Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
25. června 2017

Dovolená u Patrika Polívky? Srí Lanka i trénink malých gólmánků

Po konci uplynulé sezony dostali slávisté více než měsíční volno. Gólman Patrik Polívka si ho užil dosyta. Společně s kamarádem Matějem Machovským navštívili dalekou Srí Lanku. Podívali se na safari i čajové plantáže a prohnali skútry ve vodách Indického oceánu. Slávistická sedmasedmdesátka sice už pilně trénuje na nový ročník WSM Ligy, už se ale těší na další volné dny. V těch bude odpočívat aktivně – chystá se pomáhat Romanu Málkovi na kempu malých brankářů.

Po konci uplynulé sezony jste vyrazil relaxovat na Srí Lanku. Proč jste si vybral právě tuhle destinaci?
Dovolenou jsme si naplánovali s kamarádem Matějem Machovským, takže jsme nejdřív čekali, až skončí v reprezentaci. Pak jsme vyrazili na last minute. Chtěli jsme nějakou exotiku, původně Thajsko, ale to nevyšlo, tak jsme ze dne na den objevili Srí Lanku. Měli jsme na ni pozitivní ohlasy, takže jsme vybrali ji. Výběru nelitujeme, protože to tam bylo skvělé. Hlavně málo lidí. My nemáme ani jeden rádi, když jsme na pláži a všude kolem řvou Rusáci, tady byl klid. Navíc nádherná příroda.

Užili jste si atmosféru exotického ostrova jen na pláži nebo i nějakými výlety?
Měli jsme to hezky nakombinované. Byli jsme se podívat na safari. Viděli jsme buvoly, krokodýly, opice, hrozně moc ptáků a spoustu dalších zvířat. Pak taky divokého slona, který byl asi tři metry od nás. Se ZOO se to vůbec nedá srovnávat. A malá slůňata byla také nádherná. Vyrazili jsme i na čajové plantáže, což bylo také hodně zajímavé. Potom jsme spíš odpočívali. Něco jsem přečetl, půjčili jsme si vodní skútry, házeli si míčem a tak.

Zmínil jste návštěvu čajových plantáží. Proběhla i ochutnávka místních čajů?
Sice nejsem čajový typ, ale jejich čaje jsme samozřejmě vyzkoušeli. Musím říct, že jsou výborné a dost silné. Když to člověk přežene, tak to asi není žádná sranda. Oni to přirovnávají k marihuaně. My jsme to teda naštěstí nepřehnali. Ale s čajem, který se dá koupit tady v obchodě, se to opravdu nedá srovnávat.

Co Srí Lanka a noční život? Zavítali jste do nějakého klubu?
Byli jsme docela stranou od větších měst, takže jsme se pohybovali jen v našem resortu. Žádné párty se tam moc nekonaly. A jak už jsem říkal, spíš jsme odpočívali po sezoně.

Cestou tam i zpět jste museli přetrpět náročný let. Co vy a létání?
Letěli jsme dohromady nějaký jedenáct hodin, dá se to přežít. Člověk se těší, tak je to takové to nutné zlo. Zpátky to bylo horší, protože jsem byl spálený, takže jsem si nemohl pořádně ani sednout. Nadopoval jsem se práškama a let prospal.

Svého pejska Angela jste musel během dovolené nechat doma. Kdo se o něj v tu dobu staral?
O pejska se starala maminka. U rodičů se má možná někdy i líp, protože ho rozmazlují. To má samé vařené dobroty a maso, takže je to v pohodě.

Slávisty čeká v červenci další, takřka třítýdenní volno. Jak ho budete trávit? Chystáte se ještě někam?
Už se asi nikam nechystám. Protože mi vlastně zbude jen pět dní. Budu pomáhat Romanovi Málkovi na kempu malých brankářů. Pak mám domluvený ještě jeden kemp. Budu pracovat s dětmi, s malými gólmánky, a to mě baví. Jinak si rád něco přečtu, zajdu na procházku se psem, nebo do města na kafe. Takže i to bude takový můj odpočinek.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více