Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
16. srpna 2017

Zápas se nám nepovedl, teď to chceme napravit, hlásí po prohře Jankovský

V zápase s Přerovem se rval jako lev o co nejlepší výsledek. Neustále zaměstnával přerovskou obranu a neocenitelnou práci odvedl i směrem dozadu. Přestože se Václavu Jankovskému podařilo díky bezbřehé aktivitě vsítit hattrick a proměnit i pozápasový samostatný nájezd, na vítězství jeho Slavie to nestačilo. Sešívaní prohráli gólové dostihy výsledkem 7:5 a na úvod ZUBR Cupu museli kousat prohru. „Párkrát mi to tam spadlo. Hlavní je ale to, že jsme prohráli, to mrzí nejvíc,“ podotkl skromně pětadvacetiletý forvard.

Slavia po gólové přestřelce podlehla Přerovu. Jak byste úvodní vystoupení na ZUBR Cupu zhodnotil?
Utkání se nám nepovedlo. Vstoupili jsme do něj hrozně. Řekli jsme si, že musíme ze začátku hrát ze zajištěné obrany, což se nám vůbec nedařilo a v první třetině jsme proto inkasovali tři góly. V kabině jsme si něco řekli, ale vůbec to nedodržovali. A když po dvou třetinách dostanete šest branek, tak už se s tím nic moc dělat nedá. Víceméně ani hra ve třetí třetině se moc nezvedla, ale aspoň jsme přidali nějaké góly a trošku to zkorigovali.

Co bylo klíčovým momentem pro vývoj duelu? Po prvním dějství jste ještě z pohledu skóre drželi krok.
Ani první třetinu jsme neodehráli dobře, ale spadly nám tam dva góly. Ta druhá byla víceméně to samé, akorát jsme ty góly nedali. I tam jsme měli nějaké šance, ale zaslouženě jsme prohrávali.

4
Tolikrát se ocitl puk v brance po zásahu sešívané sedmadvacítky. Jankovský nejprve vsítil hattrick ze hry, poté proměnil i samostatný nájezd.

Jak to po dvacetiminutovce „hrůzy“ vypadalo v kabině. Co jste si řekli a co vám trenéři kladli na srdce?
Moc jsme si toho neřekli, tam už toho nebylo moc co říct. Trošku se to proházelo. Asi to bylo nutné, protože hra byla opravdu špatná. Ale jak říkám, myslím si, že ani třetí třetina nebyla úplně ono a pořád je hodně co zlepšovat.

V současné době makáte nadoraz. Kromě tréninků přibyla i spousta zápasů. K tomu cestování do Přerova. Nemohla výsledek trochu ovlivnit únava?
Myslím si, že ne. Hlavně by to ovlivňovat výsledek nemělo. Každý z nás by se na to měl připravit a ta cesta by tak hrozná být neměla. Takže by to mělo být v pohodě. Ale možná nebylo. Ale to je naše chyba.

Ocenění? Jsem za to rád, ale výhra pro tým by byla lepší, přiznává Jankovský

Vám se i přes prohru nebývale dařilo. Do gólových statistik jste zapsal hattrick. Jak se vám osobně hrálo?
Párkrát mi to tam spadlo. Ale myslím, že těch šancí tam bylo víc a gólů jsem mohl dát klidně i pět. Hlavní je to, že jsme prohráli. A to mě mrzí nejvíc.

Mohl byste jednotlivé branky popsat? Jak gólové akce vypadaly z vašeho pohledu?
Před první jsme vyhráli buly, víceméně se mi to projelo mezi nohama, tak jsem to chtěl jenom dostat na bránu. Gólman asi moc neviděl. Žádná moc velká rána to nebyla. Ale jak jsem říkal, nejspíš neviděl, tak ji pustil. U druhého gólu mi to Kubi dal perfektně zpoza brány. Ani jsem nečekal, že mě uvidí, ale prohodil to tam parádně. Já to pak trefil z voleje. Konečně se mi taky taková střela povedla. Při třetí brance už Přerov asi ani moc nebránil. Dostali jsme puk ze třetiny, vzal jsem si ho za modrou, sice mi tam gólman padl pod nohy, ale obhodil jsem si ho a vypálil mezi nohy.

Po skončení utkání proběhly ještě samostatné nájezdy. I při nich se vám podařilo skórovat. Věděl jste hned od začátku, jak zakončíte?
Věděl jsem to od začátku. Mně nájezdy při tréninku moc nejdou, takže víceméně zkouším jenom tohle a konečně to vyšlo. Takže doufám, že když pojedu příště, tak to vyjde zas.

Po zápase jste zaslouženě převzal cenu pro nejlepšího hráče utkání. Co na takové ocenění říkáte?
Za ocenění jsem rád, ale bych radši, kdybychom místo toho vyhráli a nedostali tolik gólů.

V příštích dvou dnech vás čekají zajímaví soupeři ze Zlína a Znojma. Jak se na duely s extraligovýcm celkem a mužstvem EBEL ligy těšíte?
Těším se hodně. Je to srovnání s jinými soutěžemi, můžeme se srovnat s extraligou a „EBELkou“. U ní ale vůbec neví, jaká to bude kvalita, takže jsem na to hodně zvědavý. Rozhodně chceme vyhrávat. Proti Přerovu se nám to nepovedlo, ale snad to napravíme.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více