barákovi oproti němu taková dřina nevadí. „Letní příprava mi moc nevadí. Jediné, co mě nebaví, je běhání. A toho fotbalu už je taky hodně,“ uzavírá.

Autor Martina Kramerová, Michal Toman
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více