Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
24. srpna 2017

Neobvyklý soupeř v neobvyklém čase. Slavia vyzve v pátek ráno Klatovy

Po vítězství nad Kladnem čeká sešívané další přípravný duel. Tentokrát se však odehraje v netradiční době. Úvodní buly bude vhozeno už v jedenáct hodin dopoledne. Na druhou stranu kluziště se navíc postaví zcela jiný protivník, než byli ti předchozí - do Edenu zavítají Klatovy. Západočeský celek sice hraje „jenom“ druhou ligu, v ní ale dokáže potrápit i ty největší favority. V kádru působí i řada talentovaných hráčů, klatovské mužstvo totiž funguje jako farma extraligové Plzně. Někteří slávisté by o tom mohli vyprávět. A právě oni by se mohli chtít proti svému bývalému celku vytáhnout.

Slavia se valí přípravou takřka jako nezastavitelný vlak. Plyn ubrala pouze ve dvou případech, když na ZUBR Cupu prohrála s Přerovem a Zlínem. Jinak se sešívaným výsledkově daří, naposledy porazili Rytíře a i napodruhé získali kladenský skalp. Gólově triumf zařídili matador Pavel Kolařík a mladíček Aleš Furch.

Teď před červenobílým souborem stojí další zajímavý soupeř. Z pohledu klubového jména i soutěže, v níž působí, Klatovy sice představují papírového outsidera, kádr však disponuje mladými talentovanými hráči, kteří se na plzeňské farmě mnohdy snaží nastartovat kariéru v dospělém hokeji.

3
Tolik hráčů Slavie ještě na začátku minulé sezony působilo v Klatovech. Mezi Plzni a druholigovým celkem pendlovali Polívka, Krliš a Holý.

Hodně o tom ví i několik slávistů. Vždyť ještě předloni a na začátku loňské sezony hájili západočeské barvy třeba Jan Holý nebo Václav Krliš. Své si v jejich dresu odchytal i Patrik Polívka. A právě díky jejich výborným výkonům byly Klatovy na špici druhé ligy. Do Slavie zamířili před necelým rokem také Marcel a Tulačka, ti však v sešívaném kádru neuspěli a nadále zůstávají na západě Čech.

Pro pětici plzeňských odchovanců tak bude mít zápas speciální příchuť. Zahrají si proti kamarádům a bývalým spoluhráčům. Jedni budou chtít určitě dokázat, že si Slavia vybrala správně, druzí to, že naopak prohloupila, když se do její sestavy nevešli.

Všichni navíc v minulosti odehráli i poslední vzájemný duel. Před rokem a půl. V únoru 2016 v něm sešívaná letka zvítězila 4:1. O branky se tehdy postarali Růžička, Vas, Šafránek a Robinson. Jedinou branku hostů vsítil jeden ze současných pilířů slávistické obrany – Jan Holý. V brance se snažil zastavit červenobílé útočení Polívka. Obranným valem Pražanů se neúspěšně prokousával Krliš. O motivaci a ostré souboje by tak ani tentokrát neměla být nouze.

Klatovy v přípravě nezáří, využije toho Slavia?

Svěřencům trenérské dvojice Razým-Srdínko by mohl v honbě za góly přát jeden důležitý faktor. Zatímco Slavia odehrála utkání na Kladně už v úterý, Klatovy mají naplánovaný zápas ještě na čtvrteční večer. Vzhledem k tomu, že se vzájemné střetnutí odehraje už od 11 hodin dopoledne a navíc v Edenu, by mohli mít červenobílí už jen z pohledu možností regenerace menší výhodu.

Tou další je prozatímní průběh přípravy. Ze sedmi odehraných duelů vyšli pětkrát jako vítězové, jen dvakrát zakusili hořkost porážky. Klatovům se naopak tolik nedaří. A jejich bilance? Šest zápasů, dvě výhry a čtyři porážky. Triumf Západočeši urvali jen proti pražské Kobře a týmu HC Davis České Budějovice. Porážku nezvládli odvrátit ani v zápasech s Kadaní, Sokolovem a Lausitzer Füchse, ani v domácí odvetě s Kobrou.

Kdo tentokrát oslaví vítězství? Vylepší Slavia bilanci, nebo Klatovy překvapí? O tom bude jasno už v pátek po poledni. Úvodní buly bude na Zimním stadionu v Edenu vhozeno v 11.00.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více