Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
26. června 2017

Trénovat s legendami jako Kolařík a Novák je bomba, rozplývá se zadák Valík

Do sešívaného áčka nakoukl už v minulé sezoně. Co nejvíc startů za první mužstvo hodlá mladý obránce Dominik Valík přidat i letos. Prozatím společně s ostatními absolvuje alespoň náročné tréninkové dávky. A učí se při nich od těch nejlepších - matadorů Pavla Kolaříka a Jana Nováka. V kabině se osmnáctiletý talent navíc může těšit ze skvělé atmosféry. Když výjimečně zrovna netrénuje, vyrazí třeba na ryby. „Pořád makat taky není dobré. Člověk se pak může rozpadnout. A u vody je to fajn,“ říká o svém mimohokejovém koníčku.

Rok se s rokem sešel a vy se opět připravujete s áčkem. Jak se vám pod vedením Milana Razýma trénuje?
Trénuje se mi dobře. Myslím, že taková letní příprava je pro mě ideální. Je to o trošku těžší než minulý rok. Ale je to dobré.

Co na „suché“ nemáte rád a co naopak vždycky uvítáte?
Vyloženě nesnáším běhání, třeba to, jak teď běháme sprinty. Hodně mě baví posilovna. Z míčových her mi moc nejde volejbal, naopak fotbal je dobrý a baví mě. Je to fajn zpříjemnění letní přípravy.

Pro fungování týmu je hodně důležitá i atmosféra v kabině. S kým si v ní ní vy osobně nejvíc rozumíte?
V kabině je dobrá parta, nikdo si na nic nehraje. Já se snažím vycházet se všemi, ale víc se bavím hlavně s mladými hráči, Tomášem Šmerhou, Petrem Tejralem. Ze starších třeba s Tondou Růžičkou.

Nedílnou součástí kádru je i ostřílená dvojice Kolařík-Novák. Jaké to je se moci od takových slávistických legend učit „z první ruky“?
Určitě je to super, bomba. Mám se v kabině na koho dívat, kdo jak trénuje. Pro mě je to dobré a jako po obránce ideální.

9
Tolik zápasů prozatím odehrál Dominik Valík v dresu slávistického áčka.
Slávisty čeká v tomto týdnu příprava na ledě. Těšíte se, že po delší pauze znovu nazujete brusle?
První dva dny budou nejhorší, to už vím. Bude nová výstroj. Já to nemám rád, protože na to zvyknutí to není ideální. Takže jak jsem říkal, první dva dny budou hrozné, ale pak už to bude dobré.

Ve chvílích, kdy se netrénuje, je potřeba pořádně zregenerovat. Jakým způsobem relaxujete?
Já ani moc neodpočívám. Jedu pořád. Nebaví mě ležet. Na dovolené moc nejezdím, radši si zaplatím třeba hokejový kemp. Rád si taky zajedu domů do Třebíče nebo s dědou na Vranov zachytat ryby.

Říkal jste, že vyznáváte aktivní odpočinek. Není to pro vás u vody na rybách trochu nuda?
To vůbec. Pořád makat taky není dobré. Člověk se pak může rozpadnout. A u vody je to fajn.

Vraťme se zpátky k hokeji. Kam byste se v nadcházející sezoně rád probojoval? A v jaké cíle doufáte?
Byl bych moc rád, kdyby se postoupilo co nejdál. Aby to šlo týmu a abychom si v kabině rozuměli, fungovala týmová chemie a dařilo se nám. Z osobního hlediska bych chtěl za áčko odehrát co nejvíc zápasů.

Co podle vás můžete červenobílým nabídnout. A na čem je třeba ještě zapracovat?
Musím pracovat na obratnosti, protože jsem celkem velký. S panem Srdínkem ale děláme různá obratnostní cvičení a docela dost mi to pomáhá. Myslím, že mám dobré bruslení a střelu. Na tom bych chtěl stavět. Ale je jasné, že zlepšovat se chci ve všem. A pokud dostanu šanci v áčku, chci týmu co nejvíc pomoct.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video