Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
4. srpna 2003

Tipsport Cup začíná, Slavia jede na Kladno

K prvnímu soutěžnímu zápasu v této sezóně nastoupí hokejisté HC Slavia Praha v pondělí od 17:30 na kladenském ledě proti místnímu HC Rabat Kladno. Kladno se letos po roční pauze vrátilo do extraligy, když nejdřív ve finále 1. ČP ligy přemohlo Duklu Jihlava a v baráži o extraligovou příslušnost Havířov Panthers. Kladno stejně jako Slavia odehrálo tři přípravné zápasy. V prvním přípravném zápase porazilo Kladno Ústí nad Labem 5:3, v druhém se střetlo s Mladou Boleslaví, která Kladnu podlehla 3:4, a svůj poslední přípravný zápas sehrálo s Karlovými Vary. V tomto zápase Kladno podlehlo 1:3. Slávisté mají na kontě remízu se Spartou, porážku s Budějovicemi a výhru nad Hradcem.

Kladno po postupu do extraligy posílilo svůj kádr o "dravé bojovné hráče střední generace", o kterých generální manažer Kladna Otakar Černý prohlásil, že jim v kádru chybí. Obranu přišli posílit Vratislav Čech z Havířova a Rostislav Malena z Jihlavy. Vratislav Čech byl v letošní extraligovém ročníku na 11. místě v počtu nasbíraných trestných minut. Rostislav Malena je zkušený extraligový obránce, který strávil čtyři sezóny ve Zlíně a letos si zahrál čtyři zápasy za Vítkovice. Oba dva mají smlouvu na Kladně na jeden rok. Obranu naopak opustil Pavel Mojžíš, který jde zkusit své hokejové štěstí do Znojma.

Nejvýraznější posilou v útoku je bojovník Vítězslav Jankových, který přišel na Kladno z Liberce. Dalším útočníkem, který na Kladno přišel, je Juraj Štefanka z Plzně, který už stačil v přípravných zápasech vstřelit dvě branky. Dále se vrátil mladík Ladislav Vlček z Karlových Varů, který prošel mládežnickými reprezentačními výběry, a přišel Slovák Miroslav Lažo ze Slovanu Bratislava. Zajímavý zápas to bude pro Romana Chatrnúcha, který stále patří Slavii a na Kladně je již dva roky na hostování. V extralize si za červenobílé zahrál v šestnácti zápasech extraligové sezóny 2001/02. Hlavním trenérem Kladna je Zdeněk Müller, jeho asistenti jsou Vladimír Evan a Petr Tatíček.

Kladno určitě bude chtít uspět a nehrát jen roli statisty v nadcházejícím ročníku extraligy. A na co sází nejvíc? „Budeme sázet hlavně na to, co se osvědčilo v loňské sezóně, a to je především týmová práce a týmový duch...,“ říká generální manažer HC Rabat Kladno Otakar Černý.

Tipsport Cup 2003

Více o letošním Tipsport Cupu zde

HC Rabat Kladno

Kladenský klub se vrací do extraligy s novým názvem a novým logem.

Autor Jan Beneda
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více