Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
24.8.2017

Gólová smršť v Edenu: Starší dorost rozmetal Nory, zářili Brož a Hradil

přípravné utkání, čtvrtek 24.8.2017, Slavia - Norsko
Slavia
15:2
4:1, 6:1, 5:0
Norsko

Branky a nahrávky: 5. Brož (Macek), 8. Janča (Turek), 13. Hradil (Brož, Štibingr), 20. Všetečka (Petrák), 24. Hradil (Brož), 26. A. Klapka (Všetečka), 27. Všetečka (Zderadička), 32. Brož (Všetečka, Štibingr), 35. Kižlin (Štibingr, Brož), 39. Štibingr, 41. Kižlin (Brož, Hradil), 47. Hradil (Kižlin, Hasil), 48. Brož (Searle), 50. Brož, 56. Hradil (Štibingr) – 6. Ronningen (Henriksen), 29. Bordewich (Ellingsen). Vyloučení: 3:6. Využití: 3:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 7:1, 7:2, 15:2.

Sestavy

Slavia

Pánek – Holý, Štibingr, Macek, Antoš, Searle, Zderadička, Hradil, Kižlin, Brož, Všetečka, Petrák, A. Klapka, Křenek, Janča, Turek, Havrda, Vlček, Hasil, Fiala

Norsko

Denstad (21. Larsson) – Johansen, Haglund, Bokshaug, Engesveen, Henriksen, Hansen, Ellingsen, Palmgren, Aspeslaen, Malman, Granlund, Høva, Bekkelund, Ronningen, Bordewich, Clemens, Hølmo

Sešívaní změřili v Edenu síly s norským soupeřem a v šedesáti minutách se hlavně v útoku pořádně vyřádili. Norové hráli druhý zápas ve dvou dnech a bylo to na nich znát. Pražané byli naopak v náladě a nakonec svému soupeři nasázeli úctyhodných patnáct branek. Skvělým výkonem se blýskli hlavně Jaroslav Brož, který si připsal osm kanadských bodů za čtyři góly a čtyři asistence, a Damien Hradil, jenž se trefil čtyřikrát a na jeden gól nahrál.

Do utkání proti unaveným Norům vstoupili slávisté skvěle. Už v 5. minutě našel na levém kruhu Macek Jaroslava Brože, jenž se protlačil do dobré střelecké pozice a propálil gólmana Denstada.

O chvilku později bylo vyrovnáno, když využil přesilovku Sverre Ronningen, ale sešívaní s odpovědí nečekali dlouho. Na brankovišti dostal výbornou přihrávku Jakub Janča a se zakončením si poradil bravurně.

Domácí se prosadili i při hře ve čtyřech. Brož nabil mezi kruhy Damienu Hradilovi, jenž z první prostřelil norského brankáře. A do přestávky se prosadili Pražané ještě jednou. Petrák našel před brankou volného Robina Všetečku a ten neměl problém dostat puk za brankovou čáru.

Tyč, břevno, gól

Krátce před první přestávkou trefil z bezprostřední blízkosti levou tyč Adam Klapka. Po pauze zase orazítkoval břevno Petrák, a tak se z dalšího gólu radovali domácí až ve 24. minutě. Brož vypálil ihned po buly od modré čáry. Jeho ránu sice střídající brankář Larsson vyrazil, ale jen před sebe, kde stál osamocený Damien Hradil, který bez problémů zakončil do odkryté klece.

Brož chvilku nato trefil tyč a do listiny střelců se tak zapsal až Adam Klapka, jenž si našel kotouč na mezikruží ve změti těl a zkušeně zakončil přesně do levého dolního rohu Larssonovy klece. A Larsson lovil kotouč ze své sítě znovu. Tentokrát napřáhl ze středu útočného pásma Zderadička a jeho ránu tečoval mezi betony norského gólmana Robin Všetečka.

Hosté si následně vzali oddechový čas a to jim pomohlo. Ellingsen s Bordewichem ujeli do přečíslení a po narážečce, kterou předvedli, nakonec zasouval puk do prázdné klece Kornelius Bordewich. Odpovědět mohl Adam Klapka, jenž se řítil na Larssona úplně sám, jenže z mezikruží těsně minul pravou tyčku.

Dvě exkluzivní souhry a bylo po zápase

Potom se ale předvedli sešívaní. V krátkém úseku vystřihli dvě exkluzivní kombinace, které skončily v norské síti. Nejprve Štibingr poslal puk od modré na pravý kruh k Všetečkovi, který věděl o svém spoluhráči u levé tyčky, kam přihrál, a Jaroslav Brož už jen z první poslal kotouč do odkryté sítě.

A o chvilku později Pražané sehráli skvěle rychlou přímočarou akci. Puk se dostal v pohybu po ose Brož-Štibingr zprava až před branku hostů, kde si se zakončením do protipohybu gólmana poradil David Kižlin.

Potom Macek zavezl puk do pásma po levé straně, objel branku a našel mezi kruhy volného Janču, který ale ve stoprocentní šanci poslal puk do náručí brankáře. Desáté branky se tak sešívaní dočkali až po trefě Jana Štibingra.

Třetí třetina začínala za jasného stavu 10:2 pro domácí, ale ti přesto neměli dost. 13 sekund po začátku periody se Brož s Kižlinem dostali do přečíslení, které po narážečce nakonec zakončil střelou k levé tyči David Kižlin.

Hradil a Brož se dočkali hattricku

Následně dostali Pražané výhodu přesilové hry. Na brankovišti Norska se strhla mela, v níž si nejrychleji našel kotouč Damien Hradil, jenž jej doklepl do odkryté klece a zkompletoval hattrick.

Potom předvedl skvělou práci s kotoučem Jaroslav Brož, když na útočné modré převzal průnikovou přihrávku, puk si dobře zpracoval do jízdy a tváří v tvář Larssonovi vymetl levý dolní růžek jeho branky. A Jaroslav Brož přidal za chvíli svou čtvrtou branku v utkání. Při přesilovce se zmocnil puku ihned po buly, dostal se mezi kruhy úplně osamocený a zamířil přesně nad lapačku norského gólmana.

A Slavia útočila dál. Fiala pálil od modré a Hasil dokázal jeho ránu mezi kruhy tečovat, jenže kotouč jen orazítkoval horní tyč. Ve vzduchu visela patnáctá branka sešívaných. Nakonec i přišla. Damien Hradil dostal přihrávku na levém kruhu a nahrával mezi kruhy jednomu ze spoluhráčů, ale norský obránce si puk srazil do vlastní sítě.

V závěru zápasu ještě Brož orazítkoval z levého kruhu bližší tyč, ale mrzet ho to nemuselo. Jeho tým vyhrál vysoko 15:2. On sám si navíc v duelu připsal celkem osm bodů a spolu s Hradilem byl největší hvězdou utkání.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha): „Myslím, že kluci odehráli zápas výborně. Pro mě je nejdůležitější, že chtěli dát co nejvíc gólů a nepřestali hrát. Celých šedesát minut odehráli v tempu, které jsme po nich chtěli, za což jsme rádi.“

Åge Ellingsen (Norsko): „V naší hře nebylo dneska moc pozitivních věcí, ale včera večer jsme odehráli velice dobrý zápas. Hráči byli tím pádem hodně unavení a na naší hře se to i projevilo, nebyli jsme pro domácí rovnocenným soupeřem. Máme spoustu nových hráčů a dnešní zápas nám ukázal, že máme ještě hodně věcí, které musíme do začátku naší soutěže zlepšit.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více