Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
13. června 2017

Malí slávisté ohromili svým výkonem na turnaji ve Švýcarsku!

Změřit síly na mezinárodní turnaj do Švýcarska vyrazili na konci sezóny hráči ročníku 2006, 2007 a 2008. Turnaj s 23letou tradicí byl však netradiční. Všechny zúčastněné týmy byly složeny ze třech formací hráčů vždy jiného ročníku – jedna formace = jeden ročník.

Vždy po 90ti vteřinách utkání došlo k pravidelnému střídání ročníkových formací, aby hráči stejného věku nastupovali ve hře vždy proti sobě. Turnaj s názvem Tournoi International des Piccolos de Fribourg - TIPF se odehrál v univerzitním městě Fribourg, kde v současné době v místním hokejovém týmu působí odchovanec Slávie Roman Červenka.

TIPF turnaj je rovněž nazýván turnajem „NHL“ a to proto, že každý z týmů reprezentuje jeden z vybraných týmů NHL. Celý víkend tak hráči z Německa, Švýcarska, Francie, Itálie, Slovinska a České republiky trávili v barvách jednoho z týmů nejprestižnější hokejové ligy světa.

Naši hráči reprezentovali tým Chicaga Blackhawks pod názvem Blackhawks Prague. Tým vedený trenéry bývalé 5.třídy Tomášem Kucharčíkem a Tomášem Chludilem si vedl po celou dobu turnaje opravdu skvěle. Do turnaje jsme vstoupili jednoznačným vítězstvím nad místním týmem Avalanche 10:0, v druhém zápase proti hokejistům z Francie z týmu Canadien Briancon (Montréal) opět naši hráči předvedli, že hokej umí a do dalšího dne si odnesli vítězství 7:0. Další den hned po ránu zdolali tým Bruins 7:1, následoval tým z Německa Canucks, který našim podlehl při konečném skóre 4:0. Poslední hrací den začal pro indiány z Prahy rovněž drtivou výhrou 9:0 nad Flames. Do finále tak šli naši hráči jako jasní favorité s jednoznačným turnajovým skóre 37:1.

Finále, které se odehrálo v hlavní místní hokejové aréně bylo velmi slavnostní. Nechyběly ani hymny obou zemí finálových týmů a závěrečný slavnostní program. Náš tým se s turnajem rozloučil vítězstvím nad Blues Ljubljana 5:0! Celý turnaj tým malých Slávistů v barvách Blackhawks prošel bez jediné porážky s úctyhodným skóre 42:1, kdy jsme onen jeden jediný gól obdrželi z trestního střílení. Bylo to navíc úplně poprvé, kdy se některý z českých týmů zapsal mezi účastníky turnaje.

Autor Lucie Nestrašilová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více