Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
1. června 2017

Kvalitní hokej a skvělé památky, hodnotí Labuzík turnaj v Číně

Letní příprava mládežnických týmů už je v plném proudu, na přelomu dubna a května se ale mladší dorost vydal na turnaj do čínského Pekingu. Slávisté nakonec skončili druzí, k čemuž výrazně přispěl Tomáš Labuzík, který nasázel nejvíc branek a navíc byl vyhlášen nejlepším útočníkem celého turnaje. „Samozřejmě jsem rád, že jsem dostal ocenění, ale důležitější bylo, že jsme vybojovali dobrý výsledek jako tým,“ skromně přiznává Labuzík.

V Číně jsi byl podruhé, jak sis to tentokrát užil?
Turnaj v Číně jsem si letos užil hodně. Minulý rok mi nebylo úplně nejlépe a celou dobu jsem měl střevní potíže. Rád jsem se tedy znovu podíval na památky a mnohem lépe se mi i hrálo.

Můžeš porovnat oba turnaje, na kterých jsi byl?
Druhý ročník byl mnohem povedenější, Číňané výrazně zlepšili zázemí a hlavně kvalita soupeřů byla mnohem lepší. Odehráli jsme více zápasů, které nás prověřili a ukázali, na čem nejvíce musíme pracovat.

Který ze soupeřů byl pro tebe nejtěžší?
Nejlepší kvalitu měl určitě Berlín z Německa, mě osobně se ale nejhůře hrálo proti Los Angeles. Sice nebyli tolik silní, ale zase hodně provokovali, a tak jsem se nemohl pořádně soustředit na vlastní výkon.

Dá se kvalita zápasů na turnaji srovnávat třeba s českou extraligou mladšího dorostu?
Asi bych to moc nesrovnával, extraliga je dlouhodobá soutěž, podle čehož se také hraje. Na krátkodobých turnajích se většinou hraje každý den, proto se musí hrát trochu jinak, aby to všichni zvládli.

Stal jsi se nejlepším útočníkem turnaje, co to pro tebe znamená?
Je to spíše takový bonus, na jednu stranu mě to potěšilo, ale mnohem více jsem byl rád za celkový týmový výsledek. Kdybychom skončili na horším místě, individuální ocenění by pro mě nemělo žádný význam.

Volné chvíle na hotelu? Čínské reality show a NBA, směje se Labuzík

Kromě hokeje jste se byli podívat i na čínské památky, co tě nejvíce zaujalo?
Jelikož jsem byl v Číně i minulý rok, příliš mě nezaujala Velká čínská zeď. Už jsem věděl, jak to tam asi vypadá a co od toho mám očekávat. Naopak mě hodně překvapilo Zakázané město, tam to bylo i podruhé skvělé. Zajímavá zkušenost byla také jízda metrem nebo návštěva české ambasády.

Jak jste trávili se spoluhráči volné chvíle na hotelu?
Na hotelu jsme moc nebyli, protože jsme buď hráli zápasy nebo byli na výletě po památkách. Na pokojích jsme trávili vlastně jen večery, kdy jsme se koukali na televizi nebo jsme si jen povídali. Také jsme se všichni snažili dostat na sociální sítě, což není v Číně vůbec jednoduché.

Jaký program jste v televizi sledovali?
Díky časovému posunu jsme měli šanci dívat se i na americkou NBA, což bylo super. Jinak jsme se koukali třeba i na čínské reality show, což byla docela zábava.

A jak jsi zvládal místní stravu?
Snažil jsem se ochutnat hodně věcí, ale byla i jídla, která už jsem sníst nedokázal. Nejvíce mě asi zaujaly těstoviny a maso s rýží. Nejlepší ale byla návštěva české ambasády, kde jsme měli i české jídlo.

Na co budeš z Číny nejvíce vzpomínat?
Nezapomenu určitě na vyhlášení, protože to měli skvěle zvládnuté v obou případech. Samozřejmě mi v paměti zůstanou i všechny památky, které jsme navštívili, ale můžu říct, že budu rád vzpomínat na celý turnaj.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více