Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
10. července 2017

Od chaty až do Dubaje. Jak si slávisté užívají dovolenou?

Po závěrečném hvizdu charitativního fotbalového duelu v Odolene Vodě se sešívaným začalo odpočítávat takřka třítýdenní volno. Svěřenci trenéra Razýma neváhali a v horkých červencových dnech vyrazili na dovolenou. Většina vsadila na osvědčenou klasiku v podobě Chorvatska a Řecka, někdo se ale vydal i za exotikou. Kromě zahraničních destinací u slávistů ale frčí také relax na chatě nebo letní hudební festivaly.

„Pojedu s přítelkyní na chatu,“ hlásí o svých plánech na červenec útočník David Šafránek, který stráví většinu volných letních dní v Čechách. Podobně na tom je i nováček ve slávistickém dresu Zdeněk Doležal, jenž vyráží na Šumavu. Za hranice republiky se nechystá ani gólman Patrik Polívka. Ten si po konci sezony užil skvělý výlet na Srí Lanku a v době dalšího volna tak hodlá zůstat doma. Odpočinek si však zpestří zajímavou prací. V druhé polovině měsíce bude společně s Romanem Málkem trénovat malé děti na kempu brankářských nadějí.

„Budu pomáhat Romanovi Málkovi, pak mám domluvený ještě jeden kemp. Budu pracovat s dětmi, s malými gólmánky, a to mě baví. Jinak si rád něco přečtu, zajdu na procházku se psem, nebo do města na kafe,“ řekl, jakým způsobem bude o pauze odpočívat.

Šafránek, Doležal a Polívka jsou však mezi slávisty v menšině, skoro všichni jejich spoluhráči totiž míří k moři. Polívkův kolega z branky Dominik Frodl odjel relaxovat na řecký ostrov Thassos, forvard Ondřej Kopta k italskému jezeru Lago di Garda a obránce Jan Holý se zase chystá do Afriky.

„Nejspíš vyrazíme na dovolenou do Egypta. Trochu si odpočinout u moře. Pak si určitě zajdu někam zahrát golf. Ale budu se udržovat trochu v chodu, protože tři týdny nic nedělat, to bych mohl začít zase od znova, a to bych určitě nechtěl,“ plánoval mladý zadák.

Hodně exotickou destinaci naopak vybral zkušený bek Jan Novák. Ten společně s rodinou poznává krásy Spojených arabských emirátů. „Letíme s rodinou na čtrnáct dní do Dubaje. Syn potom jde na hokejovou školu, takže ten poslední týden volna už budu v Praze,“ prozradila jedna z červenobílých ikon.

Mimo republiku vyrazil i forvard Václav Jankovský, který pro dovolenou vybral pro Čechy hodně tradiční místo - Chorvatsko. "Jedeme autem do Chorvatska. Odjíždíme vlastně hned, co se vrátím z fotbalu. Cesta je sice dlouhá, ale v řízení se budeme střídat, tak to snad nějak uteče," vyprávěla po zápase v Odolene Vodě sešívaná třiasedmdesátka.

V plánech jednotlivých hráčů ale nechybí ani grilovačky a akce s kamarády, obyčejná "válečka" u bazénu či návštěva hudebních festivalů. Na jeden z nich se vydal "potrápit" vlastní hlasivky třeba útočník Václav Krliš. A zatímco si sešívaní užívají volno plnými doušky, odpočívá i trenér Razým. Na dovolené sice byl už v dubnu, i teď se alespoň na týden někam vydá. V hlavě ale už bude mít plány na novou sezonu. K závěrečné části přípravy, která proběhne výlučně na ledě, se slávisté totiž sejdou už na konci července.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více