Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
28. srpna 2017

V Edenu vrcholí příprava. Obstojí Slavia v souboji s Pardubicemi?

Příprava na novou sezonu pomalu ale jistě chýlí ke konci a slávisty už čekají pouze tři přátelské duely. Ve všech z nich sešívaní narazí na extraligového soupeře. Postupně změří síly s Pardubicemi, Plzní a Spartou. Nejprve se však v Edenu představí mužstvo z města perníku. Přestože Východočeši loni nezažili dobrý ročník, čeká na Slavii tvrdý oříšek. Restartovaný tým dokázal v přípravě vybojovat skalp Slovanu Bratislava, Jekatěrinburgu nebo Zlína. Na druhé straně se ale musel sklonit třeba před pražskou Spartou. Stařičký stadion ve Vršovicích se tak opět může těšit na zajímavou bitvu. Získá vítězství i druhé pražské S?

Už za necelých čtrnáct dní to vypukne. Slavia vstoupí na domácí půdě do svého třetího ročníku ve WSM lize. Předtím však svěřence trenéra Razýma čeká ještě slušná porce přípravných zápasů. A ty by měly být hodně kvalitní. Sešívaní v nich totiž narazí na mužstva z extraligy.

V první řadě vyrazí do boje proti Pardubicím. Tým, který by v uplynulé sezoně zralý na „padáka“, se dokázal z nepříjemné situace dostat. Po nervydrásající baráži udržel příslušnost k české elitě a k velké úlevě všech fanoušků bude nadále hrát extraligu.

V létě zvolili netradiční výběr posil, do přípravy naskočilo množství hráčů. Řadu z nich trenéři pozvali na zkoušku. Někteří získali smlouvy, někteří odešli, o osudu dalších se v závěru srpna ještě rozhodne. Ve městě pod Kunětickou horou je v současné době na zkoušce i Antonín Dušek, který ještě před rokem působil ve Slavii. V úterý se tak vrátí do známého prostředí.

Kromě něj se slávističtí fanoušci mohou těšit na několik ikon českého hokeje. Třeba Petra Čáslavu, Tomáše Rolinka a Petra Sýkoru. Na hostující lavičce se navíc představí Miloš Holaň.

Bývalému hráči a zkušenému trenérovi se v nastaveném systému prozatím vcelku daří. Pardubičtí v průběhu srpna odehráli deset přípravných zápasů a pouze třikrát opouštěli hrací plochu jako poražený celek. Nestačili jen na Spartu, Hradec a Olomouc. Triumf mohli oslavit po dvojzápase se bratislavským Slovanem, Jekatěrinburgem a týmem Jižní Korey. Výhru urvali i ve dvou duelech proti Motoru v utkání proti Zlínu.

Těžký soupeř nevadí, sešívaným se v přípravě daří

Přátelská střetnutí ale prozatím vycházejí takřka na jedničku i Slavii. Ta podlehla pouze Zlínu a Přerovu. Ve všech ostatních zápasech brala vítězství. Naposledy rozstřílela druholigové Klatovy, kterým nasázela šest branek. Neztratila se ale ani proti silnějším soupeřům. Dvakrát porazila Kladno a vyšlápla si třeba i na Znojmo.

Pardubické může hřát bilance z poslední vzájemné sezony v extralize. V ní sešívaní nedokázali ani jednou vyhrát. Sezona 2014/2015 je už je ale dávno zapomenuta. Na led proti sobě nastoupí zcela jiné týmy. I když v tom slávistickém se najdou i pamětnící na všechny čtyři porážky – Pavel Kolařík, Jan Novák a Antonín Růžička.

Oba týmy prošly řadou změn, a tak bude v Edenu k vidění hodně zajímavý duel. Ten začíná ve Vršovicích v 17:30. Urve další výhru Slavia, nebo si triumf odvezou Pardubice?

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více