Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
1. června 2017

Slavii chci pomoct komplexností, slibuje Krejčík

V loňské sezoně patřil k nejlepším snajprům WSM Ligy a v dresu Prostějova nasázel celkem devatenáct branek. Teď bude forvard Lukáš Krejčík sbírat kanadské body už jako člen sešívané letky. Při jednání se Slavií neváhal. Přesvědčil ho nejen trenér, ale i velká tradice klubu a jeho zvučné jméno. „Jednání bylo rychlé. Pan Razým měl zájem, abych tady příští sezon hrál a já neváhal,“ popisuje přestupové námluvy šestadvacetiletý hokejista.

„Velký pojem, tradice tituly. Dál k tomu není co dodat,“ říká o svém novém působišti Lukáš Krejčík, jenž v uplynulém soutěžním ročníku hájil barvy prostějovských Jestřábů.

S hokejem ale začínal na druhé straně republiky, konkrétně v Mladé Boleslavi. V jejím dresu si vyzkoušel mládežnické soutěže a nakoukl i do extraligy. V době, kdy nastupoval za juniorku, nabíral zkušenosti také v druholigovém Nymburce.

Pak se přesunul do Benátek nad Jizerou a následně do Liberce. Za Bíle Tygry naskočil v 63 extraligových zápasech a nasbíral v nich 15 kanadských bodů. Následně se na necelé dvě sezony vrátil do benáteckého týmu.

Na moravské adrese Jestřábů pak vydržel takřka tři roky. Ve WSM Lize dohromady nastřádal 260 startů, do střelecké listiny se zapsal jednašedesátkrát a mezi asistenty dvaasedmdesátkrát. V nejvyšší soutěži naskočil na led k 67 zápasům a do statistik zapsal 15 bodů za 9 gólů a 6 asistencí.

Slavii by tak rád pomohl nejen svými zkušenostmi, který za svou kariéru prozatím nasbírat bezpočet, ale také komplexností. „Snažím se být přínosný ve všech činnostech. Góly, nahrávky, důrazná hra, blokování střel,“ vyjmenovává aspekty, díky nimž by chtěl být na ledě platný.

Jeho adaptaci v novém prostředí zatím nic nebrání. S některými kluky se znal z dřívějška a v Edenu navíc narazil na výbornou partu. Ani všeobecně neoblíbený trénink na „suchu“ mu nečiní žádné potíže. „Se suchou přípravou nemám problémy. K výkonu na ledě je to potřeba. Baví mě sporty, posilovna. Že by mi vyloženě něco vadilo, to ne,“ uzavírá další z nových slávistických posil.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video