Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
14. srpna 2017

Memoriál Jana Čendy Jiráka ovládla Třemošná, slávisté skončili druzí

Už 20. ročník tradičního turnaje 8. tříd se uskutečnil během víkendu na zimním stadionu v Edenu. Nejvíce se dařilo mladým hokejistům z Třemošné, kteří dokázali porazit všechny soupeře a jednoznačně dokráčeli pro celkové vítězství. Hned za nimi skončili červenobílí. Ti sice dvěma soupeřům dokázali nasázet víc než deset branek, klíčovou bitvu o prvenství ale nezvládli. Stupně vítězů pak doplnil slovenský účastník ze Skalice.

První hrací den nabídl jen jedno utkání, ve kterém se v pátek proti sobě postavila domácí Slavia a slovenská Skalica. Sešívaní byli lepším týmem a nakonec i oslavili poměrně lehkou výhru 6:2.

Naplno se turnaj rozjel v sobotu, kdy bylo na programu hned pět střetnutí. V přetahované Skalice s Havlíčkovým Brodem byl šťastnější prvně jmenovaný celek. Následně položila Třemošná základ svého celkového triumfu jednoznačnou výhrou nad Mladou Boleslaví a sešívaní rozstříleli Havlíčkův Brod. V sobotu se pak ještě ze druhých vítězství radovali hráči Skalice a Třemošné.

Celkové pořadí letošního ročníku memoriálu určily až nedělní zápasy. Poté, co slávisté přejeli Mladou Boleslav a Třemošná si poradila v klidu se slovenským účastníkem, bylo o pořadí na prvních místech jasno. Po poledni navíc Mladá Boleslav zvládla vyrovnanou bitvu s Havlíčkovým Brodem, díky čemuž si zajistila čtvrtou příčku.

Po skončení turnaje došlo k ocenění všech pěti týmů. Navíc byla udělena i individuální ocenění. Nejužitečnějším hokejistou se stal útočník a kapitán vítězné Třemošné Marek Soukup, nejlepším útočníkem byl vyhlášen slávistický Šimon Slavíček. Cenu za nejlepšího brankáře si na Slovensko odvezl Adam Hesek ze Skalice a Třemošná se nakonec dočkala ještě jednou, když nejlepším obráncem byl vybrán Karel Malkovský.

Ceny předával kapitán slávistického áčka Jan Novák.

Výsledky:

Pátek 11.8.:

  • HC Slavia Praha – MHKM Skalica 6:2
  • Sobota 12.8.:

  • MHKM Skalica – BK Havlíčkův Brod 5:4
  • HC Meteor Třemošná – BK Mladá Boleslav 8:2
  • HC Slavia Praha – BK Havlíčkův Brod 11:0
  • MHKM Skalica – BK Mladá Boleslav 9:4
  • HC Meteor Třemošná – HC Slavia Praha 8:4
  • Neděle 13.8.:

  • BK Mladá Boleslav – HC Slavia Praha 2:12
  • MHKM Skalica – HC Meteor Třemošná 3:8
  • BK Mladá Boleslav – BK Havlíčkův Brod 2:1
  • BK Havlíčkův Brod – HC Meteor Třemošná 1:3
  • Tabulka

    Pořadí Tým Skóre Body
    1. HC Meteor Třemošná 27:10 8
    2. HC Slavia Praha 33:12 6
    3. MHKM Skalica 19:22 4
    4. BK Mladá Boleslav 10:30 2
    5. BK Havlíčkův Brod 6:21 0
    Autor David Mencl
    Nepřehlédněte
    ROZHOVORY 24.4.2024

    Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

    Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

    Číst více
    MLÁDEŽ 25.4.2024

    Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

    Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

    Číst více
    ROZHOVORY 22.4.2024

    Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

    Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

    Číst více
    FANOUŠCI 22.4.2024

    Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

    Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

    Číst více