Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
15. srpna 2017

Slávisti načínají v úterý přerovský ZUBR Cup

WSM liga už pomalu klepe na dveře a kolotoč přípravných zápasů je v plném proudu. Sešívaní budou ale už před ostrou sezonou bojovat o trofej. Už v úterý se totiž Pražané představí na ZUBR Cupu v Přerově. A soupeři červenobílých nebudou žádní nazdárci. Kromě domácího Přerova budou totiž na ledě MEO Arény bojovat znojemští Orli z mezinárodní EBEL ligy a slávisté se střetnou v rámci turnaje i s extraligovým Zlínem. O atraktivní soupeře tedy není nouze. Povede se sešívaným prodloužit sérii neporazitelnosti i proti nim?

ZUBR Cup má za sebou už jeden ročník, letos se tedy turnaj uskuteční v Přerově podruhé. V loňském roce se přerovským fanouškům kromě jejich domácího týmu představil ještě Krakov a Prostějov. Přerovští hokejisté dokázali oba své soupeře porazit a turnaj ovládli. Letos jsou tedy v roli obhájce titulu.

Letošní ročník ovšem slibuje atraktivnější podívanou než loni. Přijedou totiž opravdu zvučná mužstva a obsazení si pochvaloval i ředitel pivovaru ZUBR a jednatel přerovského klubu Tomáš Pluháček. „Jsem moc rád, že se nám podařilo přivést do Přerova tak silné týmy. Věřím, že i když se bude jednat o přípravné zápasy, tak si spousta našich fanoušků najde cestu na zimní stadion a uvidí kvalitní hokej.“

A s kým se vlastně Slavia na ZUBR Cupu utká?

HC Zubr Přerov

Zubři budou na turnaji obhajovat loňské prvenství, které si vybojovali výhrami nad polským Krakovem a rivalem z Prostějova. Letos je však cesta k zisku poháru mnohem těžší. Sílu mužstva, jež loni ve WSM lize skončilo ve čtvrtfinále, prověří velmi silní a atraktivní soupeři. Přerovské ovšem není radno podceňovat. Jsou velmi nepříjemným soupeřem, což sešívaní poznali v loňské sezoně ve vzájemných zápasech, které končily vyrovnanými výsledky.

V letošní přípravě už odehráli přerovští hokejisté čtyři duely. Svěřenci trenérů Kamila Přecechtěla a Petra Dočkala se dosud střetli s Třebíčí, kterou porazili na domácím ledě 3:0, Porubou, jíž nadělili v Ostravě pět branek a zvítězili 5:1, Vsetínem, který udolali na nájezdy poměrem 4:3 a naposledy se utkali s Havířovem, jenž v generálce na ZUBR Cup udolali fotbalově 1:0. Přenesou si zubři dobrou formu i do turnaje?

Aukro Berani Zlín

V uplynulé sezoně mělo mužstvo okolo trenérů Roberta Svobody a Martina Hamrlíka v extralize blízko k předkolu play-off, ale nakonec se museli Berani spokojit jen se zápasy ve skupině play-out. V mužstvu se tedy po neúspěšné sezoně událo několik změn. Ta největší přišla zřejmě na pozici generálního manažera, kterým se stal bývalý reprezentant a expert ČT Martin Hosták. Tým navíc musel najít nového sponzora a nakonec změnil název i logo – z PSG Zlín se stali Aukro Berani Zlín.

Ševcům se v přípravě zatím docela daří. Ve třech zápasech dvakrát vyhráli a jednou padli až po samostatných nájezdech. Na úvod dokázali vyhrát na ledě Slovanu Bratislava 6:4. Poté zdolali na domácím ledě 2:1 Olomouc a naposledy před vlastními fanoušky těsně nestačili na Kometu Brnu, s níž prohráli 1:2 po nájezdech. Dočká se Martin Hosták první trofeje v roli zlínského manažera?

Orli Znojmo

Orli se letos připravují už na svoji sedmou sezonu v mezinárodní Erste Bank Eishockey Lize (EBEL). V té zaznamenali Znojemští jeden ze svých největších úspěchů, když se jim povedlo dojít až do finále a získat stříbrné medaile. Uplynulý ročník ovšem Orlům nevyšel. Ve čtvrtfinále play-off totiž nepřešli přes Klagenfurt, který je vyřadil hladce 4:0 na zápasy. I proto došlo ve znojemském kádru k mnoha změnám. Mezi nováčky patří i obránce Jan Pohl, jenž přišel na jih Moravy právě z pražské Slavie.

Obrozené mužstvo má zatím v přípravě za sebou tři utkání a všechna proti extraligovým klubům. Na úvod podlehli Orli Vítkovicím na jejich ledě těsně 3:4. Dále nestačili na Mladou Boleslav, která doma vyhrála 3:2. V odvetě však Znojmo Mladoboleslavským porážku oplatilo, když stejného soka porazilo v gólových hodech 7:6. Uvidíme, jak si svěřenci trenéra Romana Šimíčka povedou na přerovském turnaji.

Program turnaje

Úterý:

HC ZUBR Přerov – HC Slavia Praha (Přerov, 18:00)
Aukro Berani Zlín – Orli Znojmo (Zlín, 18:00)

Středa:

HC ZUBR Přerov – Orli Znojmo (Přerov, 18:00)
Aukro Berani Zlín – HC Slavia Praha (Zlín, 18:00)

Čtvrtek:

Orli Znojmo – HC Slavia Praha (Přerov, 15:30)
HC ZUBR Přerov – Aukro Berani Zlín (Přerov, 19:00)
Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více