Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.8.2017

Výhra na třetí pokus. Slavia udolala Znojmo po nájezdech

Turnaj, čtvrtek 17.8.2017, Znojmo - Slavia
Znojmo
1:2sn
0:1, 1:0, 0:0 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 26. Kopta, rozh. náj. Krejčík – 7. Račuk. Rozhodčí: Přikryl – Bryška, Novák . Vyloučení: 3:2. Bez využití Diváci: 158. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.

Sestavy

Znojmo

Halász (Schwarz) – Stehlík, Pohl, Biro, Hanousek, Šnajnar, Bořuta – Němec, Bartoš, Yellow Horn – Račuk, Číp, Lattner – Matuš, Špaček, Guman – Beroun (C), Novák.

Slavia

Frodl (Polívka) – Barák, Holý, Kolařík (C), Kasík, Ryzák, Walter, Růžička – Krejčík, Šafránek (A), Jankovský – Kopta, Nedvídek, Tejral – Krliš, Kubica, Ondráček – Heldák, Furch, Šmerha.

Poslední zápas a výhra. Slávistický výkon proti Znojmu byl oproti dvěma předchozím duelům jako noc a den. Díky zlepšené hře tak červenobílí poprvé na ZUBR Cupu slavili triumf. V utkání s houževnatými Orly sice prohrávali 0:1, díky aktivitě a bojovnosti ale dokázali zásluhou Kopty vyrovnat a dotáhnout utkání do prodloužení. V něm nezužitkovali přesilovku pět na tři a souboj dospěl až k samostatným nájezdům. Ty rozhodl Krejčík, který se stal jediným úspěšným střelcem na obou stranách.

Ze zápasu se Znojmem uplynulo jen pár desítek vteřin, když se sešívaní ocitli ve velké šanci na zvrat skóre. Závar před orlí brankou však uklidnil pozorný Halász, jenž za svá záda nepustil ani jednu z několika střel. Následně nadvakrát zneškodnil i pokus Ondráčka.

Úvodní nápor sešívaných otupil hrany až po Ondráčkově vyloučení ve 3. minutě. Znojemští začali v přesilovce tlačit na pilu a ze zvýšené aktivity vytěžili dvě dobré příležitosti. Nejprve se před Frodla dostal Bartoš, červenobílý gólman však kotouč ukryl do lapačky. O chvíli později nahazoval od modré Biro, Čápova šikovná teč ale skončila vedle levé tyčky.

Slávisty mohl dostat na druhé straně do vedení Nedvídek. Ten sice ujel obráncům soupeře do samostatného úniku, jeho zakončení na zadní tyč ale Halász vystihl a vyrazil betonem. V čase 6:17 rozjásal ostrůvek jihomoravských fanoušků Marek Račuk. Znojemský forvard jenom nahodil kotouč na sešívanou klec, ten ale díky teči jednoho ze slávistů doplachtil až za brankovou čáru.

Prostřední dějství nabídlo oboustranně vyrovnaný rychlý hokej plný šancí. Ve 25. minutě neúspěšně zakončoval bekhendovou ranou Kubica, poté proti Frodlovi na opačném konci kluziště neuspěla dvojice Račuk-Číp. Přesně v čase 26:00 Slavia smazala jednogólové manko. Za Halászova záda dopravil na druhý pokus kotouč Ondřej Kopta.

Diváky pak zvedlo ze sedaček dění ve 34. minutě. Yellow Horn ujížděl na Frodla a byl podražen. Rozhodčí proto nařídili trestné střílení. Sám faulovaný hráč ale nedokázal puk propasírovat za záda slávistického gólmana. Ten proti střele včas sklapl betony.

Jízda nahoru dolů pokračovala dál. V závěru druhého dějství se už však nedočkala gólové tečky. Tejral se po levé straně přiřítil na Halázse, v zakončení ale selhal. Následně puk nedopravil do sítě ani Kopta.

Tuhou bitvu rozhodly nájezdy, trefil se jen Krejčík

Slavia sváděla s Orly tuhou bitvu i v poslední dvacetiminutovce. Znojemští ostřelovali sešívanou svatyni v každý možný okamžik a podobné to bylo i na druhé straně. Oba brankáři museli vytahovat jeden zákrok za druhým.

Sedm minut před koncem vytáhl Halász proti Koptově pokusu z otočky dobrý zákrok betonem. Po střele od modré nedokázal před orlí brankou zkrotit poskakující kotouč Krliš a Slavia nevyužila ani závěrečnou přesilovku za faul na Šmerhu. Utkání tak dospělo do prodloužení.

Přetrvávající možnost skórovat při hře v početní výhodě ještě znásobil znojemský Pohl, který po svém faulu rovněž putoval na trestnou lavici. V gólový zásah však svěřenci trenéra Razýma přesilovku přetavit nedokázali.

V samostatných nájezdech i tentokrát dominovali červenobílí. Jedinou proměněnou „penaltu“ zaznamenal Krejčík. Frodl všechny znojemské pokusy lapil a slávisté tak v posledním duelu na turnaji vyhráli.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více