Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
2. srpna 2017

Seriál přípravných duelů je tady! Slavia na úvod hostí Benátky

Slávisté se po několikatýdenní dřině "na suchu" a takřka měsíční dovolené před více než týdnem vrátili do tréninku. Běhání a posilovnu však už vyměnili za led, kde se chystají vypilovat formu na začátek nadcházející sezony. V rámci ledové přípravy se sešívaní chystají odehrát hned jedenáct přátelských duelů. První z nich je na programu ve čtvrtek, kdy Slavia na půdě Edenu změří síly s Benátkami.

Měsíce odpočinku jsou pryč. Sešívaní příznivci už pomalu mohou oprašovat fanouškovské propriety a ladit hlasivky. Na začátek sezony si sice budou muset ještě nějaký ten pátek počkat, kolotoč přípravných zápasů však začne co nevidět.

Slavia se hned na úvod střetne s Benátkami, které pravidelně potkává v utkáních WSM Ligy. V uplynulém ročníku druhé nejvyšší soutěže byli Středočeši pro sešívané nepříjemným, ale vcelku oblíbeným soupeřem. Ze čtyř vzájemných zápasů červenobílí dokázali hned třikrát zvítězit. Protivník se radoval jen jednou.

3:1
Taková je bilance vzájemných zápasů Slavie s Benátkami z minulé sezony WSM Ligy.

Prvně proti sobě svedl los tyto dva soupeře už ve 2. kole. Slávisté museli dohánět dvoubrankové manko, utkání díky zásahům Jiránka a Chlouby ale nakonec vyrovnali a dotáhli duel do prodloužení. V něm rozhodl o zisku bodu navíc Šafránek.

Výhry na straně Slavie se pak urodily i ve 28. a 41. kole. Na vítězství 6:3 se velkou měrou podílel Jankovský, jenž zaznamenal dva góly. Po jedné trefě přidali Rys, Schleiss, Dušek a Šagát. Těsný triumf 2:1 o třináct kol později zajistili Pohl a Kubica.

Benátečtí si proti sešívaným připsali plný počet bodů pouze v jednom duelu. Zápas 15. kola byl poznamenán nenadálými změnami v kádru a slávisté ho prohráli 0:3. Právě po prohře se Středočechy ale odstartovala jejich vítězná šňůra, kterou dlouho nemohl žádný tým zastavit.

Změny v kádru? Slavia získala zkušenosti, Benátky dravé mládí

Slávisty sice může hřát příznivá statistika z minulé sezony, do přípravného duelu však půjdou hodně pozměněná mužstva. Sešívané mužstvo opustila řada hráčů - do Mladé Boleslavi vyrazil zkusit štěstí obránce Ronald Knot, kariéra beka Jana Pohla zase pokračuje ve Znojmě. Ze soupisky zmizela i jména jako Beránek, Bača nebo Pletka. V kádru ale zůstalo množství opor z loňské sezony, které doplnili noví hráči - Drtina, Krejčík, Nedvídek, Z. Doležal či Barák.

Průvan v sestavě zažily i Benátky, některé hráče si stáhli liberečtí Bílí Tygři, opačným směrem poslali další nadějné hokejisty, aby se v dresu Středočechů rozehráli a nabrali zkušenosti. Kádr tak už v průběhu loňského ročníku opustil třeba Jan Ordoš, jenž by měl letos patřit k základním stavebním kamenům severočeského extraligového celku.

Řady benáteckých gólmanů rozšířil na druhé straně talentovaný Josef Kořenář, jenž podepsal smlouvu se San Jose Sharks. Příští rok však ještě stráví v Čechách a vedle zápasů za Jihlavu by měl v podobě střídavých startů naskočit i za Benátky.

Obranné řady vyztužili mladíci z liberecké juniorky - Vratislav Kunst, Ivan Kopecký a Vítek Turský. V útoku by měl tvrdit muziku například osmnáctiletý Průžek a další. Proti Pražanům se tak postaví hodně mladé, ale perspektivní mužstvo.

První přípravný duel nové sezony slávisté odehrají ve čtvrtek 3. srpna od 17:30 na Zimním stadionu v Edenu. Jak svěřenci trenéra Razýma odstartují novou sezonu?

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více